wieffer

VK Sportphoto

Europees

Wieffer: “Dat is gewoon slecht van ons”

Fer1908

Na afloop van de puntendeling in Polen kwam Mats Wieffer voor de camera bij Veronica. Uiteraard was hij niet tevreden over het resultaat. Volgens hem had de 1-0 voorkomen kunnen worden. Dat doet niet af aan het feit dat hij erg blij is met zijn ontwikkeling en verkiezing in de voorselectie van het Nederlands elftal.

Wieffer werd gevraagd of 1-1 een terechte uitslag was. “Nee. Ik denk dat we goed spelen, dat ze de hele wedstrijd niks hebben gecreëerd, geen schot op goal. Dan blijven die standaardsituaties bij ons toch wel een beetje een probleem en scoren ze daar weer uit.” Hij beschrijft de goal als volgt: “Die bal die komt laag en op moment dat hij valt volgens mij, gaat hij er via zijn rug in. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. We staan er met z’n drieën omheen, dus dat is gewoon slecht van ons."

Wieffer maakt een stormachtige ontwikkeling door. “Het gaat goed. De afgelopen twee wedstrijden ging het misschien wat minder, maar nu denk ik dat ik gewoon prima heb gespeeld. Misschien moet je dat aan de trainer vragen, maar volgens mij doe ik het nu prima. In het begin ging het wat moeilijk, maar het gaat steeds beter. Ik eis wat meer ballen op en het gaat allemaal wat meer vanzelf. Ik ben tevreden over hoe het nu gaat.” Wieffer vindt het daarin erg fijn dat hij wekelijk 90 minuten speelt en voelt dan ook het vertrouwen van zijn trainer.

Tot slot ging het nog over Wieffers uitverkiezing in de voorselectie van Oranje: “Heel mooi natuurlijk, ik had het niet echt verwacht dat ik er na twee maanden al bij zou zitten. Maar het is natuurlijk geweldig dat ik erbij zit. Ik moet gewoon mijn ding blijven doen en dan zie ik het wel."

Delen

Reacties

Ik had de 1-2 nog wel verwacht. Helaas te weinig blessuretijd