pierre-van-hooijdonk-2

VK Sportphoto

Nieuws

“Je had na één wedstrijd klaar kunnen zijn”

Van de redactie

Pierre van Hooijdonk zag Feyenoord de gehele wedstrijd domineren tegen Shakhtar Donetsk. De oud-spits was echter teleurgesteld dat de Rotterdammers niet als winnaar van het veld stapten.

“Omdat je zoveel beter bent dan deze tegenstander. En dan moet je er uiteindelijk nog een gelijkspel uitslepen”, zo zegt 'Pi-Air' bij ESPN. “Feyenoord domineert, maar krijgt te weinig kansen. In de tweede helft kwamen die er meer, maar die worden dan niet benut”.

De Feyenoord-legende zag vol ongeloof dat Shakhtar uit het niets op voorsprong kwam. "En dan komen zij één keer in de zestien, en dan valt die bal via een rug binnen. Dat is ongekend. Op een normale manier is Shakhtar niet in staat geweest het Feyenoord überhaupt lastig te maken. Het typeert de wedstrijd wel dat zo’n bal er dan in gaat.”

Van Hooijdonk is ontevreden met het uiteindelijke gelijkspel. “Ik vind het onzinnig om een gelijkspel te accepteren omdat je uit speelt. Je mag uit toch ook wel winnen? Als je zoveel sterker bent.” De oud-Feyenoorder is er niet gerust op dat het krachtsverschil in De Kuip wederom groot zal zijn. “Het moet straks nog maar blijken dat je in De Kuip weer zoveel sterker bent. Ze hebben alleen Mudryk verkocht aan Chelsea. Verder hebben ze met deze selectie gelijkgespeeld tegen Real Madrid en gewonnen van RB Leipzig in de groepsfase van de Champions League.”

Van Hooijdonk vindt deze avond dan ook een gemiste kans. “Het uiteindelijke resultaat is teleurstellend omdat je zoveel beter bent. Je had na één wedstrijd klaar kunnen zijn.”

Delen