slot-utrecht

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over blessure Hartman: "Laten we er het beste van hopen"

TwanR

Feyenoord heeft dankzij de 4-2 overwinning op FC Utrecht het gat met PSV weten te dichten. Trainer Arne Slot is daar echter "totaal niet mee bezig" vertelde hij voor de camera's bij ESPN. Ook vertelde hij inhoudelijk over de wedstrijd, de Slowaken binnen de Feyenoord-selectie en de blessure van Quilindschy Hartman.

"Ik vond een hele goede wedstrijd die wij vandaag gespeeld hebben, van de eerste tot de laatste minuut", begon de oefenmeester. "Alleen de eerste corner en de aanleiding van de strafschop hadden beter gekund, maar als je voor de rest niets tegenkrijgt tegen een ploeg als FC Utrecht is dat indrukwekkend te noemen." Er waren veel dreigende momenten voor de thuisploeg in de eerste helft, die niet omgezet werden in een doelpunt. "Als de bal achter ging na zo'n dreigend moment achter ging, schoot de keeper van Utrecht de bal naar onze helft en konden we weer opnieuw beginnen als we de tweede bal veroverden", zegt Slot suggererend naar het weinige opbouwen vanuit de kant van FC Utrecht. 

Over Hancko was Slot erg lyrisch: "Dávid is een geweldige speler. Jullie zien dat niet op het trainingsveld, maar hij is dagelijks bezeten van het vak. Elke seconde, bespreking, training beleeft hij geweldig. Hij zit in mijn top-3 qua beleving van het vak." Over de landgenoot van Hancko was Slot ook lovend: "Leo Sauer was al erg snel, maar dankzij ons fysieke programma is hij nog sneller geworden. Elke speler wordt overigens sneller en dat zie je zoals vandaag terug in het tempo op het veld."

Tenslotte werd nog gevraagd naar de blessure van Quilindschy Hartman, alleen wist Slot nog niet precies wat er aan de hand was. "Ik houd mijn hart vast, maar ik kan alleen maar hopen dat het net zoals bij Calvin (Stengs, red.) meevalt. Quilindschy heeft namelijk ook een verleden met een kruisbandblessure. Dat is nu nog te voorbarig, maar laten we er het beste van hopen."

Delen

Reacties

Einde seizoen voor hem, ook geen EK, dat is wel erg veel pech voor hem.
Nos geeft aan dat Feyenoord communiceert einde seizoen voor Hartman hebben jullie hier bericht over?? Zou echt kak zijn

Sterkte Q.
Staat ook op andere feyenoordsite,s en rijnmond en ad.nl
Ja zeker, vooralsnog is het op te vangen maar vooral voor quilindschi zelf is dit heel zwaar
Het is geen onzin wat Slot verkoopt over snelheid. Het is heel knap hoe de werkmethode van hem en zijn team spelers zo zichtbaar beter maken. Inmiddels toont hij aan dat hij in Nederland op eenzame hoogte staat; zelfs ten Hag heeft niet het niveau van Slot. Ik hou dan ook elke transferwindow mijn hart vast dat hem een aanbod wordt gedaan dat onmogelijk is te weigeren. En opluchting en trots als hij er toch weer is.