hancko

Nieuws

"Ik deed m’n ogen dicht en probeerde hem diagonaal te schieten"

Dennis

Feyenoord kwam tegen FC Utrecht met 0-2 achter, maar wist de wedstrijd uiteindelijk knap om te draaien in een 4-2 overwinning. Dávid Hancko was betrokken bij de gelijkmaker en schoot zelf de 3-2 schitterend binnen. Na afloop was hij dan ook tevreden, al zaten de tegendoelpunten de verdediger wel dwars. 

“Ik zou willen dat we niet zo waren gestart, maar ik denk dat we daarna in ons spel kwamen”, zo zegt hij bij ESPN. “Bij de eerste tegengoal hadden we geen goede pressing en de tweede viel uit een penalty. We waren ongelukkig, ze waren twee keer voor ons doel, maar moeten dat wel verbeteren.” 

Ogen dicht
Ondanks de achterstand had Hancko niet het gevoel dat een nederlaag op de loer lag. “In de rust voelden we dat we het konden omdraaien. Dat gebeurde ook.” Zelf was hij met een schitterende goal verantwoordelijk voor de voorsprong van de Rotterdammers. “Ik weet niet zo goed wat er gebeurde. Ik deed m’n ogen dicht en probeerde hem diagonaal te schieten. De bal had ik onder controle en ik zag zoveel spelers staan, dus ik schoot diagonaal op intuïtie. Het pakte fantastisch uit.” Toch overheerste na afloop de tevredenheid over de overwinning. “Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen, dat is het belangrijkste.” 

Door het uitvallen van de geblesseerde Quilindschy Hartman verhuisde Hancko naar de linksback positie. Hij geeft aan zich daar goed te voelen. “Ik houd ervan en het is een uitdaging voor mij. Als centrale verdediger doe ik de dingen die daarbij horen, maar als linksback probeer ik te switchen tussen verdedigen en aanvallen. In het nationale team van Slowakije speel ik ook linksback, dus het was niet lastig om in die positie te spelen.” 

Leo Sauer
De 26-jarige verdediger zag Leo Sauer invallen en de vierde Rotterdamse goal scoren. Hancko ziet zijn landgenoot snel stappen maken. “Hij is de jongste Slowaakse speler die zijn debuut heeft gemaakt. We hebben een speciaal talent hier bij Feyenoord. Ik ben blij voor hem. Je ziet hoe hij langzaam opstaat tijdens trainingen en ook in de kleedkamer, ondanks dat hij een bescheiden jongen is. Feyenoord heeft een goede keuze gemaakt om hem te halen.” 

Kampioenschap
PSV verloor gisteravond in Nijmegen tegen N.E.C. (3-1) waardoor Feyenoord dit weekend drie punten inloopt op de koploper. Desalniettemin is het gat nog zeven punten met de Eindhovenaren. Hancko acht de kans klein dat PSV wordt achterhaald, maar wil desondanks niet van opgeven weten. “Er zijn nog 21 punten te behalen, dat is onze enige kans. We spelen alleen niet meer tegen ze, dus we moeten focussen op onze eigen resterende wedstrijden. We moeten klaar zijn voor elk denkbare scenario in de competitie en de bekerfinale, zo kunnen we het seizoen op de best denkbare wijze afsluiten.”

Delen

Reacties

Ga je met Slot op vakantie naar Liverpool?
Je zit op een verkeerde site. Echte supporters schrijven dit niet.
Ga nog paar wedstrijden van deze top speler genieten, deze man gaat naar een topclub in een andere competitie. Geeft nooit op en zal heel moeilijk te vervangen zijn.
Absoluut de beste speler dit jaar. Ik vrees ook niet te houden. Maar dan wel voor een top bedrag. Anders lekker blijven.
Voortaan met je ogen dicht schieten. Maar serieus, wat een absolute topspeler.
Ben 25 jaar supporter, maar hij is toch wel één van de beste (zo niet de beste) aankopen die ik mee heb gemaakt. Absolute topspeler voor ons.
Ik ben boven de 55 jaar. Ik kan hetzelfde zeggen.