stengs

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over blessure Stengs: "Het zal komende dagen duidelijk worden"

Van de redactie

Arne Slot was na afloop van de moeizaam gewonnen halve finale tegen FC Groningen opgelucht. "Ja, dat lijkt me wel, ja", geeft Slot aan in gesprek met ESPN. De trainer van Feyenoord is duidelijk over het spel van zijn ploeg donderdagavond.

"Als je naar het spelbeeld van de eerste helft hebt gekeken en je wint uiteindelijk met 2-1 dan mag je wel opgelucht zijn ja", begint Slot. "Wij hadden last van hun fanatisme en agressie. De kwaliteit waar hun de eerste helft speelde was goed. Meerdere keren pakte zij ons daarmee de bal af. Het was niet goed de eerste helft"

Slot greep in de rust in en wisselde Lopez na 45 minuten direct. Hancko kwam hierdoor linksback te spelen. "Ik hoop vooral dat Quilindschy Hartman morgen terug is van zijn griep, maar dat moet nog blijken. Dat hebben we niet in de hand. Zoals jullie gezien hebben had ik vandaag maar vijf verdedigers tot mijn beschikking. We hadden niet veel keuzes, maar de keuze die ik had, heb ik in de rust gemaakt. De wissels zijn goed ingevallen."

Smet op het bereiken van de finale is het uitvallen van Calvin Stengs. "Ja, dat is verschrikkelijk om te zien. Je houdt je hart vast. Dat hij nu pijn heeft, is helder, maar wat de uitslag zal zijn zal de komende dagen duidelijk worden." Slot vreest een langdurige blessure. "Je houdt er wel rekening mee, maar laten we alstublieft hopen dat het meevalt. Het belemmert hem al en vandaag was hij bij de 1-1 betrokken. Hij is een van de weinige die die creativiteit heeft. Ik kan er nu nog geen uitspraken over doen."

Als slotvraag kreeg de trainer van Feyenoord de vraag of hij afgelopen tijd met Isaac Babadi van PSV heeft gesproken over een mogelijke overstap naar Rotterdam. "Het gaat vanavond over het bereiken van de finale. Ik heb paar weken geleden iets gezegd over Driouech en daar was ik achteraf niet blij mee. Ik ga niet praten over spelers die niet bij Feyenoord zitten en de kans bestaat dat Babadi zondag op het veld staat in een PSV-shirt, dus daar ga ik niets over zeggen", besluit Slot.

Delen

Reacties

Slot is nu weer aan het klagen over de beperkte mogelijkheden om door te wisselen. Hij had gisteren prima kunnen starten met Zerrouki, Milambo, Lingr als middenveld. Beetje klagen en indekken van onze man.
Babadi last minute verhoogde aanbieding doen en wegkapen uit lampenstad
Ff slapen, maar makkelie stond er met zijn neus bovenop
Dit gun je niemand, punt uit.

Maar. door dergelijke blessures zijn oa Hartman, Wieffer en Beelen in het elftal gekomen, dus voor het elftal zou het niet eens desastreus hoeven zijn.

Veel sterkte Calvin en een voorspoedig herstel en hopen dat het meevalt.
"De kwaliteit waar hun de eerste helft speelde was goed."

Ik struikel echt niet over een spelfoutje hier of daar of een d'tje te veel en een t'tje te weinig op z'n tijd, maar hier kan ik echt geen chocola van maken...
Die Peersman verdient 10 wedstrijden schorsing met die onbeheerste tackle en omklemming van Stengs. Je weet niet wat je ziet. De opzet om iemand moedwillig uit de wedstrijd te helpen druipt er van af.
Was gewoon schofterig en bewust, de bal was niet eens meer in de buurt toen peersman die schaar uitvoerde.
Makkelie staat er bij en kijkt ernaar😡 en deed niks.
Gelukkig kan daardoor de tuchtcommissie er nog was mee.
Peersman keek ook heel schuldbewust
Ik vrees een sinisterra achtige blessure
Dit is kloten voor het team maar vooral voor hem zelf. hij zit in een periode in zijn carrière waar hij fantastisch speelt bij feyenoord bij oranje zit. Zijn hele carrière was rendement een probleem dat probleem heeft hij verholpen. Blessure komt gewoon op een kud moment. Wens hem alle sterkte. En hopen op een spoedig herstel.
Het is vreemd dat de VAR hier niet naar kijkt. Dit is een rode kaart.

De onkunde van een Heracles speler gaat men eens lekker 5 minuten voor zitten. Een verdediger die een speler bewust schaart, op een hoogte boven de bal, laten we lekker gaan.

Dit was een bewuste actie om Stengs te blesseren. Het heeft niets te maken met voetbal. Een vlaag van verstandsverbijstering en frustratie van de Groningen speler. Meer kan ik er niet van maken.
Precies dit.
Zet nou eens mensen met verstand van voetbal achter dat tv-tje

Donkerrood en scheids fluit niet eens
Lullig en beterschap, maar het forceert Slot wel om eens iemand anders op die posities te zetten.
Als het nou een blessure van pakweg 4 weken was geweest had ik je opmerking enigsinds begrepen. Maar het gaat hierbij waarschijnlijk om een paar maanden, Stengs heeft bovendien een naar verleden mbt z'n knie.
Gaat mij om het voetbal dat sinds dat pusic weg is, totaal naar de gammemiezen is gegaan. EN mensen hiero verdedigen nog steeds Slot. Ik niet hoor. Het is een drama en dat al maandenlang.
Van harte beter schap en een spoedig herstel toegewenst Calvin ! 🍀

- You’ll Never Walk Alone -

♥️🤍
🖤🖤