slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over blessures: "Wij kunnen nog steeds een heel goed team op het veld brengen"

Stan

Tijdens de hervatting van het Eredivisieseizoen tegen FC Utrecht van aankomende zondag zal Arne Slot niet kunnen beschikken over sterkhouders Gernot Trauner en Quinten Timber. Van de Oostenrijkse verdediger is bekend dat hij de komende maanden niet in actie zal komen voor Feyenoord. Ook Timber, die in het oefenduel met FC Emmen uitviel, lijkt voorlopig nog niet hersteld te zijn. In de persconferentie van vrijdagmiddag ging Slot dieper in op het gemis van deze twee spelers.   

Slot beaamt dat het ontbreken van de twee spelers niet ideaal is, maar verwacht dat zijn selectie sterk genoeg is omdat op te vangen: “Als je twee starters niet tot je beschikking hebt, is dat altijd vervelend. Gelukkig hebben wij ook spelers die dat prima in kunnen vullen. Daar heb ik zelf nog keuze in. Die keuze is wel iets beperkter omdat ook Mats Wieffer vandaag niet op het trainingsveld gestaan heeft. Die is eergister meet blessure uitgevallen, maar verwacht ik morgen wel weer op het trainingsveld. Maar wij vinden nog steeds dat we een heel goed team op het veld kunnen brengen.”

De trainer hoopt beide spelers nog wel te kunnen gebruiken dit seizoen en verwacht daarbij dat vooral Timber nog een rol kan spelen: “Voor Gernot Trauner zou ik heel blij zijn als die aan het eind van het seizoen nog een aantal keer op het veld kan staan. Dat zou voor mij winst zijn. Dat is echt wel waar ze naar toe werken, maar praktijk leert dat je nog wel een meerdere weken vertraging op kan lopen. Bij Timber heb ik wel meer dan gemiddelde hoop dat hij dit seizoen nog in actie gaat komen voor ons. Die heb ik absoluut niet afgeschreven voor de tweede seizoenhelft. Die hoop ik nog heel veel te zien eerlijk gezegd. Dan moet wel alles goed gaan.”

Logischerwijs wordt Slot de vraag gesteld of Feyenoord op korte termijn de transfermarkt opgaat om de blessuregevallen op te vangen. “Daar kan ik niet zo heel makkelijk antwoord op geven. Wij gaan onze oren en ogen openhouden en of dat daadwerkelijk gaat leiden tot het aantrekken van spelers moet je niet aan mij vragen. Feit is dat we op zoek zijn, maar het is ook zo dat kwaliteit nog altijd leidend is in de keuze die we maken. En laten we ons niet onder druk zetten door het feit dat we snel veel wedstrijden spelen of inderdaad sterke tegenstanders treffen. Het gaat ook om de lange termijn, dus we moeten wel met ze allen achter een speler staan.”

Zelf heeft Slot het echter liever over de wedstrijd van aankomende zondag: “Ik snap heel goed dat je daar veel vragen over stelt, maar ik vrees dat de headlines dan vooral daar over gaan en ik zou het heel graag laten gaan over zondag. Dat is voor ons een hele belangrijke wedstrijd, waar we ons optimaal op voorbereid hebben en waar we heel veel zin in hebben. Ik zou heel zien dat het daar in de media meer over gaat dan het aantrekken van nieuwe spelers. Maar ik snap dat dat niet gaat gebeuren, haha.”

Delen

Reacties

Het goede nieuws is dat we wel een betere bank hebben dan vorig seizoen
Valt me wel op dat je erg vaak hoort over (lichte) blessures bij Wieffer. Is hij altijd al relatief blessuregvoelig geweest of zou het puur komen door aanpassing naar dit niveau?
Niet zulke slimme antwoorden over geld.