slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Manier waarop Utrecht wil spelen heeft veel overeenkomsten met Midtjylland"

StanV1908

Zondag hervat Feyenoord om 12:15 als koploper de Eredivisie tegen FC Utrecht. In de gebruikelijk lastige uitwedstrijd in De Galgenwaard zullen de mannen van Slot een januarimaand inluiden die bomvol zit met duels. In Utrecht treffen de Rotterdammers een nieuwe trainer en met Jens Toornstra een oude bekende. Slot sprak er vrijdagmiddag over tijdens de persconferentie.

Slot is van mening dat Toornstra van grote waarde is voor de opponent van aankomende zondag: "Ik denk dat hem zeker lukt, want volgens mij hebben ze de laatste vijf wedstrijden gewonnen. Eigenlijk vanaf het moment dat hij gekomen is, zie je dat ze steeds meer punten zijn gaan halen. En dat Jens daar ook een hele belangrijke rol in speelt. Hij was bij ons ook nog een hele belangrijke waarde en wij hebben ‘m niet laten gaan omdat we hem niet meer goed genoeg vonden. We hebben hem laten omdat hij elke week de zekerheid wilde hebben om te starten. Die was daar groter dan bij ons. Dan komt het niet als een verrassing dat hij dit nog steeds kan."

Met de komst van Michael Silberbauer is het afwachten hoe FC Utrecht voor de dag gaat komen tegen Feyenoord: “Dat is moeilijk in te schatten. Als de eerste wedstrijd een andere tegenstander zou zijn dat Feyenoord dan had dat misschien een rol kunnen spelen. Maar elke ploeg waar Feyenoord naar toe gaat zit het stadion vol en wachten supporters de bus op. Dus er is geen externe motivator nodig als Feyenoord langskomt. Daar komt nu wel bij dat Utrecht een nieuwe trainer heeft, die andere ideeën heeft dan de voorgaande trainer. Gelukkig, zou ik bijna zeggen, hebben ze met hem nog een oefenwedstrijd gespeeld en hebben we kunnen zien dat de manier waarop hij wil spelen heel veel overeenkomsten heeft met Midtjylland. We worden dus niet compleet verrast.”

 

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties