yv2022116yv2022116a1b09666

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over kampioenskansen: "Wij halen veel vertrouwen uit de eerste seizoenshelft"

StanV1908

Feyenoord begint zondag tegen FC Utrecht als koploper aan de tweede seizoenshelft van de Eredivisie. Slot blik tijdens de persconferentie van vrijdag voorzichtig vooruit op deze tweede seizoenshelft en of zijn ploeg de afgelopen weken goed genoeg is klaargestoomd om tot het eind voor de titel mee te doen.  

Slot durft nog niet te zeggen of zijn Feyenoord kampioen kan worden: “Daar kan ik geen antwoord opgeven. Het is nog 20 wedstrijden en ik heb deze vraag al best veel gehad afgelopen weken. Ik heb gezegd dat we pas 14 wedstrijd op weg zijn en dat in die 14 wedstrijden er al 4 verschillende koplopers zijn geweest, die alle vier dicht bij elkaar staan. Plus een nummer vijf dier ook heel dichtbij staat."

Eerst staat er een drukke en zeer belangrijke januarimaand op het programma voor Feyenoord waarna zal blijken hoe realistisch de titeldroom is: “Dan hebben we allemaal een betere inschatting. We zijn dan meer wedstrijden op weg en zitten dichter bij het einde. Iedereen vindt het dan een makkelijker inschatting natuurlijk. Als het nog 20 wedstrijden is dan is het gissen. Ik snap dat dat veel gebeurt, maar weet niet of ik daaraan mee moet doen. Wij halen veel vertrouwen uit de eerste seizoenshelft, waren een moeilijk team om te verslaan. Alleen 1x verloren van PSV. Maar we hadden absoluut ook nog wat verbeterpunten en daar zijn we heel hard mee aan de slag te gaan de afgelopen weken.”

Slot vindt in ieder geval dat er nog genoeg moet gebeuren wil zijn ploeg echt successen gaan boeken: “Ik ben niet zo snel tevreden. Als ik het afzet aan mijn norm dan vind ik dat we aan de bal met Feyenoord nog beter moeten kunnen spelen dan wat nu doen. Nog meer kansen moeten creëren vanuit het vele balbezit dat we nu al hebben. Dat is een van de dingen waar we aandacht aan besteed hebben. Uiteraard met een belangrijke rol daarin voor Quinten Timber. Maar als er een uitvalt, betekent dat nog niet dat de andere 10 niet weten wat ze moeten doen.”

Of het feit dat Feyenoord met een bijna volledige selectie heeft kunnen trainen tijdens het WK invloed heeft op de titelrace weet Slot niet: “We hebben niet meer getraind dan die andere teams, maar wel met meer spelers. Als je dat afzet tegen Ajax en PSV denk ik zeker dat dat een voordeel was. Als je vanuit de trainingsmethodiek kijkt. Het is ook lekker als je spelers hebt die spelen op een WK en die ook nog eens ver komen. Dat betekent doorgaans dat je geen slechte spelers tot je beschikking hebt. Ik heb al vaak gezegd dat wij als trainers proberen de voorwaarden scheppen, maar dat spelers altijd het verschil maken in winst en verlies.”

Slot is niet van mening dat met het ontbreken van Trauner en Timber ook dit voordeel wegvalt: "Tuurlijk zijn dat belangrijke pionnen voor ons, maar ik hoop dat die andere 8 ook nog wat hebben opgestoken. Dan zullen we zondag zien wat het waard is. Ik hoop in de tweede seizoenshelft dat we ook aan de bal stappen hebben gemaakt en dat hoeft niet alleen herleidt te worden tot FC Utrecht-uit."

Delen

Reacties

Nog geen reacties