yv2022911yv2022911a1b05671

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Vraag is of Wieffer zondag kan starten"

Stan

Door het wegvallen van Gernot Trauner en Quinten Timber wordt het puzzelen voor Slot voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag gaat hij dieper in op de opties en welke rol Mats Wieffer daar in speelt. 

Slot begint met een korte update over welke spelers met pijntjes kampten afgelopen week: "Wålemark heeft na de wedstrijd van afgelopen zaterdag één training overgeslagen. Pedersen heeft vandaag weer voor het eerst meegetraind nadat hij niet fris uit de wedstrijd was gekomen. Wieffer viel afgelopen woensdag weer uit."

Vervolgens bespreekt Slot de positie van rechter centrale verdediger die door zowel Rasmussen als Geertruida kan worden ingevuld: “Die afweging is er. Zoals ik aangaf stond Mats Wieffer niet op het trainingsveld. Als je dan een beetje gaat tellen met de spelers die we tot onze beschikking hebben zijn er dus nog wel wat keuzes te maken. De afweging in z’n algemeenheid kan ik wel schetsen: Lutsharel Geertruida is een rechtsbenige centrale verdediger die heel comfortabel is om de opbouw vorm te geven. Jacob Rasmussen is vooral iemand die verdedigend sterk is en heel veel praat en de verdediging goed neer zet. Maar als hij aan de rechterkant staat met zijn linkerbeen dat prima in kan vullen, maar wel de voorkeur voor de linkerkant heeft. Dat is de situatie waar we nu inzitten. Daar zullen wij als staf keuzes in moeten maken. Jacob is verdedigend sterk, Lutsharel heeft opbouwend extra waarde, ook als rechtsback.”

Toch zijn er volgens Slot ook nog andere opties, bijvoorbeeld op het middenveld: “We hebben Mo Taabouni en Bullaude ook nog. Die zijn beiden aanvallend, maar je weet dat deze trainer niet te beroerd is om zeer aanvallend z’n keuzes te maken. Dus er zijn nog steeds keuzes. Je kan ook nog kiezen voor een linksbenige rechtsback. We hebben namelijk wel twee linksbacks. Keuzes zijn er dus genoeg.”

Ook de spitsdiscussie wordt weer aangezwengelt aangezien in het duel tegen FC Emmen Igor Paixão die positie nog invulde: “De rest was dat alweer vergeten, die hebben het alleen maar over die middenvelder en verdediger, haha. We hebben al wel de beschikking over Danilo. Giménez is fit al was daar vandaag ook nog iets van twijfel over, maar hij heeft de training doorstaan. En ik heb heel veel buitenspelers dus misschien moet ik overwegen een spits of buitenspeler verdedigend op het middenveld te zetten, of centraal achterin haha.”

Of het dan toch Mats Wieffer is die zondag start tegen FC Utrecht is nog de vraag: “Vandaag heeft Wieffer apart getraind dus de vraag is of hij zondag kan starten. Dat moeten we morgen beoordelen.”

Delen

Reacties

Dit meen je niet, Mats.
Ben je nou *** alweer geblesseerd.
Eigenlijk zou je deze jongen moeten verhuren aan pakweg sub top Nederland of België.. en dan kijken wat er boven komt drijven. Mijn idee dat deze jongen er kan komen op feyenoord niveau maar dat hij elke wedstrijd moet spelen..
Om een of andere reden heeft Wieffer de gunfactor en kan hij alleen maar goed doen. Elke keer als het er op aankomt is hij geblesseerd of niet wedstrijdfit.... Ik heb er niet zo veel vertrouwen in
Precies! Mensen prijzen hem de hemel in op basis van een paar invalbeurten. Blijkt fysiek toch een grote stap voor hem te zijn. Elke keer geblesseerd raken of niet fit zijn is niet alleen maar pech