slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot spreekt zich uit over Zerrouki en andere transfers

Stan

Eerder deze week meldde 1908.nl dat Feyenoord de jacht heeft heropend op FC Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki en vandaag werd bekend dat een overeenkomst dichtbij is. Met het oog op de blessure van Timber en de dunne bezetting op het Rotterdamse middenveld is de komst van de Nederlands-Algerijnse speler of andere versterkingen dan ook meer dan welkom. Slot, ging tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met FC Utrecht in op het transfertarget en op de transferdiscussie die speelt rondom Feyenoord 

Over de komst van Ramiz Zerrouki heeft Slot weinig nieuws te melden: “De club Feyenoord is al in een eerder stadium bij Zerrouki uitgekomen en alles wat ik daar nu weer over zeg gaat leiden tot headlines. En ik zou het heel fijn vinden dat het over Utrecht gaat, want daar moeten de jongens die ik nu tot m’n beschikking heb en ikzelf ook ons optimaal op voorbereiden.”

Toch kan Slot de vragen over transfers niet ontwijken, zeker niet omdat aanwisten door de bezetting bij Feyenoord nu eenmaal nodig lijken, ongeacht ambitie: “Ik denk dat het nu een kwestie is van noodzaak gezien de aantallen die we hebben. Dan bepaalt de grote van de transfersommen en de grootheid van speler die je aantrekt je ambitie. Waarbij dat ook weer een beetje kort door de bocht is, want je kan heel veel ambitie hebben met elkaar. Maar als je de financiële mogelijkheden niet hebt om aan die ambities te voldoen dan zul je daar op een andere manier creatief in moeten zijn. Laat dat nou het gene zijn wat we hier al anderhalf jaar moeten doen omdat er in de voorgaande vijf jaren nooit een speler voor veel geld is verkocht en wel veel spelers zijn gekocht. Dat nemen we nu mee in de financiële beperkingen die er zijn. Ik weet niet of het eerlijk is dat de hoogte van de transfersom gaat bepalen wat onze ambitie is.”

Overige transfers

Slot bespreekt dat Feyenoord hard op zoek is naar versterkingen, maar dat het daarbij wel moet werken met beperkingen: “Uiteraard hebben we daar intern gesprekken over. Maar dit is de realiteit zoals ‘ie is. Dat hoort misschien niet elke Feyenoordsupporter al te graag. Het is niet zo dat wij onbeperkt geld uit kunnen geven dus we zullen wel moeten kijken; Wat is haalbaar voor ons? En wat vinden wij een reële waarde voor een speler? Dat komt ook nog om de hoek kijken. Dus we willen super graag die eerste plek verdedigen, maar ik heb niet de indruk dat we dat van plan zijn te doen door allerlei onnodige belachelijke financiële risico’s erop los te laten. Dat zou je als trainer soms hopen, maar ik snap heel goed dat dat niet de keuze is die je als club maakt.”

Ook het moment waarop aanwinsten worden aangetrokken speelt een rol, maar Slot weet dat de club daar weinig invloed op heeft: “Dat is een supermoeilijke discussie. Dat is afweging die je moet maken. Liverpool kan uit luxe Gakpo kopen, maar bij ons we moeten we heel goed de prijs-kwaliteitsverhouding in de gaten houden. Wij hebben geen onbeperkte markt waaruit we kunnen putten. Een speler die ons aan de bovenkant wil versterken, dan moet je serieus een goede speler zijn, hé. Als je voor die optie gaat dan kost dat veel geld. Het alternatief kan een jonge jongen zijn, zoals we vorig jaar hebben gedaan, die je de tijd geeft om door te ontwikkelen. Daarmee zet je nog niet je ambities in de ijskast. Maar het komt wel anders over."

De trainer ontkent dan ook een nieuwe speler al gevonden te hebben: "We hebben ‘m nog niet gevonden en dat we het voor elkaar krijgen overeenstemming te bereiken over een transfersom. Het is niet zo moeilijk om goede spelers te vinden, dat kan jij ook! Goede spelers die je kan betalen, dat is moeilijk. In ieder geval wel voor Feyenoord. Dat proces loopt en we hopen dat we daarin snel iemand kunnen vinden.”

Delen

Reacties

Prima standpunten! Hopelijk krijgt hij snel de speler(s) die hij nodig heeft om zijn gewenste spel te kunnen spelen.