slot

Nieuws

Arne Slot: "Ik heb de finale niet teruggezien"

DeKatwijkseMessias7

Tijdens het trainingskamp in Lagos ging Arne Slot in gesprek met ESPN. Hierin werd met name teruggeblikt op de eerste seizoenshelft, waarin veel veranderingen plaatsvonden. Toch was Slot best heel tevreden. Verder wordt de 'kritiek', voor in hoeverre men daarvan kan spreken, uitgelicht en wordt de verloren Conference League finale van eerder dit kalenderjaar nog eens teruggehaald.

"Qua resultaat hoog, ik denk wel acht of hoger", zo deelt Slot zijn oordeel over de eerste seizoenshelft. "Qua spel, voor wat je misschien had kunnen verwachten als je ziet dat van de 21 spelers er 15 nieuwe jongens zijn, dan verdienen ze best ook een hoog cijfer. Maar de liefhebber in mij zou zien dat we qua veldspel nog wat hoger zouden scoren."

Dat het veldspel minder was dan in het debuutseizoen van Slot, werd ook door de fans gezien. Er ontstond hier en daar best wat kritiek, Slot reageert daar als volgt op: "Het is maar heel mondjesmaat bij mij terechtgekomen. Als het massaler was geweest, dan is het goed bij mij weggehouden." ESPN gaat zelfs een stapje verder, door de trainer melden dat er zelfs een hashtag met #SlotOut het leven in werd geroepen. Daarop reageert Slot met: "Dat vind ik lachwekkend, dat durf ik wel te zeggen. Maar dat is ook de nieuwe realiteit. Als trainer weet je dat wanneer je een of twee keer niet wint, dat er kritiek komt. Maar op basis van wat ik bij Feyenoord tot nu toe heb laten zien vind ik de hashtag SlotOut na een of twee wedstrijden wat aan de vroege kant. Kritiek op een speler of trainer, dat mag vijf minuten na iedere wedstrijd, want dat is onderdeel van de voetballerij. "Ik zag ook dat mensen zelfs kritiek hebben op Messi dat hij veel wandelt. Als 'by far' de beste speler van de wereld die er ooit geweest is kritiek krijgt, dan kan ook elk ander werknemer in de voetballerij kritiek verwachten.

Slot kan redelijk goed omgaan met kritiek, maar toch geeft hij aan het ook wel eens leuk te vinden om een analist op ludieke wijze op zijn ongelijk te wijzen. "Als een spits iets zegt over onze spitspositie, dan wordt dat vaak als waarheid ervaren omdat hij zelf een spits is geweest. Dat onderdeel is wel eens lastig voor een trainer, niet zozeer de kritiek die hij krijgt, maar dat mensen ook in die kritiek gaan geloven." 

Uiteraard kan Slot terugkijken op geweldige prestaties sinds hij in dienst is van Feyenoord. Toch wil hij er niet aan om zichzelf een toptrainer te noemen. "Nou nee mezelf sowieso niet, omdat het heel raar zou zijn om zoiets over jezelf te zeggen", reageert Slot nuchter. Toch begrijpt hij wel dat Louis van Gaal het wel doet: "Omdat hij 71 is en ook al heel veel gepresteerd heeft. Presteren zit 'm niet alleen in het winnen van prijzen, maar ook in de manier waarop je je teams laat spelen. Ik denk dat heel veel mensen over de hele wereld het elftal van Ajax van '95 zich kunnen herinneren. Als je dat als trainer voor elkaar krijgt, dan weet ik nog steeds niet of ik er voor zou kiezen om dat zelf te zeggen. Ik snap het dan wel beter als je jezelf een toptrainer noemt. Ik heb niet het idee dat ze in Argentinië of andere plekken in de wereld weten hoe het elftal van Arne Slot speelt. Dus nee, ik noem mezelf nog niet zo. Ook omdat daar nog geen aanleiding voor is."

Ook werd er teruggeblikt op de verloren Conference League Finale. Iets waar Slot het toch nog best lastig mee heeft. "Probeer ik zoveel mogelijk uit m'n gedachten te verdringen. Ik heb 'm ook niet teruggezien. Zelfs als ik hier ben, dit is het hotel waar we voor de finale verbleven, probeer ik zo weinig mogelijk daar aan te denken. Wellicht is dat niet zo slim, want er kunnen ook leermomenten inzitten. Maar dan zal dat leermoment nog even moeten wachten. Het is geweldig geweest om een finale te halen, maar er is ook niets zo pijnlijk om een finale te verliezen. Het is een finale, dan wint niet altijd de beste ploeg. Dat hebben we ook op het WK gezien. Geluk en pech spelen een rol." Slot zag bijvoorbeeld hoe de Italianen aan één kans genoeg hadden, terwijl Feyenoord er meer had. Iets wat hoort bij een finale volgens Slot: "Dat (geluk) zit overigens niet opgesloten in 34 wedstrijden, dan wordt meestal de beste ploeg kampioen. Maar in een eenmalige wedstrijd kan het alle kanten op." 

Delen

Reacties

Echt stemmingsmakerij van ESPN met hun zogenaamde hashtag, beetje triest dat ze Slot daarop laten reageren. Kwalitatief de beste Feyenoord-trainer van de afgelopen 20 jaar.
Volgens mij is het echt een heel klein groepje dat kritiek op Slot heeft. Het type supporter dat direct overspannen raakt als het even wat minder gaat. Als je niet ziet dat Slot een geweldige trainer voor Feyenoord is dan begrijp je heel weinig van voetbal. Hopelijk blijft hij volgend seizoen ook nog.
MickJaggerVanDeLageLanden
MickJaggerVanDeLageLanden
Ik ken er wel eentje!
Arne Slot doet het heel goed. Hoop dat hij
nog een paar jaar blijft.