transfercheck

Nieuws

Transfercheck: Fredrik André Bjørkan en Rosenborg BK?

FeyenoordTM

Welkom bij een nieuwe rubriek op deze website. Vandaag introduceren we de Transfercheck. De naam van Feyenoord wordt op het wereld wijde web en in de media vaak misbruikt voor (transfer)geruchten. Wij krijgen vervolgens enorm veel direct messages met de vraag of deze geruchten kloppen. 1908.nl is bij machten om te checken of dergelijke geruchten berust zijn op waarheid. Met Transfercheck artikelen willen wij meer duiding aan de Feyenoordsupporter geven of deze geruchten (wel of niet) kloppen.

Twitteraar- en FK Bodø/Glimt fan Eivind Pettersen slingerde afgelopen week een gerucht de wereld in over Feyenoord-huurling Fredrik André Bjørkan. Volgens bronnen van Pettersen zou de linksback snel bij het Noorse Rosenborg BK gaan tekenen.

Bjørkan zit bij Feyenoord op een dood spoor. De 24-jarige Noor werd afgelopen zomer aan het eind van de window gehuurd van het Duitse Hertha BSC. Bjørkan werd langdurig gevolgd door Feyenoord. Toch kwam hij in de eerste seizoenshelft tot slechts één optreden in het shirt van de Rotterdammers.

Feyenoord nam het daags na de transfer van Bjørkan tegen Go Ahead Eagles op in een uitwedstrijd op De Adelaarshorst. Er werd met 3-4 gewonnen. Bjørkan startte in de basis en werd na negenenzestig minuten spelen gewisseld voor Quilindschy Hartman.

De concurrentie bij Feyenoord op linksback is groot. Het genoemde jeugdexponent Hartman beleeft dit seizoen zijn doorbraak. Ook maakte aanwinst Dávid Hancko (25) furore op de linksbackpositie. Dat is niet de enige aanwinst die op die positie een voldoende scoorde: Ook Marcos López (23) doet het naar behoren.

Het is vrij aannemelijk dat Bjørkan deze winter terugkeert naar de nummer vijftien uit de Duitse Bundesliga. De linksback zal vanaf daar verder verhuurd kunnen worden aan een andere club; hij maakte dit seizoen namelijk nog géén officiële speelminuten voor Hertha BSC.

Eerder liet ook de bondscoach van Noorwegen zich uit over de toekomst van Bjørkan. Ståle Solbakken was tegenover Nettavisen stellig: “Hij wisselt in januari van club."

Volgens Noorse ingewijden is Bjørkan niet bezig met een vervolgtransfer naar Rosenborg BK. Ook is een winterse terugkeer naar is Hertha BSC nog altijd onzeker, al ligt deze move wel in de lijn der verwachting.

Eerder deze zomer wilde ook Bjørkan zijn oude club FK Bodø/Glimt toeslaan om de linkback (tijdelijk) in te lijven. Feyenoord won deze strijd, al is de belangstelling van de Noren deze winter nog altijd interessant genoeg om in de gaten te houden.

FK Bodø/Glimt is namelijk nog actief in de UEFA Conference League, waarin de Noren hun eerstvolgende wedstrijd spelen tegen Pools kampioen Lech Poznań. De Noorse NM Beker start begin maart en de Noorse Eliteserien wordt begin april hervat.

Enige betrokkenen zien Bjørkan graag bij Feyenoord blijven, maar de realiteit is dat hij overbodig is geraakt. Feyenoord kan met het mogelijk beëindigen van de huurdeal enkele tonnen besparen.

Bij een Transfercheck raadpleegt 1908.nl relevante bronnen om transfergeruchten te verifiëren. Op basis daarvan wordt berichtgeving gedaan op de website.  

Delen

Reacties

Duidelijk stuk maar ik zou zelf niet zeggen dat Lopez het naar behoren doet. Vind hem behoorlijk tegenvallen eigenlijk, zeer onvolwassen manier van voetballen. Misschien is het wel goed om hem in januari te verhuren, dat ie even 20 Eredivisiepotten achter elkaar kan spelen, zou hij wel baat bij hebben.
Hoop echt dat er nog een rechter centrale verdediger bijkomt. Trauner valt weer uit in de training.
Die enige betrokkenen dat zijn de scouts die hem langdurig hebben gevolgd? Dus lekker terug via zijn club naar Bodo waar ze ook niets aan hem zullen hebben.
Waarom zouden alleen scouts hem langdurig volgen binnen Feyenoord? Bij transfers zijn veel meer afdelingen betrokken bij de club. Bijvoorbeeld ook de technische staf, die in 2021 niets van de komst van Bjorkan wilde weten - maar hem in 2022 toch wenste, of zelfs min of meer eiste.

Toen ik dat van de zomer Tweette, was ik de gebeten hond - en kijk in wat voor positie de club nu gemanoeuvreerd is.

Geen goede ontwikkeling dat de club heeft toegegeven aan eisen van een trainer, terwijl eigen jeugd, Lopez en Hancko klaar stonden op die positie. En zelfs daarvoor waren Rasmussen en Pedersenook getest voor die positie. Rare transfer.

Dit is overigens niet negatief bedoeld, maar het blijft een merkwaardige transfer.
Toch ook niet heel gek om de trainer tegemoet te komen en wat ervaring te halen voor een paar ton. Hartman had nog nooit een betaald voetbalwedstrijd gespeeld en heeft een blessure historie. Lopez komt uit een zwakkere competitie, wat ook zichtbaar is. Daarbij ook elders in het elftal veel bewezen ervaring in de top van de eredivisie kwijtgeraakt (Aursnes, Sinisterra, Linssen, Til, Dessers, Senesi, Malacia) en voornamelijk talentvolle spelers voor teruggehaald die nog alles te bewijzen hadden (oa Timber, Dilrosun, Gimenez, Paixao, Danilo). Ook die balans heeft ongetwijfeld meegespeeld. Bjorkan valt tegen en Hartman erg mee, maar op voorhand geen gekke gedachte voor dit geld. En mijn inziens ook terecht dat zo'n sterk acterende trainer met visie, invloed heeft in dit proces.
Ok voor mij nieuw maar bedankt voor je antwoord! Ga vooral door met je goede werk en laat je niet gek maken! Fijne Feestdagen!
Sws moet Feyenoord terug naar een 25 man sterke selectie

3 keepers en dubbele bezetting op elke positie en als je dat doorrekent betekend dat dus of een rechtsback of een centrale rechterverdediger erbij want daar kan dus nog wel iets bij verder zijn we momenteel gewoon los van de 6 of 8 dubbel bezet

Dus eigenlijk nog een 4 en een 6 erbij en Jahanbakhsh en Bjørkan laten gaan voor een leuk bedrag
Dat word dan een frequente nieuwe rubriek...
Krijg je het meer dan dubbel druk mee als je naast alle kloppende nieuwtjes ook nog eens alle bagger door moet gaan spitten ;-) Succes ermee!