Primeur Bevestigd
bjorkan-feyenoord-web

Edit @kaynekvisuals

Nieuws

Fredrik André Bjørkan in de winter terug naar Hertha?

FeyenoordTM

Fredrik André Bjørkan is op een zijspoor beland bij Feyenoord. De linksback werd aan het einde van de window gehuurd van het Duitse Hertha BSC, maar kwam vooralsnog niet verder dan één basisoptreden. Zondag ontbrak hij bij de selectie van Feyenoord, wat het in een vol AFAS Stadion opnam tegen AZ: 1-3.

De Noor stond vlak na zijn tekenmoment direct in de basis bij Feyenoord, wat het op 3 september uit opnam bij Go Ahead Eagles. Feyenoord won destijds nipt in De Aledaarshorst met 3-4. Bjørkan werd na 68 minuten vervangen door Quilindschy Hartman. Na afloop lieten diverse analisten zich kritisch uit over het optreden van de Noor.

Arne Slot 'testte' dit seizoen -inclusief voorbereiding- al acht (!) namen op de linksbackpositie: Jorrit Hendrix, Mike Kleijn, Marcus Holmgren Pedersen, Jacob Rasmussen, Quilindschy Hartman, Fredrik André Bjørkan, Marcos López en Dávid Hancko. Hendrix vertrok eerder al naar Fortuna Düsseldorf; de andere opties zitten nog in de hoofdselectie van Arne Slot.

Heeft Feyenoord dan een luxeprobleem? Het aantal speelminuten van Bjørkan verklaart in ieder geval de ontevredenheid van de oefenmeester over de door hemzelf gewenste versterking op linksback.

Navraag leert dat het aannemelijk is dat Fredrik André Bjørkan van de winter terugkeert naar Hertha BSC. Vanaf daar kan de linksback verder kijken naar een andere club: Officiële minuten in het shirt van Hertha heeft Bjørkan dit seizoen namelijk niet gemaakt.

Eerder dit jaar had ook zijn oude club FK Bodø/Glimt interesse om Bjørkan te huren. De Noren bezetten de derde plaats in de Eliteserien en lijken af te stevenen op overwintering in Europa doormiddel van een tussenronde in de UEFA Europa League of de UEFA Conference League. Zij doen het nu met Brice Wembangomo (25) op linksback. 

De transfer van Bjørkan lijkt hiermee de eerste gefaalde transfer te worden onder bewind van Dennis te Kloese. Feyenoord betaalt dit seizoen enkele tonnen aan Hertha BSC om Bjørkan tijdelijk over te mogen nemen. De Rotterdammers zoeken samen met de speler, zijn agent en Die Alte Dame naar een uitweg.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Deze is te Kloese niet echt aan te rekenen. Feyenoord had al veel eerder interesse, toen koos hij voor Hertha BSC.
Nu moest er linksback komen en die was bij ons nog sneller klaar dan bij die Duitsers.
Als hij terug kan kan hij terug naar zijn oude club.
Perfect plan lijkt me.
Wordt er trouwens ook een begrafenis gehouden in de JC arena op dit moment? Wat een flutsfeer man lmao
Dat je naar die rommel heb zitten kijken
Lekker terugsturen. Graag nog een cvm toevoegen..
Prima dan zo. Konden hem van dichtbij testen. En te licht bevonden. Zonder grote financiële consequenties.
Bjorkan halen vond ik nog niet eens zo'n slecht idee, maar dat ze vervolgens Hartman niet lieten gaan is echt onbegrijpelijk. Wat zou dat toch fantastisch voor hem zijn geweest, om minuten te kunnen maken op Eredivisieniveau bij Excelsior.
Vrij kansloze transfer: In de zomer van 2021 zag Slot het niet in hem. Jaartje later wilde hij heel graag nog een extra linksback toevoegen aan de selectie, en kwamen ze weer bij deze naam uit. Huur met koopoptie was zo geregeld. Puntje bij het paaltje: Bjorkan is binnen, mag Hartman niet verhuurd worden. Dit is gewoon faalbeleid. Zonde voor zo'n jongen, ook. Denk wel dat hij makkelijk aan een nieuwe club komt.
Nu Hancko ook vaker op linksback gaat spelen, is een extra centrale verdediger geen overbodige luxe. Is Van Hecke een optie? In de zomer transfervrij bij Brighton.
Kom op FTM. Faalbeleid? Hooguit een Faalbeslissing. Ik vind het beleid kwa aankopen niet falend. Daarbij ben ik blij dat Hartman dus niet is verhuurd. Leert op de training veel van Slot
Jammer. Maar iedere TD maakt her en der een miskoop. Part of the job. Nu idd weer terug als het er niet inzit en door.