inv202210174-5742-114519-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over de schorsing van Orkun Kökcü

Van de redactie

Arne Slot toonde zich realistisch over de gevolgen van de gele kaart die Orkun Kökcü kreeg in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. De trainer zag het al een tijdje aankomen, zo vertelde hij bij RTV Rijnmond.

“Orkun stond op vier gele kaarten. Wanneer je een gevaarlijke tegenaanval van de tegenstander onschadelijk maakt, dan weet je dat je daar geel voor kan krijgen. Hij stond al wekenlang op vier gele kaarten. Dan hoop je elke keer dat hij hem niet krijgt. Maar je weet dat het moment een keer gaat komen. Het is dan wel lekker dat je de wedstrijd met hem hebt weten te winnen”, aldus Slot.

Dat Kökcü uitgerekend de topper tegen AZ mist is ongelukkig, maar Slot wijst erop dat in elke wedstrijd drie punten zijn te verdienen. “Als je mij het afgelopen week had gevraagd, dan was deze wedstrijd (sc Heerenveen, red.) super belangrijk geweest. En nu hebben we die gewonnen en dan vinden we de volgende weer heel belangrijk. En ongeacht het resultaat van volgende week tegen AZ, vinden we de wedstrijd daarna weer ongelooflijk belangrijk.”

“We hebben hem het liefst elke week op het veld staan, omdat hij voor ons een hele belangrijke speler is. Maar ja, hij gaat een keer niet mee doen en dan hebben we een andere speler die het voor hem moet gaan invullen”, zo toont de trainer zich oplossingsgericht.

De vraag rijst wie tegen AZ naast Quinten Timber en Mats Wieffer het middenveld moet gaan completeren. Voor Sebastian Szymański komt de wedstrijd te vroeg. “Hij zal volgende week zeker nog niet meedoen”, aldus Slot.

De mogelijkheid bestaat dat Slot kiest voor Javairo Dilrosun, die al eerder onder de trainer op het middenveld is neergezet. Dilrosun is echter ook een invulling voor op de vleugel en Igor Paixão strompelde tegen sc Heerenveen van het veld. De verwachting is dat de Braziliaan inzetbaar is, al houd Slot nog een slag om de arm. "De medische staf had de indruk dat het mee zou vallen, maar het is moeilijk in te schatten."

Een fitte Paixão zal de puzzel op het middenveld iets makkelijker maken. Indien Dilrosun als vleugelspeler wordt ingezet kan de technische staf nog terugvallen op Ezequiel Bullaude of Mohamed Taabouni. Heel veel meer smaken zijn er niet.

Met welke middenveld zouden jullie gaan spelen? Laat je suggestie achter in de comments.

Delen

Reacties

Mooi moment om Timber op de plaats te zetten, waarvoor hij gehaald is. Op 10 zal Slot dan moeten gaan experimenteren, tenzij hij Ali op rechts zet, en Dilrosun op 10.
Jahanbaksh op 10 vind ik ook een uitstekende oplossing. Hij heeft daar vroeger ook gespeeld en is steeds meer ook een veel lopende speler.
Iedereen is nieuwsgierig naar Bullaude in de basis maar die heeft nul wedstrijdritme dus ik verwacht niet dat Slot hem in deze topper voor de leeuwen gaat gooien.
Idrissi - Gimenez - Dilrosun
Timber - Bullade - Wiefer
Hartman - Hancko - Geeetruida - Petersen
Wiellenreuther

Ik kies voor Bullade omdat hij goed speelde tegen NEC en hij kan een bal goed bij zich houden.
Tegen AZ heb je een lopende 10 nodig. Dus Bullaude heeft mijn voorkeur. Dilrosun is goed op 10 als de ruimtes klein zijn. Verwacht dat Feyenoord ook op de counter moet spelen want Az heeft ook kwaliteit om de tegenstander vast te zetten.
Het kan aan mij liggen, maar voor mij oogt het spel van Bullaude nog iets te fragiel en kwetsbaar voor een basisplaats in het eerste. Ik denk dat Slot zoals al vaker dit seizoen start met Dilrosun op 10 en Paixão en Idrissi/Jahanbahks op de flanken.
Dilrosun is geen middenvelder, lekker Bullaude daar neerzetten.
Lijkt mij de meest logische oplossing
Je hebt al een paar weken geen Feyenoord gekeken neem ik aan, als je Danilo een basisplaats toebedeelt? Die schopt momenteel echt geen deuk in een pakje boter.
Geen gek idee , extra scorend vermogen . Alleen je hebt geen back ups. Dus lijkt me goed te starten met Bullaude en dan 2e helft over te gaan op Danilo mochten we achter staan of gelijk blijven.
Zou Ballaude graag ook een keer van het begin willen zien zie het wel echt zitten in hem als je kijkt hoe die invalt. Overigens ook echt fan van Taabouni weet alleen niet of dit het moment voor hem is tegen een middenveld die veel loopvermogen heeft.
Bullaude op 10 vanaf t begin, viel heel goed in tegen nec en wil ik weleens zien. Is namelijk niet voor weinig centen hiernaartoe gehaald..
Ezequiel Bullaude, wil het wel een keer zien vanaf het begin.. viel de afgelopen weken goed in en ik was positief verrast, kleunt ze lichaam er goed in en ook erg bal vast. Laat het maar zien dan!