slot-beker

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over het succes met Feyenoord: "Uitbouwen zal misschien lastig zijn, maar in ieder geval continueren"

Van de redactie

Het winnen van de beker is voor spelers en staf de bekroning op een ijzersterk bekerseizoen, waarin werd afgerekend met onder meer PSV. De koploper van de Eredivisie sneuvelde in de achtste finales in De Kuip, iets dat ook gold voor FC Utrecht, AZ en FC Groningen. In de finale was Feyenoord ook te sterk voor N.E.C., de huidige nummer zes van de Eredivisie. Trainer Arne Slot zag vooral: "Een vreemde wedstrijd", sprak de oefenmeester na afloop tegenover ESPN. 

Arne Slot ervaarde het duel als een vreemde en rare wedstrijd. "De eerste helft kwamen we niet echt lekker op gang. Ik denk dat over de gehele eerste helft gezien meer duels gewonnen zijn door N.E.C. dan door ons. Ook aan de bal waren we niet zoals we normaal zijn. Dat had ook wel met N.E.C. te maken die het goed deden vond ik", blikt Slot terug op de eerste helft.

In de tweede helft werd het duel onderbroken door een spandoek wat in brand vloog in de gracht. "We kwamen goed uit de kleedkamer en dan moet je weer naar binnen omdat er vuur was. Compleet waardeloos. Het deed me even terugdenken aan de halve finale vorig jaar tegen Ajax toen ook de energie er een beetje uit ging, want we zaten er lekker in." Toch zag Slot een beter Feyenoord na de staking. "We zaten er toen nog steeds lekker in. De tweede helft vond ik een heel ander Feyenoord. Door de rode kaart werd het uiteindelijk nog een moeilijke wedstrijd, want daarvoor vond ik dat wij veel beter voor de dag kwamen."

De oefenmeester van Feyenoord zag ook een paar uitblinkers in zijn elftal. "De eerste die je moet noemen is Timon Wellenreuther denk ik. Hij was heel rustig en pakte een paar uitstekende ballen. In de tweede helft vond ik dat Quinten Timber het voortouw nam in de agressiviteit en fanatisme. Daarom vond ik ook dat wij de tweede helft veel beter speelden. Ik denk dat wij terecht deze beker omhoog kunnen houden."

Yankuba Minteh moest het veld verlaten na twee gele kaarten. "Ik moet het nog terugzien, maar dat is wel een beetje wat aan hem kleeft. Hij is heel fanatiek in het druk zetten, maar als hij dan net te laat is kan het er wel eens heel hard uit zien. Met name Timon heeft hem gered, anders had hij heel veel spijt gehad, denk ik."

Ayase Ueda kreeg in zijn invalbeurt nog een dot van een kans oog in oog met doelman Cillessen. "Dat deed Ueda sterk. Het blijft verwonderlijk dat hij dat door ballen niet binnenschiet, want het is een echte doelpuntenmaker, maar dat heeft hij voorlopig nog goed verborgen gehouden."

Hans Kraaij jr. vroeg de trainer van Feyenoord als afsluitende vraag of trainers na drie jaar succes ook een jaar te lang bij een club kunnen blijven. "Er zijn genoeg voorbeelden van trainers die dat in het verleden gedaan hebben, maar er zijn ook genoeg voorbeelden van trainers die het succes verder uitgebouwd hebben. Nu zal het verder uitbouwen misschien lastig zijn met de prijzen die we jongstleden gewonnen hebben, maar in ieder geval continueren. Ik laat het lekker in het midden Hans", lacht Slot afsluitend. 

Delen

Reacties

Als jullie móeten kiezen, kiezen jullie dan liever voor:
1. Nog één jaar Slot en Hulshof, maar een zekere exit van Hancko, Wieffer en Timber. Of;
2. Slot vertrekt mét Hulshof en performance trainers, maar Hancko, Wieffer en Timber blijven.
1 want die spelers die je noemt gaan sws weg en slot maakt spelers echt beter
Als Arne vertrekt neemt hij Hulshof en andere mee. Ik vrees dat Feyenoord dan weer opnieuw kan beginnen. Ik hoop nog 1 jaar en dan lekker naar Engeland
Goede vraag, ik kies voor 2.
Maar dat gaat niet gebeuren ben ik bang voor.
En vind Slot ook uitstekend, maar denk dat die nu wel weg wil.
Hoewel de kans met Nederlandse budgetten vrijwel nihil is, heb je ook de mogelijkheid van een Alex Furgesson-scenario. Al is het maar half zo lang...
Hoop echt dat Slot nog een jaartje blijft. Daarna gun ik hem een mooie club.