team-bekerwinst

Nieuws

Timber: "We zijn geslaagd en de rest maakt me niet uit"

Van de redactie

De veertiende bekerwinst in de clubgeschiedenis voor Feyenoord is een feit. De ploeg van Arne Slot versloeg zondagavond N.E.C. in een spannende finale met 1-0 voor een doelpunt van Igor Paixão. Een van de uitblinkers was Quinten Timber. De middenvelder van de Rotterdammers sprak na afloop van de bekerwinst met ESPN

"Ik ben helemaal kapot", begon Timber voor de camera's. "We hebben als team echt gestreden vandaag en al helemaal met die rode kaart." Doelt Timber op de rode kaart die aanvaller Yankuba Minteh kreeg na twee keer geel. "We begonnen niet goed in de eerste helft. Heel veel 50/50 duels verloren we. In de kleedkamer zeiden we tegen elkaar dat we die moesten winnen. We kunnen veel beter dan dit en we hebben vaker grote wedstrijden gespeeld", blikt de 22-jarige middenvelder terug op de wedstrijd. 

In de tweede helft was Feyenoord meer aanwezig. "Dat lieten we de tweede helft meer zien. We hadden weer zo'n momentje dat het stil lag en ook daar kwamen we goed uit. Toen viel natuurlijk die rode kaart. We zijn wel echt getest vandaag, maar we zijn geslaagd", aldus Timber. Het team had maar één doel. "Het enige wat uitmaakte was dat we die beker moesten pakken. We hebben die beker gepakt, dus we zijn geslaagd. De rest maakt me helemaal niets meer uit."

Timber was volgens diverse analisten de beste man op het veld. "Nou, wat ik over het team zei over de eerste helft vond ik eigenlijk ook van mezelf. Ik ben vaker belangrijk geweest voor het team en dat vond ik niet vandaag in de eerste helft. Ik heb in de rust tegen mijn teamgenoten gezegd dat ze me vaker konden in spelen, ook met een man in mijn rug. Dat is vaker gebeurd in de tweede helft. Ik had nog een paar keer moeten schieten en misschien moeten scoren ook, maar ik ben helemaal tevreden." 

Delen

Reacties

Timber heeft alles wat je internationaal nodig hebt. Strijdlust, kracht, inzicht, aardig schot, topconditie. Prachtige ontwikkeling na een wat lastige start.
Timber zou nog wel eens de duurste uitgaande transfer ooit kunnen worden voor Feyenoord.
Hopelijk volgend jaar nog bij Feyenoord. Aanvoerder zijn en dan zijn broer achterna. Mooie club Arsenal.
Dan moet hij wel verlengen. Nog maar 2 jaar contract