slot-2

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over historische overwinning op Ajax: "Een geweldige prestatie"

Van de redactie

Arne Slot is trots op zijn ploeg. De mentaliteit en focus die zijn team in het restant van de Klassieker heeft laten zien maakt de oefenmeester trots. Na afloop van de historische overwinning met 0-4 in Amsterdam sprak Arne Slot met ESPN over het beladen duel.

"Een geweldige prestatie als het gaat om verdedigen en organisatie", begint de trainer van Feyenoord tegenover ESPN. "Dat is de reden dat we voor de tweede keer op rij in de Arena winnen." Voorafgaand aan het duel was Slot uiterst geconcentreerd. "Ja, het was een moment afgelopen zondag dat we met 0-3 voor stonden en het gevoel had dat we gingen winnen. Het leefde heel sterk bij ons dat een schitterend moment ons is afgepakt."

Vele Rotterdamse supporters stonden de spelersbus zondagavond op te wachten bij trainingscomplex 1908. "Er stonden in Rotterdam drieduizend supporters ons op te wachten en te juichen, maar ik zat nog in de bus met het idee 'het zou nog zomaar kunnen dat we nog terug moeten'. Dat bleek en dan het is des te fijner dat je, als je hier voor de tweede keer speelt, weer weet te winnen. Daar heb ik de jongens ook enorm mee gecomplimenteerd. Ik hoop ook dat het nu over onze prestatie kan gaan en niet over de gebeurtenissen van afgelopen zondag."

Quinten Timber was belangrijk in de duels en verzorgde de assist na een sterke actie bij de 0-1. "De Quinten Timber nu ten opzichte van vorig seizoen is dat hij nu veel meer inhoud heeft. Hij heeft nu de power en de kracht om de duels veel vaker uit te voeren. Als je kijkt hoe explosief hij nu is en wat hij nu allemaal kan dan is hij gewoon een hele belangrijke speler voor ons", aldus Slot.

Hattrickheld Gimenez kan ook rekenen op complimenten van zijn trainer. "Hij is goed bezig", lacht Slot. Mocht Gimenez zo doorgaan, zullen de grote clubs in de rij staan aankomende januari. "Gelukkig hebben we nog een hele goede spits met Ueda in de selectie, maar ik denk niet dat hij (Gimenez) in januari al weg wil gaan, maar goed, dat weet je nooit in het voetbal."

Delen

Reacties

Gimenez moet blijven tot het hele voetbalseizoen afgelopen is.
Amsterdam huilt.....waar het ooit...
020 huilt waar het nooit heeft gelachen