Gimenez-Arena

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez: "Het was niet één overwinning; het waren er twee"

Twan

Santiago Gimenez wist woensdagmiddag zijn eerste Eredivisie-hattrick te scoren tegen aartsrivaal Ajax. In gesprek met ESPN blikt de Mexicaan in topvorm terug op de wedstrijd. 

De topscorer van de Eredivisie kwam zelfverzekerd terug om het restant van de Klassieker af te maken. "We hadden geen twijfels. Ik ken mijn team, we werken hier hard voor. Ik weet dat de jongens voor de wedstrijd heel gefocust waren, dus er was voor mij geen enkele twijfel."

Gimenez blikt tevreden terug op de wedstrijd. "Ik denk dat wij de overwinning verdienden. We speelden erg goed. maar ik vond het jammer dat de wedstrijd (zondag red.) stopte op deze manier." De Mexicaanse publiekslieveling vertelt dat Feyenoord de afgelopen dagen veel met de voorbereiding op woensdag bezig was. "We hebben hard getraind, maar ook hersteld. En nu verdienden we de overwinning opnieuw. Het was niet één overwinning, maar het waren er twee."

Gimenez was in de Klassieker betrokken bij alle doelpunten. De Mexicaan scoorde een hattrick en verzorgde de assist op Paixão. Tijdens het interview blikt hij terug op het openingsdoelpunt van zondag. "Ik wist dat Quinten die bal zou winnen, hij is zo snel en zo sterk. Dus ik bleef rennen en toen kreeg ik die bal," vertelt Gimenez over het eerste doelpunt. "We hebben dit vaker geoefend op de training, en nu werkte het in de wedstrijd."

De Mexicaan steekt na afloop ook nog even de loftrompet over zijn coach. "Arne is fantastisch. Hij weet wat er gaat gebeuren in de wedstrijd. We hebben vertrouwen in hem. We oefenen dit om het in de wedstrijden uit te laten komen." Toch is de trainer niet altijd foutloos vertelt Gimenez lachend. "Hij is gewoon een mens, maar vandaag was hij wel foutloos."

Tot slot kwam ook het kleedkamerfilmpje ter sprake wat Gimenez na zondag kort op zijn Instagram gepost had. De spits koos er uiteindelijk voor om het zelf te verwijderen. "De trainer had nog niets gezegd, maar ik dacht bij mijzelf: we hebben nog 35 minuten te spelen", sluit Gimenez af.

Delen

Reacties

Er staan weer heel veel verhalen in de Spaanse (Atletico, Real) en Britse perse (Arsenal) over interesse in Giménez. Wat ik mij afvraag is hoe je sportieve prestatie afweegt tegen winst? Stel je overleeft de groepsfase en er wordt een heel hoog bedrag geboden. Hoe maak je dan die afweging? Wat is nog een ronde of misschien wel twee rondes sportief waard ten opzichte van het geld?
Zo kan je het ook zien natuurlijk. 0-3 en 0-1. Revanche van die belachelijke dubbele bekerfinale van jaren geleden.
Niet handig, Santi, dan was 't namelijk ook geen hattrick. ;-)
Is het officieel sowieso niet. 3x scoren in één helft wel.
Of een ketting. Die mag nooit meer weg!! hehehe
Hulde aan het hele team. Dat zijn dus 3 competitiezeges op rij in die snelkookpan!