yv2023924yv2023924a1c04778

VK Sportphoto

Nieuws

Timber: "Mooi om te zien hoe trots de supporters op ons zijn"

Moreno

Quinten Timber was één van de grote uitblinkers tijdens de memorabele Klassieker, die in twee instanties in 0-4 eindigde. Bij Feyenoord TV reageerde hij op het duel.

Met name in het deel wat zondag werd afgewerkt, zat Timber geweldig in de wedstrijd. De Utrechter leverde daarin ook een belangrijke assist af op Santiago Gimenez, die de 0-1 maakte. Toch was de nasmaak, door het staken, zuur, erkent Timber. "Na vanmiddag is die er wel af. Een 0-4 overwinning, de grootste uitslag ooit hier, hoorde ik. Dat is een heerlijk gevoel. Na een minuut had ik al grote kans en even later scoort Santi al. Daarna hebben we geen kans weggegeven en goed verdedigd. Ik ben trots op team."

Timber kijkt ook nog even terug op wat er zondag plaatsvond. "Het voelt alweer als tijdje geleden. De ontvangst op 1908 was heel mooi, net als vorig jaar. Sowieso is de steun van de supporters geweldig. Dan zie je echt hoe trots ze eigenlijk op ons zijn. We zijn enorm blij met ze."

Ook de wisselwerking tussen trainer Arne Slot en zijn spelersgroep komt aan bod. "Ramiz (Zerrouki, red.) kwam erin voor Yankuba. De trainer is ervoor om een plan te bedenken. Dat heeft hij weer goed gedaan, en wij hebben het goed uitgevoerd." Er heerste een jubelstemming in de kleedkamer, aldus Timber. "De sfeer heel goed. Nu kunnen we het pas echt vieren, maar vanaf morgen gaat de blik weer naar zaterdag." Dan wacht Go Ahead Eagles om 16:30 uur in de eigen Kuip.

Delen

Reacties

Timber imponeerde mij al bij Utrecht: nota bene zijn 1e seizoen in de eredivisie. Vorig jaar was ik ook al meteen enthousiast, vanwege zijn enorme potentie! Hij moest alleen nog fit genoeg worden voor Slotvoetbal. Dit jaar staat hij dus op de positie van Orkun. Hij doet het heel anders, maar volgens mij heeft hij nu al meer assists dan Orkun. Wat een power; wat een dribbels; wat een rushes! Natuurlijk was Orkun verder, - vooral als aan- en afjager. Maar eerlijk? Ik mis hem niet meer! Timber gaat namelijk een hele grote speler worden.
We moeten nou niet overdrijven. Toen hij nog niet lekker draaide was de kritiek overdreven. Nu hij zijn plek heeft in het elftal moeten we het ook niet overdrijven. De klasse van Orkun heeft hij zeker nog niet. Maar hij is goed begonnen.
Ik had van de zomer al aangegeven dat QT dit seizoen zou kunnen exploderen. Mooie, moderne
voetballer. Er zit ook nog veel rek in, denk ik. Quinten doet ook wel wat aan Vilhena denken qua kracht.
Feyenoord met een hoofdletter natuurlijk. Stom toetsenbord.
Ik denk toch dat Eagles met gemak wordt overlopen. Als PSV er met 3-0 kan winnen, dan wij zeker.
Gewoon goede speler, vorig jaar mede door blessures geen goed jaar. Is gewoon veel fitter en ook sterker in duels.
Vond zerrouki ook prima invallen, daar was ik zelf niet zo fan van die aankoop, maar die heeft ook waarschijnlijk tijd nodig.
Er is maar één echte Timber..... Quinten bedankt!
Quinten Timber was al gebombardeerd tot een absolute miskoop. De eerste seizoenshelft had Quinten tijd nodig. De tweede seizoenshelft had hij pech met blessures. En nu is zijn transferwaarde aan het stijgen. Een club die zich meldt, hoeft niet te komen met een bod onder de tien miljoen euro.

Ook frappant was dat hij op de lijst stond van acht spelers die zouden mogen vertrekken. Gelukkig is dat niet gebeurd. Ik vind hem nu beter dan Kökçü was.
Ik was in het begin geen fan van hem. Maar… hij gaat met sprongen vooruit. Het niveau van Orkun heeft hij zeker nog niet. Maar wie weet als hij onder Arne blijft trainen.
Geweldig om ook in de "2e helft" de concentratie vast te houden 👍
Ik stel.voor om.zateedag samen met de go ahead.supporteers " three litle birds" te zingen in de kuip voor 1x😁
Pleur toch op man. Waarom in godsnaam