kokcu en geertruida met schaal juichen

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over Kökcü: "Ik zal er alles aan doen om hem te houden, dat lijkt me duidelijk"

Stan

Nu Arne Slot ook volgend seizoen de trainer is van Feyenoord reist de vraag of zijn aanvoerder Orkun Kökcü ook te polsen is voor een langer verblijf in Rotterdam. Slot ging er vrijdag op in tijdens de persconferentie en sprak alvast zijn verwachting uit richting de aankomende transferperiode: "Ik heb het vermoeden dat er niet weer zoveel weg zullen gaan als afgelopen zomer."

De coach van Feyenoord weet niet of zijn beslissing om aan te blijven invloed heeft op de keuze van Kökcü. “Ik weet niet of je die vraag aan mij moet stellen of dat kan veranderen. Die zul je aan hem moeten stellen. Jij zegt: 'we gaan ervanuit dat hij gaat'. Dat dachten jullie van mij ook en dat is ook niet waar gebleken. Orkun is een geweldige speler, kwalitatief kan hij een hoger niveau aan. Maar ja, wij gaan ook als Feyenoord zijnde op een hoger niveau actief zijn. Althans, in ieder geval in Europa. Dus voor hem ook ene prachtige kans. Ja, ik zal er alles aan doen om te proberen hem te houden, dat lijkt me duidelijk."

Slot vertelt over zijn band met de Turkse middenvelder: “Hij is een speler van mij die ik enorm waardeer, als mens en als speler. En ik heb de indruk dat andersom ook geldt. Dat wil niet zeggen dat ik niet zonder hem kan of hij niet zonder mij kan. Hij heeft het volste recht om zijn keuzes naast elkaar te leggen en als hij dan vervolgens een andere keuze maakt dan ik en hij zegt ‘ik ga wel naar het buitenland’, dan is dat zo. Dan zal er een mooie transfersom tegenover staan en bouwen wij verder met de jongens die er zijn en gaan we dat geld weer goed investeren.”

Delen

Reacties

Arsenal zou een prachtige club zijn voor Orkun. Nu Arne blijft, denk ik toch dat C.L. voetbal in het warme bad van zijn club, steeds harder aan hem persoonlijk gaat trekken. Wat er momenteel bij onze club allemaal aan het gebeuren is, is amper te bevatten, maar Feyenoord is zodanig gegroeid en nog aan het groeien, dat zelfs nóg een jaar Orkun niet denkbeeldig is. Ik denk dat de club hem heel veel te bieden heeft. Verder denk ik dat het middenveld dan klaar is, en dat Boullaude en vd Belt met elkaar moeten uitvechten wie er mag blijven, en wie er wordt uitgeleend. Mocht Orkun toch gaan, te allen tijde door de voordeur!, dan zal er een vervanger met een hoog niveau worden aangetrokken. Nu eerst Arne morgen op een laaiende wijze in halen!
Fantastisch dat de staf nu al verder kan gaan bouwen en wat gaaf dat onze spelers echt een collectief zijn. Samen naar Ibiza, samen verantwoordelijk voor nu al twee mooie jaren hand in hand! Dat blijft niet vanzelf zo. Wel nu de kans om de lat structureel nog een paar streepjes hoger te leggen en nog minder afhankelijk te zijn van enkelingen. Champions league lonkt volgend jaar al weer met mogelijk drie NL plaatsen.
Die gaan binnenkort wel met een bod komen. Arsenal volgt hem al veel langer, wat je zegt echt mooie club.
Als Kökcü blijft dan heeft Feyenoord voor het middenveld :

* Kökcü
* Wieffer
* Syzmanski (als hij blijft)
* Timber
* Van den Belt
* Zerrouki
* Bullade

Wie gaat er als eerst herrie schoppen dat ie wilt spelen…?
Er zal er nog wel 1 verkocht en/of verhuurd gaan worden. Ik vraag me af of Kokcu 1:1 vervangen zal gaan worden bij vertrek, of dat Timber, Wieffer, v/d Belt of Szymanski die rol moet gaan invullen. Slot kan iig weer lekker gaan puzzelen na de vakantie.
Als Orrie nu gewoon een verbeterd contract tekent, Hancko (zeer veel sluimerende interesse) &Santiago (papa is voor geen meter te vetrouwen) blijven dan is er alleen versterking op de aanv. vleugels nodig, een betere versie van Danilo en een Rasmussen doorselecteren. Evt vertrek van Geert is makkelijk op te vangen.
Ik gun hem een mooie transfer. Maar als we niet dood gaan van de honger als we hem houden, heb ik eerlijk gezegd liever dat hij blijft. Dat zou wel een stunt zijn.
Je moet wel iedere zomer een mooie verkoop doen.
Ik maak er natuurlijk geen vrienden mee, maar als dat zo is doe dan maar Santi voor 25m.
Soms moet je verkopen om het team door te ontwikkelen. Voor 40 miljoen kan je op diverse plekken (vleugels en aanvallende middenvelder) je team langjarig versterken.
40?
50 minimaal. Kijk naar de bedragen die voor Kudus, Sangare worden genoemd. Kökçü is beter.
Ik ben het eens dat kokcu minstens zo goed is als Sangare of Kudus maar het is helaas een feit dat wij geen CL spelen dus dat soort bedragen niet zien. Bovendien hebben wij ook niet de internationale status
Wanneer hebben Kudus en Sangara wat in de CL laten zien?
Dat maakt allemaal helaas niet uit, dat zie je wel aan de bedragen. Als PSV voor Sangaré al bijna 40 miljoen gaat vangen is elke logica verdwenen.
sangare en kudus hebben inderdaad op het hoogste niveau in Europa niets laten zien. Je kan ook redeneren dat Feyenoord nu CL gaat spelen en met de wetenschap van de afgelopen twee jaar best hoge ogen kan gaan gooien. Met die wetenschap hoeft Kökçü niet zo nodig weg bij Feyenoord, dus als iemand hem zo graag wilt hebben dan zal er betaald moeten voor hem. Te Kloese heeft wel bewezen dat hij kan onderhandelen.
Als je dan die asbak met het uiterlijk van een goedkope drugsrunners voor 100 miljoen aan ManU kan slijten is 50 miljoen voor een groeibriljant als Orkun echt niet gek. Want hij is al een briljante, maar er zit met zijn jonge leeftijd volop groei in. Maar dan wel met de juiste coach en ik weet niet welke coach dat zo goed kan voor hem als dat Slot heeft laten zien.