slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over contractverlenging: "Er zijn meerdere redenen waarom je tot zo’n keuze komt"

StanV1908

Vrijdagmiddag werd bekend dat Arne Slot zijn contract bij Feyenoord heeft verlengd tot 2026. Iets wat in de lijn der verwachting lag, nadat de trainer donderdag liet weten langer bij de club uit Rotterdam-Zuid te willen blijven. In de persconferentie richting Vittesse-thuis vertelt Slot over de rumoerige week.

Slot begint zijn uitleg met een wijziging in zijn contract die de verlenging met zich meebrengt. “Laat ik zeggen dat de clausule van volgend seizoen er uit is in ieder geval. Of ik nu weer altijd alle informatie uit mijn contract moet delen. Dat doe ik trouwens nooit zelf, maar dat wordt door anderen gedaan. Maar er is voor volgend jaar geen clausule." 

De trainer van Feyenoord vertelt wat hem heeft doen besluiten langer in De Kuip te willen werekn. "Er zijn natuurlijk meerdere redenen waarom je tot zo’n keuze komt. Niet in de laatste plaats het spelen in de Champions League en het fantastische werken met de mensen hier, zowel de staf als de spelers. Dat je het privé ongelooflijk goed naar je zin hebt. En ook het voortbouwen en doorborduren op de afgelopen twee seizoenen."

Van een contractverlenging was al een tijdje sprake. "Ik denk dat het een week of zes voor het eind van de competitie was dat Dennis met mij wilde spreken. Dus we hebben een gesprek gehad. Ik heb altijd als reactie gegeven dat ik een keuze maak nadat we eventueel kampioen zouden worden. Dus de ruis voor die tijd mag er absoluut niet zijn, in welke vorm dan ook. "

Toch leek interesse van, voornamelijk, Tottenham Hostpur voor de buitenwereld roet in het eten te gooien. "Ik denk dat het niet als een verrassing komt dat er meerdere geïnteresseerde clubs zijn in een trainer die bij een club werkt waar ze zo succesvol zijn. Ja, er hebben geïnteresseerde clubs zich bij mij gemeld. Je zal van mij geen namen horen. Daar heb ik óók na het seizoen gesprekken mee gevoerd. Ik heb voor mezelf gezegd dat ik wil bepalen hoe ik in de markt lig. Nou, dan ga je daarna naar de Coolsingel op maandag en ga je daar vanaf dinsdag voor jezelf eens concreet over nadenken."

Slot maakt vervolgens de weldoordachte keuze om te blijven. "Daarbij neem je ook een aantal andere dingen mee. Bijvoorbeeld een aantal stafleden die ik ook naar Feyenoord gebracht heb die destijds tegen mij zeiden van als ik ooit naar een andere club ga, dan gaan zij ook mee. Dan ga je eens vragen leeft dat nog steeds bij jullie. Dan ga je zaken naast elkaar leggen en heb ik afgelopen dinsdag voor mezelf besloten dat ik bij Feyenoord wil blijven. Dat heb ik als eerste aan mijn stafleden kenbaar gemaakt en mijn zaakwaarneemster en de geïnteresseerde clubs."

Zo kwam het dat er tijdens het gesprek van woensdag tussen Rafaelle Pimenta, de zaakwaarnemer van Slot, en Te Kloese al niet meer werd gesproken over een overstap naar de Spurs. "Dinsdagavond is er een berichtje naar Dennis Te Kloese gegaan om te vertellen dat de afspraak van woensdagochtend, in tegenstelling tot wat men allemaal dacht, zal gaan over het voorstel dat hij mij gedaan had."

Delen

Reacties

Ik vind de reacties op 1908.nl behoorlijk overtrokken.
Ik geloof nog steeds dat slot van plan was te vertrekken, maar dat iets ervoor gezorgd heeft dat die niet kon gaan of niet wou gaan.
Ik heb de afgelopen dagen het gevoel gehad dat slot weg ging, en met mij andere mensen hier en op Twitter en andere sites ook.
Ik wordt beetje moe dat slot nou zo doet alsof die nooit getwijfeld heeft.
Als dat het geval was had die vanaf het begin van de geruchten kunnen zeggen ik blijf bij feyenoord, Alleen als Liverpool,etc, etc (concrete namen) komen dan zou ik daar over willen nadenken)
Ben je van heel het gezeik af

Als je alle artikels leest van de afgelopen week kan je ook zeggen dat het ronduit bizar is hoe het zo gedraaid is
Mijn theorie:
* Spurs is met Slot gaan praten in de veronderstelling dat die een goedkope buyout clausule had van 6 miljoen, of verkeerde in de veronderstelling dat ze hem voor een paar miljoen kunnen wegplukken.
* Spurs komt erachter dat Feyenoord 15-20 miljoen vraagt
* Spurs pakt niet door, neemt geen officieel contact op met Feyenoord en Slot begint te twijfelen hoe graag Spurs hem eigenlijk wil hebben. Als ze maar een paar miljoen over hebben, zetten ze hem misschien ook wel makkelijker op straat. Tegelijkertijd lijkt het erop dat de Spurs Europees voetbal gaat mislopen en Harry Kane zal kwijtraken.
* Slot heeft geen zin in nog maandenlang geëikel in de pers, heeft een aanbieding van Feyenoord op zak die alle records breekt, kan een clublegende worden, speelt volgend seizoen op het hoogste Europese podium, zijn kinderen vragen waarom hij iets zou weggooien waar ie enorm van geniet, en Slot hakt de knoop door.
Sorry van mijn reactie van eergister, baalde gewoon enorm dat Arne naar de Spurs zou gaan, ben erg blij dat ie nu bij ons blijft!🙏🙏
We kunnen allemaal kritiek hebben op de reconstructie op deze site, ik vond het zelf ook niet sterk, maar ik geloof ook niet dat Arne 100% eerlijk verteld hoe het gelopen is. Maargoed, hij blijft nog zeker een jaar en dat is top!
Ik hoor Arne zelfs zeggen dat hij er vanuit gaat nog minimaal 2 jaar te blijven. Mooi!!!
Reacties uitgeschakeld onder het 'reconstructie'-artikel... Hoe kinderachtig...
Geef gewoon eens toe dat je er compleet naast zat...
Echt bizar hè, kritische vragen worden ook verwijderd. Hoe klein kan je zijn zeg.
Hij begint een beetje te veel in zichzelf te geloven en kritiek kan hij niet hebben
1908 heeft in deze dus geen info gehad en heeft een kant gegokt en verloren. Net zoals alle andere media Slot al naar de uitgang schreven. Geeft niets maar geef dat gewoon toe. Bellen met ten Kloese? Niet jokken, Rutger. En je weet wie ik ben.

Niets uitgelekt dus. Ook daar is Feijenoord in gegroeid! Lekker.

Net zoals Szymanski 100% blijft.

En Orrie een nieuw megavoorstel van Feijenoord voorgeschoteld gaat krijgen. Jan ie op vakantie lekker over nadenken.
Feyenoord-Rotterdam
Feyenoord-Rotterdam
Die spelfouten (verteld met een d…) maken de site zéér amateuristisch.
Gelukkig is dit ook een site opgezet door supporters en waarschijnlijk geen universitair afgestudeerden journalisten. Wees blij dat je iets krijgt.
Feyenoord-Rotterdam
Feyenoord-Rotterdam
Universitair opgeleid hoeft niet voor journalist hoor hahaha
Het is maar waar je druk om maakt maat
Gelukkig zijn jullie in de reacties scherp! Want ook deze universitair student maakt in de haast weleens een foutje... 😁
Ik wordt altijd zo moe van taal N.A.Z.I.S. Wat maken spelfouten nou uit? Het gaat om de nieuwswaarde en niet of iemand het nederlandse schrift goed beheerst!

Ga zo door 1908.nl kom graag op jullie site en een typo maak ik me niet druk om. Kan zelf ook niet schrijven ;p
Wat was die 2e club met wie hij wel heeft gesproken?
Feyenoord-Rotterdam
Feyenoord-Rotterdam
Pec Zwolle
"Bijvoorbeeld een aantal stafleden die ik ook naar Feyenoord gebracht "

Wie zijn dit, naar Pusic? Hulshoff en De Wolf zaten al bij Feyenoord voordat Slot arriveerde. Zou hij doelen op Ruben Peeters?
MatigeMarijn
MatigeMarijn
Hulshoff niet hoor
Ah ja je hebt gelijk. Kortom, Als Slot vertrekt zijn meteen ook Pusic en Hulshoff vertrokken. En zo'n performance coach is natuurlijk ook zo weggekocht als Slot die mee zou willen nemen.
Ja due begreep ik ook niet, ook niet die hoofd performance want die kwam van Genk
Volgens mij kwam due `Ruben Peeters van Genk
Ja, alleen zei Slot niet dat het ging om stafleden die hij heeft meegenomen van AZ, maar om stafleden die hij naar Feyenoord heeft gehaald. Hij was vrij specifiek in die bewoording. En het AD berichtte destijds wel heel erg nadrukkelijk dat het Slot was die Peeters haalde:
https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/arne-slot-haalt-man-die-feyenoord-topfit-moet-maken-uit-belgie-br-br~a58969b87/

Dus mogelijk dat die man ook tot de kernstaf van Slot hoort, en hem zal volgen naar een andere club?
Ja dat zal dan inderdaad dan zo zijn.
En dan is het zaak voor Feyenoord om daar rekening mee te houden en daarop voor te sorteren.
Ongelofelijk als je net de persconferentie beluisterd hoe Slot alles 180 graden anders verteld dan dat jullie een week lang gemeld hebben. Ik begrijp dat jullie het niet uit jullie duim gezogen hebben, maar ik begrijp niet hoe zo’n doorgaans betrouwbare nieuwssite, zich zo buitenspel zet.
Je kan nu ook niet meer reageren op dat artikel over de reconstructie, mijn hemel hoe klein kan je zijn😂
Dus geen clausule betekent volgend seizoen dat Slot zelf bepaald of hij gaat of blijft? En niet Feyenoord
Als ik het goed begrepen heb, zal Feyenoord volgend jaar dus weer kunnen onderhandelen wanneer een club zich meldt. Nagelsmann achtige bedragen zullen het dan worden. ;)
Dat Feyenoord bepaalt of hij weg mag of niet :-). Goed gedaan DtK.
Feyenoord kan juist weer Nee zeggen tegen alle geïnteresseerden