slot

VK Sportphoto

Nieuws

Spelers volgen Slot-soap vanaf Ibiza: "Dat hebben ze denk ik in de media vernomen"

StanV1908

De soap rondom het wel of niet vetrekken van Arne Slot van Feyenoord bereikte donderag zijn climax toen de trainer bekend maakte ook volgend seizoen in Rotterdam actief te zijn. Iets wat de coach niet langer voor zich kon houden, zeker niet voor zijn spelers, zo vertelt Slot vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. 

Slot en de club waren in eerste instantie van plan het bericht over zijn contractverlenging pas later te brengen. “Dat is al een kronkel voor mij die me niet helpt als het gaat om wat er in de media komt. Dat als ik mensen dingen toezeg om dingen voor mezelf te houden, dan houd ik het voor mezelf. Dus als woensdagavond bekend is dat we eruit zijn, dat m’n contract verlengd is, en het idee was te wachten tot nu om dat te communiceren, dan houd ik mij daaraan. Net als Feyenoord."

Doordat er zoveel over hem en zijn toekomst geschreven werd in de media, besloot Slot het nieuws toch eerder naar buiten te brengen. "Het leek mij wel verstandig om donderdagochtend, toen er zoveel rumoer ontstond en toen er zo veel gezegd is over mij, aan te geven dat ik besloten heb om te blijven bij Feyenoord. Om te voorkomen dat er nog anderhalve dag dingen geschreven zouden worden waar ik niet goed in naar voren zou komen. Dat moet je accepteren, want dat is onderdeel van het vak, maar het werd wel een beetje erg massaal moet ik zeggen. Als het gewoon gebeurt, kan het gebeuren, maar als de waarheid anders ligt dan moet je denk ik communiceren."

De vele berichtgeving hield ook de selectie van Feyenoord op Ibiza bezig. “Met name op woensdag, toen de berichtgeving het extreemst was, kreeg ik berichtjes van de spelers van 'U gaat toch niet weg trainer?' Het enige wat ik ook toen gezegd heb is dat ik niet wegging. Je moet niet alles geloven wat er in de media staat. Dat had ze niet volledig tot rust gesteld. Toen heb ik ze donderdagochtend, voor het nieuws naar buiten kwam, proberen een berichtje te doen. Zodat ze in ieder geval van mij zouden horen dat ik zou blijven. Dat was wat kansloos om rond 9 uur ongeveer jongens die op Ibiza zitten een berichtje te doen. Dus dat hebben ze denk ik daarna in de media vernomen."

Delen

Reacties

Misschien heb ik iets gemist, maar wat doen 'de jongens' eigenlijk op Ibiza vóór de laatste speelronde?
Feyenoordvrouwtje
Veel spelers moeten nu aansluiten bij de selectie van hun land. Dus geen tijd om het echt te vieren Gimenez kan geen eens 2 weken vakantie krijgen.
Slot vond dat ze toch een paar dagen feest/rust verdiend hadden. Dan maar voor de laatste wedstrijd. Jammer voor de laatste wedstrijd. Maar ze hebben dit zo verdiend.
9 uur, mooie tijd om na bed te gaan na een nachtje casino en ontbijt