Bevestigd
Feyenoord Dordrecht

Nieuws

FC Dordrecht bevestigt nieuwe alliantie met Feyenoord

FeyenoordTM

De samenwerking tussen FC Dordrecht en Feyenoord is officieel. Dat heeft Hans de Zeeuw, algemeen directeur van de Schapenkoppen vrijdagmiddag bevestigd tegenover RTV Dordrecht.

Met het ingang gaan van de alliantie zuller er volgend seizoen sowieso vier spelers van Feyenoord verhuurd worden aan FC Dordrecht. Daarnaast zal Mark Ruijl vanuit Feyenoord gaan meebeslissen over de samenstelling van het team van trainer Michele Santoni. De hoofdscout van de Rotterdammers krijgt daarmee de verantwoordelijkheid over de scouting en techniek van de huidige nummer 18 van de Keuken Kampioen Divisie. 

Dordrecht hoopt naast de huurlingen vanuit Rotterdam-Zuid ook gebruik te kunnen maken van het scoutingsapparaat van Feyenoord. "Feyenoord heeft de afgelopen twee jaar bewezen dat ze met hun scouting behoorlijk wat stappen hebben gemaakt. Ze hebben op basis van een bepaalde filosofie een nieuwe, professionele wind laten waaien. Als je daar gebruik van kunt maken, kan het een heel mooi verhaal worden", vertelt Leon Vlemmings, die door de huidige onderbezetting bij Dordrecht als manusje van alles fungeert. Aan de hand van het samenwerkingsverband hoopt de club ook zelf spelers te contracteren die volgend jaar op de Krommedijk te zien zullen zijn.  

De samenwerking van Feyenoord met de Dordtenaren heeft als gevolg dat er vanaf komend seizoen geen spelers verhuurd zullen worden aan andere clubs in de Keuken Kampioen Divisie. De Zeeuw komt echter met een nuance: "Wij zijn wel de eerste keus, maar als onze selectie af is, zou het ook onzin zijn dat er niemand van Feyenoord ergens anders kan spelen."

 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Vind dit een interessante route. Kan als negatief worden gezien richting de O21, waar het lastig zal worden te promoveren. Aan de andere kant zit er nu veel gelaagdheid in niveau, waardoor er per speler wellicht meer maatwerk geleverd kan worden met een O21, Dordrecht en Excelsior. En eventueel andere eerste- en eredivisie clubs. En jezelf moeten bewijzen in een nieuwe omgeving wordt je ook niet minder van.
Het moet natuurlijk wel beter dan vorige keer bij Excelsior. Toe kreeg Excelsior pas in de laatste week te horen wie er zouden komen, en dat waren dan ook meer de hopeloze gevallen dan de veelbelovende gevallen.
Kennelijk is de hoop dat het ooit nog wat wordt met de o21 opgegeven
Pietje_Visstik
Handig, en als het wat is kan Feyenoord ze overkopen voor een zachtere prijs.
Gelukkig die laatste zin heeft de kans op groot succes aanzienlijk vergroot.
Ik ben gerustgesteld.
Op zoek naar een win - win situatie!
Hopelijk komt Touré wel terug naar feyenoord zeer doel gericht.