Arne Slot

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

“Als we geen Champions League hadden gehaald was ik ook bij Feyenoord gebleven”

libanosman1908

Tijdens de persconferentie van Arne Slot voor het thuis duel met Vitesse ging het voornamelijk over de contractverlenging tot 2026. De succescoach van Feyenoord blikte alvast vooruit op volgend seizoen waarin er voor het eerst sinds 2017/2018 Champions League gespeeld wordt in De Kuip.

“Je hebt nooit de zekerheid hoe vaak je de kans krijgt om actief te zijn in de Champions league. Het is een geweldige competitie waar je nieuwsgierig naar bent wat voor uitwerking het heeft op de spelers. Het is een mooie uitdaging op Champions League te spelen, alleen als we geen Champions League hadden gehaald was ik ook bij Feyenoord gebleven. Dit was dus geen doorslaggevende factor."

Arne Slot beeld zich alvast in hoe zijn eerste wedstrijden in het miljoenenbal zullen zijn: "Ik denk vooral dat je nog meer kwaliteit tegen je hebt dan in de Conference League of de Europa League, dus je moet je er nog beter tegen wapenen. Dus dat zou kunnen betekenen dat het meer van ons vergt. Maar ik heb niet het idee dat ik mijn manier van werken ga aanpassen. Het is wel interessant om mee te maken, misschien zeg ik wel na twee wedstrijden, dit is wel iets waar ik nog niet over na heb gedacht."

"AS Roma kunnen we tegen komen in de Champions League en Olympique Marseille speelde afgelopen seizoen Champions League, dus het is niet dat we een compleet ander niveau tegen gaan komen. Het hangt van de loting af, maar als we een bepaalde club niet treffen zou het een hoop schelen", sluit de succescoach met een knipoog af.

Delen

Reacties

@Rutger klopt het dat Feyenoord interesse heeft in Ruben van Bommel?
Om komend seizoen goed voor de dag te kunnen komen in de CL is een forse kwaliteitsinjectie nodig.
Feyenoord heeft al aangetoond dat het goede transfervrije spelers of met een lage aankoopsom weet aan te trekken.
Maar nu mag daar wel een tandje bij door echte klasbakken te halen die al ervaring hebben op een hoger niveau.
Ik zou als Feyenoord zijnde serieuze pogingen gaan doen om bijvoorbeeld de volgende spelers te interesseren voor volgend seizoen:

Stefan de Vrij en Marco Asensio zijn transfervrij en de besparing op de aankoopsom kan gebruikt worden om aan hun salaris eisen te voldoen.

Jeremy Frimpong mag vertrekken van Xabi Alonso, daardoor kan Leverkusen niet te hoog in de boom gaan zitten met de transfersom.

Voor de vleugels misschien kijken naar Gustav Isaksen, maar ook naar Koki Saito die ook commercieel interessant is voor de Japanse afzetmarkt.

Het lijkt misschien wat te hoog gegrepen die eerste drie namen, maar de lat moet omhoog en dergelijke spelers krikken het niveau enorm op.
Alle andere spelers kunnen zich daaraan optrekken.
Zoals je zelf al aangaf Arne , Champignons League is van een ander kaliber
Dus wie er ook vetrekken of niet er zullen sws enkele goede aankopen gedaan moeten worden ,extra spits
Rechtsback, rechter en linker aanvaller goede 2e keep ,ik denk aan keeper Exelsior
Midden spelers genoeg
ArjanBlommestein
En over een jaar hebben we het over de eerste titelprolongatie sinds 1961, die net gemiste have finale van de CL en de enorme groei van Kokcu, Wieffer, Hartman, Geertruida en Simons.
Sinds 1962.

En Simons?
ArjanBlommestein
Lijkt me een enorme aanwinst ipv Szymanski.
Middenveld met Wieffer, Kokcu en Simons daar voor ... Niet?

Had dat jaartal natuurlijk even moeten checken ...
Simons lijkt me redelijk onhaalbaar.
ArjanBlommestein
Wat zou 'ie moeten kosten?
Volgens TM is zijn huidige transferswaarde 30M.
Dus al zou hij uiteindelijk daadwerkelijk maar de helft kosten, dan nog is hij onhaalbaar.
En dan gaat de wekker.
Ik was ook Feyenoorder gebleven, zelfs als we geen titel en CL hadden gehaald ;-)
Ik sluit mij graag aan hij deze openbaring