slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over Leeds: "Op mijn telefoon niks gezien"

Moreno

Arne Slot blikte na afloop terug op een enerverend avondje in De Kuip. Zijn elftal bereikte de volgende ronde van de KNVB Beker na strafschoppen, en loofde de mentaliteit van zijn ploeg. "Een aantal fysieke prestaties was uitzonderlijk."

"Na afloop kregen ze een aai over de bol. In rust wat minder", vatte Slot de avond samen. Met een frustrerende 0-2 stand ging Feyenoord de rust in, waar ook Slot zich aan ergerde. "We waren veel aan het aanvallen. Het aantal kansen was niet veel, maar het was oké. Dan komt de tegenstander één keer in de zestien en staat het 0-1. Bij de tweede keer in de zestien was het 0-2."

Het scorend vermogen stond een eerdere comeback voor Feyenoord in de weg. "Daar hebben we voldoende kansen voor gehad", vond Slot. Hij zag Geertruida en Giménez twee dotten van kansen missen, die werden gecreëerd door de risico's die Feyenoord nam. "We hebben al vanaf de rust alle risico's genomen en alles uitgeprobeerd. Op een gegeven moment denk je: dit gaat hem niet worden. Maar dan doe ik tekort aan de mentaliteit en teamspirit van de jongens."

Toch kwam Feyenoord terug. Door de penalty en rode kaart in de 90e minuut lukte het de Rotterdammers een verlenging af te dwingen. "We hadden na de 2-2 enorm veel kansen om het nog voor de verlenging te beslissen. In de verlenging ook, maar toen sloeg de vermoeidheid wel toe. Of ik blij ben met deze wedstrijd? Wel qua mentaliteit, maar niet dat we 120 minuten nodig hebben gehad." Toch ziet Slot voldoende positieve punten na het duel met de Nijmegenaren. "Het was niet ideaal, maar mentaal ontzettend fijn dat je doorgaat. Dat verzacht heel veel pijn. Ik heb dan ook één of twee fysieke prestaties die uitzonderlijk waren."

Tot slot werd de oefenmeester gevraagd of hij contact heeft gehad met Leeds United. De Premier League-club ontsloeg trainer Jesse Marsch kort geleden, en bij de Engelsen viel de naam van Arne Slot volgens sommige media als opvolger. Slot reageert: "Iedereen die me een beetje kent, weet dat ik me op een wedstrijddag vol op wedstrijd focus. Maar het enige dat ik kan zeggen is dat ik er niks over heb gehoord. Ik heb het wel gelezen, maar op mijn telefoon heb ik nog niks gezien. Ik heb nog geen appjes gehad." En als er een berichtje op de telefoon van Slot binnenkomt? "Dan open ik het bericht", besluit de trainer lachend.

Delen

Reacties

HIj zei iig niet dat hij op dit moment hoe dan ook bij Feyenoord blijft. Dat is toch een tikkie teleurstellend.
Het gaat om een 'tussentijdse' aanbieding van Leeds (voor je het weet speel je volgend seizoen in het Championship), niet om een grotere club waar je per ingang van een nieuw seizoen kan beginnen.
Het 'follow the money-principe' is als carrièreplanning meestal niet de beste keus. Wat dat betreft had ik Slot net iets intelligenter verwacht.
Lol champion ship is nog steeds een betere comp dan de eredivisie waar veel geld in om gaat....
Als ie op korte termijn toch nog eens een prijs wil winnen, zou Leeds op dit moment een vreemde stap zijn.
hij gaf weer niet echt een antwoord, net als toen er "sprake" van zou zijn of hij naar 020 zou gaan....het zou fijn zijn als hij eens uitspreekt dat hij (graag) bij Feyenoord blijft :-)
Of he of hij wil niet graag bij feyenoord blijven maar gewoon een hoop geld verdienen en geef hem eens ongelijk.
Ach joh, maak je niet druk, die gaat en mag echt niet weg. Kijk wordt je kampioen is de kans een stuk groter dat er een aanbieding komt van een club groter dan Leeds. Die 5 miljoen tikken ze zo af. Ik hoop dat onze fijne directeur al wat opties bekijkt of zou die dat ook nu pas gaan doen als Slot echt weg is. Zoals bij Aursnes.
Niks met mogen te maken, gewoon clausule in contract dat hij tegen een bepaalde vergoeding weg mag. Als leeds dat bedrag betaald dan kan slot juridisch vandaag nog weg...
Dat is niet helemaal waar wat je zegt, die clausule is namelijk voor in de zomer
Of hij weet precies wat hij doet en zit ons expres op te jutten of die is morgen weg.
Ontzettend slap antwoord, valt me vies tegen van deze man.
Hij kwam niet heel overtuigend over… beetje te veel ruimte voor toch een overstap binnenkort. Al zal die niet nu al naar Leeds vertrekken. Maar ik hoop toch echt dat hij er volgend seizoen en het seizoen erna ook nog gewoon is.
Waarom zou slot nu niet vertrekken dan?