slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over loting: "Te vroeg om over revanche te spreken"

Moreno

Tijdens de persconferentie in aanloop naar De Klassieker van zondag reageerde trainer Arne Slot op de loting van de kwartfinales van de UEFA Europa League. AS Roma is daarin de tegenstander. Een - misschien niet eens zo - oude bekende voor Feyenoord, waarbij de Rotterdammers azen op revanche voor de verloren UEFA Conference League-finale van vorig seizoen. 

"Hoe de groep reageerde? Ieder reageerde voor zich. Er was niet echt een algemeen gevoel in de groep", vertelt Slot. "Voor mezelf sprekend: ik vind het een prachtig affiche. Dit seizoen zijn we daar al eerder geweest (Lazio-uit, spelen in hetzelfde stadion, red.), toen was het resultaat wat minder. Maar dit zijn zeker prachtige wedstrijden voor ons, maar ik vind het nog wat te vroeg om over revanche te spreken. Alle focus ligt op zondag."

Net zoals in aanloop naar de finale van de Conference League wordt Slot vergeleken met Roma-trainer José Mourinho. Qua speelstijlen lijken de coaches tegenpolen, al wil Slot daar niet in meegaan. "We hebben genoeg overeenkomsten. We willen namelijk allebei heel graag winnen", zegt de coach met goed gevoel voor understatement.

Dat Mourinho dat resultaat geregeld op een iets minder aantrekkelijke manier bereikt, vindt Slot begrijpelijk. "In de wedstrijd tegen Real Sociedad van gister bijvoorbeeld. Ze wonnen de heenwedstrijd met 2-0 en dan voelen ze niet de behoefte te gaan aanvallen. Maar ook nu weer aantal schitterende spelers tot zijn beschikking, bijvoorbeeld Dybala."

Delen

Reacties

Nog geen reacties