slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over Rodríguez, Driouech en Dilrosun

Stan

Er is dit seizoen veel te doen om de buitenspelers van Feyenoord. Ook tijdens de persconferentie in aanloop naar AZ waren de vleugels van de Rotterdammers weer onderwerp van gesprek. Javairô Dilrosun vertrekt namelijk bij de club en er werd ook op de laatste dag van de transferperiode geen nieuwe buitenspeler meer aangetrokken. Arne Slot koestert desondanks de buitenspelers die hij wél tot zijn beschikking heeft. 

Slot is tevreden met de deal die is gemaakt rondom het vertrek van Dilrosun naar Club América. "Ik heb heel vaak aangegeven dat onze buitenspelers elkaar heel erg weinig ontlopen. Dan heb je er inderdaad een minder, maar de rest in om en nabij van dezelfde kwaliteit. Dat is denk ik voor Feyenoord financieel gezien een hele interessant en goede deal geweest."

De club haalde er in de transferperiode geen speler voor terug. Op de laatste dag van de leek Couhaib Driouech van Excelsior echter nog de overstap te kunnen maken naar De Kuip. "Wij hebben lang getracht een speler aan te trekken die ons aan de bovenkant versterkt, dat is om uiteenlopende redenen niet gelukt. Dan kom je op zo’n laatste dag nog wel eens in de verleiding om te denken: ‘er gaat er eentje weg, moeten we er dan toch niet eentje terughalen om een zekerheid in te bouwen?’"

Uiteindelijk zag Feyenoord af van de komst van de buitenspeler van de Kralingers. "Als ik daar mijn persoonlijke mening even op loslaat, vind ik Driouech een uitstekende speler, maar vind ik niet dat hij ons aan de bovenkant versterkt. Ik hoop niet dat ik hem daarmee beledig, want we moeten nog een keer tegen hem, maar dat zal na alles wat ik al twee maanden roep niet heel logisch zijn."

Slot krijgt de vraag of Luciano Rodríguez wel een directe versterking zou zijn geweest. "Dat is een interessante. Dat is een speler die zeer talentvol is, waarbij je dan ook weet dat als hij hier naartoe komt, hij nog een paar weken nodig heeft voordat hij zijn work permit heeft en dan normaal gezien nog wel aanpassingen nodig zal hebben. En dan is het de vraag op welke positie je zou vinden dat hij die absolute meerwaarde zou hebben. Maar dat hij een zeer talentvolle jongen is uit Zuid-Amerika, is helder."

Sauer en Ivanušec
Met het vertrek van Dilrosun en het uitblijven van de komst van een andere vleugelaanvaller verandert ook de kans op speeltijd voor Leo Sauer. "Die is groter geworden, omdat er een buitenspeler is vertrokken", zegt Slot over de jonge Slowaak, die op Deadline Day nog even op huurbasis op weg leek naar Excelsior. "Ik heb hem gisteravond nog even gebeld om te zeggen dat hij in de laatste uren niet meer hoefde te denken dat hij elders zou gaan en dat hij bij ons zou blijven. Daar was hij naar mijn gevoel best wel opgelucht over."

Ook zijn er nieuwe kansen voor Luka Ivanušec, die de laatste weken op weinig minuten kan reken onder Slot. De trainer is veel bezig met de Kroaat, om hem duidelijk te maken wat hij van hem verwacht. "Ik was net zes minuten te laat omdat ik hem dat heb uitgelegd. Maar als ik dat nu ga uitleggen, denk ik niet dat ik de speler daar mee help", vertelt Slot.

Toch gaat de trainer in op de situatie van de afgelopen zomer aangetrokken Ivanušec. "Het mooie aan hem is dat hij er keihard mee aan de slag gaat om datgene te verbeteren wat hij moet verbeteren. Hij spreekt ook heel nadrukkelijk uit, dat hetgeen dat wij hier van hem eisen, nogal contrasterend is met wat in het verleden van hem gevraagd werd. Hij gaf ook wel aan, dat het én zonder bal zoveel arbeid leveren én dan ook nog energie hebben om aan de bal het verschil te maken, dat dat iets is waarmee hij hard aan het werk is en wat hij ook zelf heel graag op een nog hoger niveau wil brengen."

Delen

Reacties

Die Rodrigues kunnen we dus wel vergeten
Was even bang dat Slot teleurgesteld zou zijn na deze transferwindow maar ik ben blij om te zien dat hij ook verder kijkt dan slechts een paar weken. Wat in het vat zit verzuurd niet en hopelijk komt die 'BAM!' van Slot uit deze zomer.
Gezien de woorden van Slot verwacht ik dat het wel goedkomt met Ivanusec.