Bevestigd
de-kuip-binnen

VK Sportphoto

Nieuws

Barcelona-voorzitter Laporta: "Feyenoord wil meedoen met Super League"

Stan

Volgens Joan Laporta, voorzitter van FC Barcelona, behoort Feyenoord tot de clubs die al hun akkoord hebben gegeven voor een Europese Super League. Dat vertelt de Spaanse bestuurder vrijdag tegenover radiozender RAC1. Feyenoord heeft nog niet op de uitspraken gereageerd. 

Laporta geeft aan dat een Super League al na de zomer van 2024 van start zou kunnen gaan. Daarbij noemt hij naast Feyenoord een heel rijtje met clubs die al hebben ingestemd met deelname aan het Europese toernooi, dat onafhankelijk van de UEFA georganiseerd moet worden. "Inter, Milan, Napoli, Roma, Olympique Marseille, Benfica, Porto, Sporting, Ajax, Anderlecht, Club Brugge en alle Spaanse clubs behalve Atlético Madrid."

De UEFA deed eerder een poging om de komst van de Super League tegen te houden, maar daar stak het Europees Hof van Justitie een stokje voor. De plannen rondom het toernooi krijgen inmiddels steeds meer vorm, maar óf en wanneer de Super League van start zal gaan, is nog altijd niet bekend. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Plan Laporte:
Nationale competities blijven bestaan en worden in de weekenden gespeeld.
De Super League betreft een competitie van waarschijnlijk 10 clubs in elke poule dat op 18 doordeweekse avonden wordt afgewerkt. In april en mei spelen de beste clubs play-offs: kwartfinale, halve finale en finale
De ene club doet mee aan de Super League en de andere club blijft aangesloten bij de UEFA.

Doel: Armlastige spelers en clubbestuurders aan een wat beter salaris helpen.

Gevolg: Geen echte kampioen meer onder de Europese clubs en versplintering van verschillende Europese competities waarbij niet duidelijk meer is hoe je je ervoor kunt plaatsen.

Gelukkig doet Feyenoord niet mee aan het plan van Laporte.
UPDATE: Feyenoord heeft ondertussen gereageerd volgens Mikos Gouka op X: "Totale onzin"
Heel goed opzouten met UEFA maffia boetes
De eredivisie is dan dood. Stel je eens voor dat bijvoorbeeld ajakkes en pisvee wel mee mogen doen en wij niet. Fan heb je geen wedstrijden meer tegen deze twee. De enige landelijke topwedstrijden die je dan nog hebt, speel je tegen az Twente en een Utecht of zo. Devaluatie van het nederlands voetbal. Daarnaast moet je altijd ver weg, naar München, Milaan of Madrid, en niet een zondagse naar Utrecht of Groningen. Dat wil je toch niet?
Dit is toch een toernooi in plaats van de CL en niet in plaats van de competitie?
Of ik moet er volledig naast zitten.
Geen donder aan. Doodsteek voor het landelijke voetbal.
Wekelijks heb ik liever de landelijke competitie dan Europees of over een tijd misschien wel mondiaal.
Een aantal mensen begrijpen nog altijd niet dat dit ipv de CL, EL en Conference League is...
Ik ben eigenlijk wel klaar met potjes tegen RKC, Zwolle en Volendam
Als wij dan ook de absolute top gaan worden dikke prima. Maakt mij het uit onder welke bond we voetballen.
Als dit waar is mag het gehele bestuur en de gehele RvC per direct opstappen. Deze Super League bestaat maar om 1 reden: de huidige Europese top zo extreem veel geld opleveren dat ze permanent niet meer van de troon te stoten zijn.
Ben het helemaal met je eens. Maar ben ook bang dat je bijna verplicht bent om mee te doen omdat je anders helemaal niet meer mee telt binnen het voetbal. Voetbal is verpest door geld.
Opzouten met die waardeloze competitie