lutsharel-geertruida

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Nieuwkoop gehaald in veronderstelling dat Geertruida zou vertrekken"

Moreno

Op de persconferentie in aanloop naar het duel met Fortuna Sittard vertelde Arne Slot over het aantrekken van Bart Nieuwkoop, het toch niet vertrekken van Lutsharel Geertruida en de relatie tussen die twee zaken. 

"Omdat wij in de stellige overtuiging waren dat Lutsharel Geertruida zou vertrekken, hebben we daarop geanticipeerd door Nieuwkoop te halen. Omdat Lutsharel zowel centraal als rechtsback uit de voeten kan, vonden we dat we een centrale verdediger en een rechtsback moesten halen", vertelt Slot. "Voor mij is het goed dat Nieuwkoop al binnen is, voor de penningmeester misschien minder", doelt de oefenmeester op het feit dat de komst van de rechtsback al rond was, maar het geld van Geertruida nog niet op de rekening stond. 

Slot vindt het wel een goede ontwikkeling dat Feyenoord meerdere spelers voor één positie heeft. "Dit is wel topclubwaardig, dat je veel goede spelers hebt voor bepaalde posities. Voor Feyenoord is dat wellicht wat nieuw. Voorheen hadden we drie spelers die voor twee posities streden, waar we nu vrijwel overal dubbele bezetting hebben. Da's een luxe, en misschien hebben we er wel eentje te veel. Daar zou dus wellicht nog wat kunnen gebeuren", vertelt Slot, die aangeeft dat Nieuwkoop een welkome versterking is. "Bart brengt veel agressie zonder bal, hij kan in hoog tempo druk zetten en is lastig te passeren. Ik hoop dat hij kan toevoegen. Daarnaast zit hij in een andere leeftijdscategorie, wat fijn is voor in een groep."

Of Geertruida mogelijk alsnog vertrekt? "Het is niet mijn bedoeling dat Geertruida vertrekt. Maar je weet niet wat er elders in de window nog gebeurt. Bij Leipzig is er door blessure van een andere centrale verdediger niet voor hem gekozen, maar voor een linker centrale verdediger. Op dit moment is er geen enkele aanleiding om te denken dat hij weggaat, maar in voetballerij kan het snel veranderen", was de lezing van Slot.

De coach in Slot is blij dat Geertruida nog altijd deel uitmaakt van de selectie. "Voor mezelf is het niet vervelend als een speler met zijn kwaliteiten blijft. Maar naast trainer ben ik ook mens. Ik kan me voorstellen dat het voor een speler veel betekent om zo'n stap te kunnen maken. Dan snap ik de teleurstelling, maar het siert hem dat hij geen enkele zichtbare ontevredenheid laat zien. Dat is gezien zijn leeftijd bijzonder knap."

Delen

Reacties

RB "Leip"zig. Opeens andere bedragen gana vragen. Wat ene farce.
Mijn spelling ook trouwens (ik wil te snel tiepen).
Bijlow Wellenreuther Lamprou

Geertruida Nieuwkoop Pedersen
Trauner Beelen Kasanwirjo
Hancko Hendriks
Hartman Lopéz

Wieffer vd Belt Zechiël
Stengs Bullaude
Zerrouki Timber Milambo

Jahanbakhsh Minteh Wålemark
Gimenez Ueda
Paixão Sauer

28 selectiespelers met nog 1 inkomende wat zou betekenen dat er nog 4 op de nominatie staan om te mogen vertrekken

Welke van deze spelers zullen dat zijn?

Baullaude weten we al maar wie zouden er nog gaan?

@FTM staat er voor de 10 positie nog iemand op de inkomende transferlijst of gaat Slot serieus voor timber op 10?
Mijn gok ik verkoop/verhuur voor Bullaude, Walemark, Milambo of Hendriks, Kasanwirjo en Dilrosun/Ali
1 komende?

Er komen er nog minimaal 3. Ivanušec, een 10 en een extra buitenspeler (Idrissi?).
@ftm klopt het van de Telegraaf? Dat Ivanusec na 15 augustus naar Feyenoord komt?
lijkt me dat als dit zo was dat De Telegraaf er wat meer over zou zeggen dan een vaag zinnetje in een artikel over de staat van de club. FCUpdate en andere media maken er gelijk een heel groot ding van. Maar goed, bij de Telegraaf moeten ze natuurlijk ook hun artikelen grondig controleren, dus lichte hoop dat het geen foutje was.
Weer de persconferentie live bekeken en wat is het toch een verademing dat er achter de tafel een persoon zit die het spelletje snap, ook empathie voor de persoon achter de voetballer toont en vooral ook duidelijk, rustig, eerlijk en open weet te communiceren. Zijn resultaten als trainer liegen er al niet om, maar dit is ook een eigenschap vaneen absolute toptrainer.
Geertruida is vervangen met Nieuwkoop
Kökcü is vervangen met Zerrouki en Van den Belt

Het gerucht van @FTM dat de scouting is weggepromoveerd krijgt zo wel behoorlijk wat kracht....
Nieuwkoop is gekomen dat Geertruida dan niet meer als rb zou kunnen worden ingezet als hij was weggegaan. Dus dan is Nieuwkoop toch logisch
Maar Ivanusec is wel van de scouting
Scouts zoeken naar onontdekte parels en leggen deze voor bij hun club. Daarnaast bekijken ze spelers die hoog op het wensenlijstje staan van het technisch hart onder een vergrootglas. Ivanusec is een A-international en is dus zeker niet onontdekt en valt dus vooral onder het kopje: bekijken onder een vergrootglas.
Om dan te zeggen dat Ivanusec van de scouting is, lijkt me niet. Wellicht bedoelde je het anders
Geertruida gaat nog wel.weger binnen 3 weken dus zo'n probleem gaat het niet worden.
Hahaha echt he. Dat gaat het probleem niet worden ook echt🤣
Je hebt nu toch gewoon dubbele bezetting in de verdediging? Rb nieuwkoop en pedersen, rcv geertruida en trauner, lcv hancko en beelen, Lb hartman en lopez...hendriks heeft serieuze belangstelling van heerenveen. En kasanwirjo kun je toch behouden als reserve voor verschillende posities?

Lijkt prima voor de strijd om de titel, al geven zelfs analyse bureaus als gracenote Feyenoord weinig kans. Soort van underdog positie terwijl je de kampioen bent...
De selectie is voorin nog niet compleet. Zonder kwalitatief hoogwaardige linksvoor is het lastig voetballen. Als Ivanusec of een alternatief voor hem wordt toegevoegd verschuiven de kansen.
Paixao linksvoor santi spits stengs rechtsvoor
En als hij komt ivanusec op 10
Lijkt me niet. Met Beelen en Trauner en Nieuwkoop en Pedersen heb je al dubbele bezetting op die posities. Zoals Slot al aangeeft was er niet op gerekend dat Geertruida zou blijven. Geertruida zal in principe rechtsback staan als hij blijft. Trauner is niet voor niks al twee seizoenen de vaste RCV en net aanvoerder gemaakt. Die wordt dus alleen vervangen door Geertruida als Trauner geblesseerd of geschorst is. Dan schuift Pedersen of Nieuwkoop door. Degene die de concurrentiestrijd daarbij verliest zal dus nauwelijks invallen, maar het hele seizoen de bank of de tribune warmhouden. Een te grote keuze op posities leidt tot onvrede. Minstens zo belangrijk is dat Feyenoord een transfersom en salarisruimte heeft ingeruimd voor een speler die op dit moment eigenlijk overbodig is. Feyenoord kan zich dat niet permitteren nu er nog andere posities moeten worden ingevuld. Conclusie: Feyenoord zal ongetwijfeld het liefst Pedersen of Geertruida deze zomer nog verkopen om dit recht te breien.
Kasanwirjo hoop ik sowieso dat hij weggaat. Daarnaast zou ik zelf liever hebben dat Geertruida nog een seizoen blijft en Pedersen weggaat voor een goede prijs. Dan is er weer wat extra investeringsruimte voor een creatieve speler terwijl topper Geertruida nog even blijft. Maar we zullen zien.
Kijk even naar de aanval pipo. Paixao is de enige volwaardige winger. Het middenveld draait voor geen meter. Vergelijk dat met een PSV die zich enorm aan het versterken is in de basis, terwijl Feyenoord een eindeloze zee aan wisselspelers haalt.
Er is ook een verschilletje in budget. E-wij moeten het doen met de middelen die we hebben, Brandt het niet meteen af voordat ze 1 competitie wedstrijd hebben gespeeld. Wij hebben misschien niet de beste spelers maar misschien wel het beste team. Ik ben allang blij dat wij bv due sLang niet hebben.
We moeten nu ook laten zien dat we de beste supporters zijn.
Klopt, een klein verschilletje. Feyenoord heeft een net iets hogere begroting.
Ik denk dat Feyenoord wel degelijk topspelers in de selectie heeft, die ook beter zijn dan de spelers bij andere clubs.

Ik denk aan Bijlow, Hartman, Hancko, Geertruida, Wieffer, Gimenez. Die wil je volgens mij met geen enkele speler uit een ander team ruilen.
Wieffer zit in een mindere periode denk. Gebeurt vaker na een top seizoen.
Hij was tegen PSV niet best. En uiteraard moet op langere tijd blijken of hij top wordt, maar desondanks… tegen wie zou je hem binnen de Eredivisie willen ruilen?
Sangare van psv en joey veerman psv die kan daar ook staan
Wat is het nut dat je zomaar iemand pipo noemt? Wat is dat voor manier van communiceren?

Verder ben ik het ook niet eens met wat je schrijft. We staan er nu al veel beter voor dan vorig jaar.
Laat alle clubs gerust denken dat wij niet favoriet zijn!!
Ja, eens.

Hoewel ik niet lees dat andere clubs zich als favoriet zien. En als dat wel zo is vraag ik me af op basis waarvan ze dat denken.
Ach ik zit liever in een situatie waarin je spelers teveel hebt, dan dat je nu spelers te weinig hebt en met een matige selectie begint aan het seizoen. Slot geeft al aan dat hij met spelers heeft gesproken over hun situatie, dus ik verwacht nog wel een oplossing voor Pedersen en/of Kasanwirjo. En wie weet gaat Geetruida idd alsnog weg. Dan heb je de RB positie vast goed ingevuld.
Precies, de laatste week zou zomaar kunnen dat spelers als Kasanwirjo, Wålemark, Milambo nog verhuurd worden natuurlijk
Zeker!

Volgens mij is het nog niet veel langer dan twee jaar geleden dat we in een situatie zaten waarin het elke week maar weer de vraag was of we een volwaardig team op de mat konden verwachten.

Al die jaren waarin het team per definitie bij een wissel een stuk minder werd mis ik niet.
Ach, als dat betekent dat Kasanwirjo vertrekt ipv Geertruida, dan hoor je mij niet klagen hoor.
Zeker niet maar je mag dan ook hooen dat er nu een club komt voor pedersen want die is straks 3de keus op rechtsback aangezien slot fan is van een centrum hancko en trauner. Anders gaat pedersen vooral op de bank en gaat die volgend seizoen max 3 miljoen opleveren
Ik betwijfel of trauner ooit nog op zn oude niveau komt. Voetbaltechnisch twijfel ik daar niet aan, blessure technisch wel. 30+ is gewoon oud voor een profvoetballer en ik heb er een hard hoofd in dat zijn lijf nog gaat meewerken. Vaak blijven deze spelers kwakkelen
30 plus oud doe normaal 🤣🤣🤣
Dr zijn zeker spelers die boven de 30 nog op hun top presteren, maar de meeste zijn er dan allang overheen. En zeker hun lichaam.. ze spelen niet bij Fc bal op t dak 3 ofzo
Trauner is er binnenkort weer bij en kan nog jaren mee. Heeft de afgelopen jaren uitermate goed en constant gepresteerd. Moet het niet hebben van zijn loopvermogen of snelheid, maar van zijn spelinzicht. Een sobere verdediger die veel eerder ziet en de pass altijd snel vooruit speelt als het kan.
Welnee stop daar mee, je denkt toch niet echt dat slome trauner gaat spelen dat is gewoon geertruida in het centrum en nieuwkoop aan de zijkant. Ook nieuwkoop is niet gekomen om te banken. Stop met denken dat volwassen spelers als nieuwkoop willen komen om te banken. Dan had ie net zo goed in belgïe kunnen blijven...
Volg jij het feyenoord nieuws unerhaupt wel en mede dit artikel. Hij zou nirt gaan banken maar hij is gehaald in de veronderstelling dat geertruida weg zou gaan wat dus niet is gebeurt
Slot is helemaal geen fan van trauner in het centrum
3 centrale verdedigers is ook gewoon een optie voor Slot denk ik.
Wat jii zeg gaat denk ik gebeuren
Geertruida trauner hancko
Nieuwkoop en Hartman wingbacks
Wieffer en stengs
Paixao. Santi ivanusec
Tuurlijk, daarom is hij ook benoemd tot aanvoerder. Een fitte Trauner zal onder Slot wel spelen denk ik, al wordt het wel interessant als Geer echt blijft.
Offtopic, mijn favo 11 voorlopig:
Bijlow, Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman, Zerrouki, Wieffer, Stengs, Paixao, Gimenez, Sauer. Waarbij ik hoop dat Ivanusec snel erbij komt.
Of Nieuwkoop eh. Iedereen gaat er stellig van uit dat Nieuwkoop de voorkeur gaat krijgen. Dat valt echt nog te bezien.