feyenoord-union-st-gillis-0-0-jim-breeman-sports-photography-1

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Feyenoord nog zonder Trauner, maar werkt grotendeels fit toe naar competitiestart

Moreno

Feyenoord start de competitie met een duel tegen Fortuna Sittard. Vorig seizoen hielden de Limburgers Feyenoord op een gelijkspel in de Kuip. Slot: "Die wedstrijd haal ik er wel even uit in mijn voorbespreking, ja."

Na vijf weken voorbereiding hebben spelers en staf weer zin om te beginnen. "Ook nog met een thuiswedstrijd, wat altijd speciaal blijft. We staan er denk ik goed voor, om de simpele reden dat we vandaag 24 spelers op het veld hadden en dus iedereen fit hadden, op Walemark na. Dat is een van je hoofddoelen van de voorbereiding. Daar zijn we in geslaagd." 

Hoewel aanvoerder Gernot Trauner vandaag ook meetrainde, is hij tegen Fortuna nog niet inzetbaar. De Oostenrijker moet nog altijd rustig opbouwen na vier maanden afwezigheid. "Het is niet verstandig om hem meteen weer op te stellen. Het laatste wat je wilt is dat die vier maanden voor niets zijn geweest, dus we willen voorzichtig met hem zijn", aldus Slot. De trainer gaf tevens aan dat Bart Nieuwkoop wel inzetbaar is. "Ondanks dat hij pas kort bij ons is, kan hij wel starten. Hij is fit, heeft twee competitiewedstrijden gespeeld bij Union en kan dus zeker spelen. Hij zit in mijn hoofd om te kunnen starten, maar natuurlijk pas net hier."

Over het treffen met Fortuna is Slot duidelijk. "De wedstrijd van vorig seizoen (1-1 gelijkspel) liet zien dat het absoluut niet altijd hosanna is geweest. Door hard te werken en discipline te tonen konden we dat compenseren, met steun van onze fans. Die gaan we ook dit seizoen weer keihard nodig hebben", besluit Slot.

Maak de competitiestart nog spannender en win 50x of 100x je inzet als de traditionele top-3 wint. Voor nieuwe spelers 24+

Delen

Reacties

De strijd om het kampioenschap wordt met name bepaald hoe succesvol je bent tegen kleinere tegenstanders als Fortuna Sittard. Zeker nu ze tegen de kampioen spelen.

Vorig jaar oktober - toen waren we al paar maanden onderweg - speelde we tegen Fortuna verrassend 1-1 in de Kuip gelijk. Ze hadden het moeilijk ondanks 33 schoten waarvan 11 op doel en 60% balbezit!

Kortom, morgen moeten ze gelijk staan en 200% inzet tonen tegen de muur van Fortuna!
Ben echt benieuwd wat het eerste resultaat wordt. Hopelijk schiet Ueda er meteen en paar in.
Wordt as zondag gewoon een hele lastige wedstrijd......
Hoop dat geertruida erin lijkt.trauner is erg traag.dan maar nieuwkoop op rb bij gebrek aan beter
Met Trauner en Geertruida op rb in de basis, waren we waarschijnlijk nog iets beter voor de dag gekomen, in de afgelopen 3 wedstrijden. Geen risico nemen met die kale, dan kan hij nog mooi een jaartje knallen.
Nog 2 dagen om de puntjes op de i te zetten, maar dat gaat goed komen. 2-0 moet lukken zondag. Als je maar gelijk goed begint. Ben wel heel nieuwsgierig of Ueda een basisplaats krijgt.
Nee natuurlijk niet, heb je niet gehoord wat Slot zei ?
Is iedere keer mooi hoe onze trainer iedere keer een consistent verhaal verteld.

Voor ons, maar zeker voor de spelers , je weet gewoon waar je aan toe bent.
Vanuit mijn woonplaats Bodrum zal ik elke wedstrijd volgen. Hebben jullie nog goede suggesties hoe ik het best de wedstrijden live via internet kan volgen? Vroeger gebruikte ik SEBN, maar ik weet even geen goede alternatieven.
Nevermind, mijn innerlijke FR12-gebruiker kwam naar boven dus had even het artikel niet gelezen