danilo

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over vertrek Danilo: "Goede transfersom aan hem overgehouden"

Van de redactie

In de zomer van 2022 maakte Danilo Pereira da Silva transfervrij de overstap van Ajax naar Feyenoord en tekende tot de zomer van 2026 in Rotterdam. De Braziliaanse spits was het afgelopen seizoen vrijwel de gehele eerste seizoenshelft basisspeler bij de Rotterdammers. De 24-jarige Danilo scoorde tien keer in de competitie, gaf drie assists en had daarmee een groot aandeel in de landstitel. In gesprek met RTV Rijnmond gaat Arne Slot in op het vertrek van de spits. 

"Ik weet niet of 'mag weg' het juiste woord is, want we hebben hem niet verhuurd of weggegeven", begint de trainer van Feyenoord. "We hebben een goede transfersom aan hem overgehouden, denk ik. Het is een speler die de tweede seizoenshelft steeds minder ging spelen en dan is het altijd een afweging of een speler bereid is om in die rol nog een half jaar of een jaar aan te kunnen, of heeft hij daar moeite mee."

Of het gaat om Rangers FC kan Slot niet bevestigen. "Of het die club is kan ik niet bevestigen. Het is voor hem een interessante kans en wij moeten dan ook afwegen of het voor ons interessant is. Dat is alleen interessant als wij vinden dat er een transfersom tegenover staat die recht doet aan zijn kwaliteiten, omdat zijn bijdrage aan het kampioenschap vorig jaar heel groot was."

De club wil dan ook graag een vervanger voor Danilo binnenhalen. "Het is aannemelijk dat wij niet het seizoen in gaan met alleen Santiago Gimenez in de spits, hoe goed hij ook is, maar dat daar ook nog iemand achter komt. Dan moeten wij wel weer een speler vinden die wij goed genoeg vinden voor het geld dat wij willen betalen en daar is Dennis heel druk mee. Op het moment dat we die hebben, dan komt hij ermee naar buiten", aldus Slot. 

Delen

Reacties

Eerder las ik dat Bologna interesse zou hebben in Bullaude en vandaag lees ik dat Slot niet per se uitgaat van een tijdelijk vertrek van de middenvelder. Waarom het een niet met het andere gecombineerd en gekeken of een vertrek van Bullaude niet deel kan uitmaken van de komst van Zirkzee? Die maakte in zijn Belgische seizoen minstens evenveel indruk als Stengs in dat van hem.
Die Zirkzee heeft wel krullen😉
Feyenoord and Marseille are race to sign Dinamo Zagreb's 24-year-old winger Luka Ivanusec. 🔴#Feyenoord 🔵#OM

👉 There are clubs from the Premier league and Italian Serie A leagues preparing to make an offer of more than 10 million euros for the Croatian player.🇭🇷
die komt niet meer
Sauer is ook beter
Eigen jeugd eerst!!
Als er premier league clubs gaan bieden is het einde verhaal idd
gegokt en verloren
te lang gewacht
prima beleid wel kan niet altijd raak zijn
inderdaad maar goed , wie weet worden we verrast en tekent hij bij ons.
alhoewel het bod er al 3/4 dagen ligt lijkt me dat sterk.
Stelletje drama Queens, wie zegt dat dit waar is? Ze schrijven zoveel... en daarbij kan het goed zijn dat Ivanusec eerst een tussenstop wilt maken in de eredivisie alvorens ie naar de Premier League gaat.
Te lang gewacht? Stevig onderhandelt. Bovendien was het Zagreb er alles aan gekegen om hem niet voor de CL kwalificatie te laten gaan..
Maar er staat nergens dat hij niet kont hè.
@rick010 het heeft niks met drama queens te maken.
ik kan me alleen goed voorstellen dat er een kans bestaat dat een premier league club meer biedt (mocht het waar zijn) en mocht dat zo zijn, dan hebben we onze topper sauer nog.
geen probleem.
Feyenoord gaat uit van eigen kracht. Staan achter hun bod op deze speler. Beleidsmakers gaan niet mee met de waan van de dag. Kan het wel waarderen.
Als Ekrem Konur het zegt klopt het dus niet
Volgens meneer Woerst doet de zaakwaarnemer van Ueda een beetje moeilijk
Ik krijg altijd het idee dat die gast expres het tegenovergestelde zegt van wat iedereen verwacht.
@FTM vervanger staat al klaar lijkt me?
Ja ueda maar of dat rond komt speler is er al zowat uit met feyenoord nu de clubs nog of zeg ik iets verkeerd ftm