zechiel

VK Sportphoto

Nieuws

Zechiël: "Mijn eerste minuten in De Kuip gaven mij echt kippenvel"

Van de redactie

Tijdens het oefenduel tegen Villarreal kon jongeling Gjivai Zechiël zijn eerste meters in De Kuip maken. De Feyenoord Academy-speler heeft gedurende de voorbereiding een gretige indruk achtergelaten en dat werd beloond met zijn eerste spelminuten in De Kuip. "Een geweldig gevoel", aldus de middenvelder tegenover Feyenoord Media.

De 19-jarige middenvelder genoot van zijn eerste wedstrijd in De Kuip. "Geweldig, onbeschrijfelijk. Het zijn mijn eerste minuten in De Kuip en dan met al die fans, echt kippenvel", begint Zechiël. Last van spanning voorafgaan aan het duel had de jonge middenvelder niet. "Ik ben een rustige jongen, maar wel wat gezonde spanning. Je weet hoe De Kuip is; het gekste en mooiste stadion van Nederland, denk ik." Met een mooi schot had de jongeling nog kans op een doelpunt. "Ja, je wil natuurlijk scoren als je zelf een kans creëert. Als ik volgende keer iets rustiger blijf, schiet ik hem er misschien wel in en daar moeten we naartoe werken." 

Zechiël is ook vol lof over twee andere jonge spelers uit de selectie, Antoni Milambo en Leo Sauer. "Ja, super mooi. Als je ziet hoe hun zich ontwikkelen. Zij zijn allebei een jaar jonger dan mij, maar zo volwassen. Zij zijn zo goed, daar geniet ik ook van als ik naar hun kijk op het veld en ben ik trots op die jongens." Tijdens de wedstrijd trok de jonge middenvelder Yankuba Minteh nog even weg bij een opstootje. "Dat is een beetje zoals hij is. Hij kon er niet zo veel aan doen, hij is gretig en wilde graag de bal afpakken. Die jongen maakte die tackle niet bewust zo hard. Hij is gewoon gretig en jong."

De afgelopen weken zijn goed geweest voor zijn ontwikkeling. "Ik voel dat ik me ontwikkel door met deze jongens te trainen. Zij zijn allemaal erg goed. Ik ben ook meegegaan op trainingskamp en dat was een mooie ervaring. Het was wel zwaar, dus ik moest goed eten en drinken en dat soort dingen. Dat is allemaal belangrijk en ik ben blij om hier te zijn." De staf is volop bezig met de volgende stappen in zijn ontwikkeling. "We zijn bezig met mijn fysiek. Ik moet wat aankomen want dat is wel nodig op dit niveau. Het is niet dat ik het nu niet kan bijbenen, maar dan kan ik het denk ik nog makkelijker bijbenen." 

Delen

Reacties

Jaren geleden werd de jonge Ruud Gullit ook voor de leeuwen gegooid,
als iedereen goed heb opgelet staat hier de nieuwe Ruud op het veld.
Feyenoord en het publiek gaat hier veel mooie dingen van zien
van deze nu al geweldige voetballer.
Wat een leuke speler, gister voor het eerst echt in actie gezien maar maakt een super indruk. Technisch vaardig, goed aan de bal, snel met de bal, bravour.. laat maar lekker minuutjes maken hoor!
Van alle nieuwelingen maakt Zechiël tot nu toe het meeste indruk op mij…

Ik geniet van zijn spel en durf.

Dat hij op deze voet door mag gaan en zich snel verder ontwikkeld.

🙌🏼
Deze heeft punten gescoord in de voorbereiding. Je zou hem voor de leeuwen kunnen gooien, maar gelukkig (of misschien wel jammer genoeg) is die noodzaak er nu niet. Ik vond het wel typisch, dat Feyenoord de laatste 2 wedstrijden, na de rust met v/d Belt en Zechíel veel sneller tot een goede aanval komt. Je verwacht een terugvalletje als deze gasten in de 2e helft het veld in komen, maar vervolgens is het beter aan te gluren dan de A formatie. Dat vond ik wel apart om te zien.
Zechiël verreweg de beste Feyenoorder en dit is nog maar het prille begin. Genieten geblazen. In de pikorde is hij Timber al voorbij.
Deze groeibriljant moet vakkundig worden geslepen…🤓
Zeker minuten laten maken. Hij laat achteloos hoogstaande dingen zien op het veld. Topper in de dop.
Lekker rustig aan de bal. Als ie moet invallen dan stort het middenveld echt niet in. Genot om naar te kijken.
Xavi Simons in Feyenoord versie, qua potentie.
En Hartjes was de nieuwe Frenkie de Jong...Zullen wij even normaal doen en gewoon rustig wachten hoe spelers zich ontwikkelen.
Deze pikkebaas er gewoon bijhouden Arne
Deze gast gaat het maken niet direct maar wel binnen 2 jaar
geweldige speler. wat mij betreft blijft hij bij het 1e.
Wat voor mij een teken aan de wand is: als hij aan de bal komt, voel ik me heel rustig. Dat ik denk ‘Het komt goed’. Heel bijzonder dat ik dat vertrouwen al heb bij zo’n jonge speler.
Top en aan inzet geen gebrek Klasbak 👍
Lekker man, hopelijk breekt ie op termijn door. We moeten wel wat voorzichtig zijn met conclusies. Hartjes was iedereen ook lyrisch over 2 jaar geleden, maar dan zie je dat ie het toch lastig heeft om de stap te maken. Hij speelt nu ook vaak alleen tegen het B-team in een oefenwedstrijd, dat is toch een flink verschil met de competitie en Europa straks. Hopelijk kan hij stappen blijven zetten.
Vraag me echt af waarom Zerrouki gehaald moest worden als we Zechiël en Milambo klaar hebben staan. Ook Dermane had een kans moeten krijgen.

Milambo en Zechiël zijn ook een stuk beter dan Timber.
Op basis van oefenwedstrijden tegen B-teams trek jij je conclusies....
Sommige mensen zijn er helaas op gebrand om een aantal spelers te zien falen. Zerrouki heeft tot nu toe een aantal prima potten gespeeld en ik zie constant mensen die hem alleen maar afzeiken. Die willen om een of andere reden niet dat hij het goed doet.
Echt hè? Wordt typisch zo'n speler die een 10 moet halen om slechts 1 compliment te krijgen waar anderen mogen klungelen en daar telkens een hand boven het hoofd wordt gehouden. En valt op dat het 9 v/d 10 altijd de Nederlandstalige/eredivisie spelers zijn die de kop van jut zijn.
Ja, Zerrouki speelt prima zover. Als hij zometeen een paar diepteballen over dertig meter door het centrum gaat geven gaat zijn klasse ook bij Feyenoord opvallen.
Nee hoor. Die conclusie is vorig jaar al getrokken nadat t bij Twente duidelijk werd dat ie veel te traag is en vooral balletjes achteruit speelt. Die conclusie wordt dit jaar alleen maar bevestigd.

Daarnaast heb jij t over oefenwedstrijden tegen B teams. Voor zover ik gezien heb hebben ze daar beiden in gespeeld en is er maar 1 die indruk heeft gemaakt.
Gelukkig heb jij het niet voor het zeggen, wat een onzin dit.
Nee jij hebt er kijk op. Als je niet ziet dat Timber en Zerrouki zwaar te kort komen voor het niveau dat Feyenoord na wil streven dan ben je of blind of heb je een plank voor je kop.

Zerrouki gun ik je nog het voordeel van de twijfel, maar bij Timber is het allang duidelijk.
😂😂😂 Timber heeft nog geen 10 volledige wedstrijden gespeeld voor Feyenoord. Dat jij daaruit kan opmaken dat hij zwaar tekort komt vind ik heel bijzonder. Je wil gewoon niet dat hij het haalt. Conclusies trekken op basis van zo weinig wedstrijden kan helemaal niet, je hebt gewoon vooroordelen die je niet wil loslaten.
Denk eerder dat jij een plank voor je kop heb, Slot is een randdebiet die totaal geen verstand heeft van voetbal, geen kijk op voetbal heeft en die maar wat aanrommelt. De enige die er verstand van heeft is Prof, Drs Dr, Ing "niet wiet" Denzel. Je vindt het toch niet raar dat ik iets meer heb in Slot als iemand die naar voetbal zit te kijken met een Stevie Wonder bril! Het is wat dat jij bevooroordeeld bent omdat je iemand z'n hoofd niet aanstaat, of een arrogant loopje heeft, of als voetballer bij een andere club heeft gespeeld waar je een ongelofelijke haat tegen heb of whatever. Ik neem je in ieder geval niet meer serieus dat je inhoudelijk met jou over voetbal kan praten! Ga eens achter je club staan en gedraag je normaal ipv je als iemand met een groot minderwaardigheidscomplex te profileren!
Ook dit is gelul ik weet niet of jij de wedstrijd 020 Twente in die graftombe hebt gezien, maar daar speelde Zerrouki in z’n eentje het hele middenveld van die neuzen zoek
Eigenlijk heel simpel. Zerrouki is ten eerste nog een paar klasse beter. Ten tweede heeft zich al bewezen op een hoger niveau (europees zelfs) en ten derde die jonkies komen net kijken. Geef ze de tijd om te ontwikkelen.

Zerrouki is veel beter dan de menig "voetbalkenner" op de feyenoord forums zegt. Dat zijn dezelfde mensen die in de kuip schreeuwen jagen wanneer we zelf de bal hebben
Omdat ze dat toen nog niet wisten, en je posities dubbel bezet moet hebben
Complete onzin dit natuurlijk. Milambo en Zechiel zijn nog lang niet van het niveau van Zerrouki en Timber. Ondanks dat ze het leuk doen kunnen we in dit toekomstbepalende seizoen echt niet gaan rekenen op jonge jongens die nog nauwelijks minuten hebben gemaakt.

Milambo en Zechiel moeten dit seizoen zoveel mogelijk minuten maken waar mogelijk. In het geval van Milambo wellicht via verhuur, in het geval van Zechiel door bij de selectie aan te sluiten en af en toe te proeven. Op die manier kunnen ze op termijn de vervangers worden van mannen als Wieffer, Zerrouki, Timber zonder dat er nu al een enorme druk op ze komt te staan.

In het geval van Dermane vind ik het nog grotere onzin, die jongen maakte al 1,5 jaar geen enkele progressie meer door als je het mij vraagt. Zechiel was hem vorig seizoen al dik voorbij.
Tsja, ik denk dat als Zechiel elke week speelt (of 2 x per week) dat hij binnen een paar maanden een zware blessure heeft. Die ventjes moet je goed op fysiek niveau brengen. Er is zelfs kans dat zijn lichaam het niet aankan, ondanks zijn mega talent. Laten we hopen dat we allemaal mazzel hebben. Dan wordt dit een hele grote meneer.
Ik weet niet wat beter voor hem is: een jaartje onder Slot trainen, wedstrijden bij de O21 en af en toe een invalbeurt, of een jaar bij een KKD team spelen en >80% speeltijd krijgen.
Als je hem gisteren zag spelen, kan hij zo meedraaien bij een middenklasse eredivisie team. Een Sparta of Vitesse ofzo. Dat zou erg mooi zijn.
Ik denk het eerste. Meetrainen met Feyenoord 1 kan het gat verkleinen, maar dan moet hij wel het hele seizoen mee gaan trainen. Beetje wat Milambo vorig seizoen had. Je ziet dat Milambo ook enorme stappen heeft gemaakt, die voor ons vorig jaar onzichtbaar waren. Als hij komend seizoen meetraint met Feyenoord 1, speelt in u21, met de Premier League international cup en Youth League wedstrijden heb je voor hem een vruchtbaar jaar.

Vorig seizoen speelde hij nog deels u18 en bankzitter u21. 2e seizoenshelft speelde hij pas Dermane uit de basis. Heeft dus in korte tijd een sterke ontwikkeling doorgemaakt.
Oh en niet te vergeten.. wie weet zitten er wel speelminuten in richting 2e seizoenshelft met Schorsingen, blessures, Afrika Cup etc. Milambo moet je wel verhuren vind ik.
Afrika cup kan wel een ding worden. Potentieel verlies je Minteh en Zerrouki hierdoor. Die zouden komend seizoen best bepalend kunnen worden.
Gewoon bij het eerste houden en hem regelmatig minuten geven of af en toe een wedstrijd na een europees duel.
Dat er nog maar heeeeeeeeel veel Kuipminuten voor hem mogen volgen.
gezicht van Slot ook na die rush... Hopelijk kan hij komende jaren een vaste waarde worden.