Slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over zorgen Aboutaleb: "Volgens mij is daar weinig aanleiding voor geweest"

Stan

Met de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in aantocht, is het risico op incidenten rondom het duel weer volop onderwerp van gesprek. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb bekende donderdag er niet gerust op te zijn en waarschuwde supporters dat een Klassieker zonder zowel uit- als thuispubliek een doemscenario zou zijn. Arne Slot reageerde daar tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen FC Volendam op. 

"Er komt blijkbaar elke keer een stapje erbij. Het begint met dat het jarenlang gekund heeft met uit- en thuispubliek. Daarna valt het uitpubliek weg", begint Slot zijn reactie op de uitspraken van Aboutaleb. De aftredende burgervader hoopt dat er in de toekomst geen verdere maatregelen nodig zijn om misdragingen rondom Feyenoord-wedstrijden te voorkomen. "Als het zo is wat hij suggereert, dan is de vraag: wat zijn 'misdragingen'? Dan kan er altijd een moment komen dat je als burgemeester vindt dat het zonder thuispubliek moet."

De trainer van Feyenoord graaft in zijn herinnering. "Volgens mij – maar ik ben er niet alle keren bij geweest in de laatste jaren – is er de afgelopen jaren weinig aanleiding voor geweest als het gaat om absurde excessen. Dat er zoveel politiemacht noodzakelijk is om een wedstrijd te spelen waarbij de uitfans niet aanwezig zijn. Daar denken we volgens mij allemaal van: is dat nu echt nodig? Maar ja, blijkbaar is dat zo."

Slot wordt gewezen op het incident waarbij Ajacied Davy Klaassen in de halve finale van de KNVB Beker van vorig seizoen met een aansteker werd geraakt. "Ja, dat was de bekerwedstrijd. Daar hebben ze dan nog getracht om een oplossing voor te vinden. Vanaf dat moment is er ook nooit meer wat voorgevallen in De Kuip, althans, niet als het gaat om dit soort dingen. Ik hoop dat dat ook zondag niet het geval is."

Delen

Reacties

Aboutaleb moest maar weer eens rap een of andere leipe dienstreis maken op minimaal 12 uur vliegen.
Abu is helemaal de weg kwijt sinds het nieuwe stadion afgeblazen is. Het was zijn kindje en kan het niet verdragen dat het niet door gaat. Bij het kampioenschap bléren dat Feyenoord belangrijker is dan de maas. En ondertussen proberen om op ieder moment een doodsteek te geven. Wat heerlijk dat hij opstapt.
Zondag positieve agressie tonen jegens die gasten. de bus opwachten prima, hou het bij zingen.

Overigens heb ik het idee dat de klassieker veel minder leeft dan de jaren daarvoor.
Morgen de mannen steunen.

En hopelijk voor de wedstrijd een vette sfeer actie zoals vorig jaar (competitie). Overal knallen en vuurwerk. was prachtig om te zien. Gewoon een enorm vette actie zoals hoort bij een klassieker. Feyenoord mag hierin ook vaker mee helpen.