slot-2

VK Sportphoto

Nieuws

Slot sluit vertrek niet uit: “Zijn altijd clubs dat wanneer die voorbij komen, je geen nee kunt zeggen"

Van de redactie

Arne Slot is met Feyenoord bezig aan een geweldig seizoen. De geruchtenmolen van clubs welke geïnteresseerd zijn in de huidige trainer van Feyenoord en ook zijn spelers draait op volle toeren. Woensdagavond schoof de hoofdtrainer van de Rotterdammers aan in het programma Mirror Talk van ESPN.

Slot heeft een duidelijk voorbeeld van een goede trainer zijn. "Als ik aan een trainer denk, dan denk in aan Guardiola. Dus dat het een trainer is die zijn ploeg dusdanig laat voetballen dat ik er plezier in heb om naar te kijken en dat je ook heel nadrukkelijk ziet dat spelers beter worden onder een trainer. Het is mijn overtuiging dat een trainer mensen beter kan maken. Daar sta ik ook elke dag voor op, om zowel het team als het individu beter te maken."

Een mindere kant heeft Slot ook, vindt hij zelf. "Als ik dat voor mezelf kan bedenken is dat 's morgens bij elkaar komen en gewoon eens een half uur prietpraat te hebben. Ik wil niet zeggen dat dat helemaal niet aan mij besteed is, maar ik wil wel graag snel 'to the point' komen. Het is overigens niet dat ik nooit vraag hoe het met jongens hun zoons gaat, want ik geef wel echt om die jongens. Ik hoop dat ze vinden dat ik een goede trainer ben, maar ook dat ze zeggen 'ik vind het een fijn iemand als persoon'", aldus de trainer van Feyenoord.

Een logische vervolgstap na Feyenoord is voor Slot nog niet duidelijk. "Daar is niet heel veel in mogelijk, omdat Feyenoord al een hele grote en hele mooie club is en wij in Europa al hartstikke goed meedoen. Op een gegeven moment komt er ook wel een moment dat je gaat denken van: 'laten we eens kijken of je in het buitenland ook op een bepaalde manier kan spelen'." Of die stap mogelijk komende zomer al is, houdt Slot nog open. "Dat zou natuurlijk kunnen. Er zijn altijd clubs dat wanneer die voorbij komen waartegen je, als het aan mij zou liggen, geen nee tegen kunt zeggen."

Leeds United kwam volgens Slot op het verkeerde moment aankloppen. "Leeds vond ik ook een hele mooi club, maar het moment midden in het seizoen waarin je voor Feyenoord nog zoveel hebt om voor te spelen dan vond ik dat geen goed moment om naar Leeds te gaan. Er is natuurlijk ook nog heel veel uitdaging om gewoon bij Feyenoord te blijven. Los van de uitdaging die nog bij Feyenoord ligt, heb ik ook al vaker gezegd dat het gezin-technisch gezien ook wel beter zou zijn om nog even hier te blijven."

Een geslaagde periode als trainer van Feyenoord kan volgens Slot maar op één manier. "Wij als staf en spelers willen wel heel graag iets tastbaars aan deze twee jaar overhouden. Dat probeer ik ook wel altijd een beetje op te roepen in de groep, dat gevoel. Ik denk ook dat ik niet nog meer waardering vanuit de supporters in Rotterdam kan krijgen dan dat ik nu heb. Dat is ook best beangstigend soms, dat je denkt 'oké', ze schrijven me dingen toe die ik echt niet waar kan maken."

Delen

Reacties

Die nieuwe trainer zit dan automatisch met Pusic, Hulshoff, en de Wolf opgescheept. Daar moet je ook maar zin in hebben. Het zou ook kunnen, dat er al afgesproken is, dat die 2 + Hulshoff het overnemen mocht Slot vertrekken. Of zeg ik nu iets geks?
@FTM: weet jij zijn gelimiteerde afkoopsom zomer 2024? 5 miljoen?
ESPN en Ziggo en De Telegraaf doen niets anders dan stoken. Ik ga er niet eens naar kijken.
"Woensdagavond schoof de hoofdtrainer van de Rotterdammers aan in het programma Mirror Talk van ESPN."

Haha! Woensdagavond trainde Slot in Stadio Olympico.
Elke keer dat gedoe met blijf je of blijf je niet. Hij is bij ons en we gaan geweldige tijd tegemoet, daarna zien we wel weer!
Zou ontzettend spijtig zijn..
Alleen laten gaan voor de hoofdprijs, en proberen te binden met een flinke toename in salaris.

Mocht hij echt weg willen ben ik benieuwd naar Marcelo Gallardo.. heeft het gigantisch goed gedaan bij River Plate, gaat weg eind dit seizoen omdat die naar Europa wilt.

Aanvallend attractief voetbal en ontgetwijfeld een goed netwerk daar met pareltjes.
Beseffen jullie wel dat deze aflevering al een tijdje geleden is opgenomen, ik heb Kenneth hier al een paar weken geleden over gehoord. Typisch ESPN om het nu uit te brengen
Is Ralph Hasenhüttl niets voor Feyenoord? De Klopp uit de bergen.

Staat voor pressing, intensiteit, komt uit de Red Bull kliek dus omarmt wetenschappelijke inzichten en data waar Feyenoord best een goede structuur voor heeft nu. In ieder geval een voortzetting van de ingeslagen weg.

Heeft het heel aardig gedaan met een van de laagste budgetten van de Premier League, beste spelers altijd verkocht, en nu hij er niet meer zit vliegen ze er gewoon kansloos uit.

Er is al gezegd dat Feyenoord vooral weer naar de Nederlandse markt kijkt qua trainers maar ben benieuwd naar wat voor soort categorie internationale managers ze kijken.

Club zit in de lift, Champions League volgend seizoen, goede scouting, internationale selectie, Eredivisie met meerdere CL tickets voor een paar jaar.. niet onaardig om in te stappen.

Of zou te Kloese een Amerikaan uit de hoge hoed toveren?
Klinkt alsof we het kampioenschap moeten verliezen om hem te houden. Hij gaat alleen weg als hij iets heeft gewonnen en daar zijn we verdomd dicht bij in de buurt
Fijn dat hij eerlijk is, je kan toch ook bijna geen “Nee” zeggen tegen een absolute top club mocht die komen aankomende zomer.
Jammer dat hij geen duidelijkheid geeft over volgend seizoen. Zorgt alleen maar weer voer voor allerlei speculaties en onrust bij leiding en legioen.
Geeft maar aan, dat ie nog niet klaar is voor de echte top.
Anders ga je niet in de fase waarin de prijzen worden verdeeld dit soort dingen zeggen.
Maar goed, de afspraken met te Kloese zijn helder, als er in de zomer een koper komt, moet er flink afgetikt worden, wat ik links en rechts aan bedragen hoor , gaat het over ca. 25 miljoen.
Dan moet je ook niet moeilijk doen, mijn vader zei vroeger er zijn meer vrouwen dan kerken en dat geldt ook voor trainers
Het word hem ook maar gevraagd hé... kan moeilijk geen antwoord geven op een vraag
Daar heb je gelijk in, hij zegt ook niks geks.
Maar ik vind dat je in deze fase van het seizoen niet aan dit soort interviews moet meewerken, doe dat eind mei , als de prijzen verdeeld zijn.
Word ook gewoon steeds maar weer op de persconferenties naar gevraagd...
Marino Pusic heeft al bijgetekend, dus zal Arne Slot ook nog wel 1 seizoen blijven. Daarna is 'ie weg.
Als hij kampioen wordt met Feyenoord vergeef ik hem, denk ik.
Leeds United moet je niet onderschatten, tuurlijk gaat hij daar geen prijzen mee pakken, maar als ze erin blijven en hij krijgt de vrije hand en zeg dat hij volgend seizoen 10 de wordt dan staan de topclubs zeker in de rij. Als hij uiteindelijk toch daarheen gaat moet je niet gek opkijken dat hij kokcu meeneemt.
Kokcu neemt zijn eigen beslissing waar ie heen gaat, het zou heel vreemd zijn , als ie dat laat afhangen waar zijn huidige trainer wel of niet heen gaat.
En Leeds ? , heel matig elftal afgelopen winter kwamen ze met 5 miljoen afkoopsom voor slot, dat zal toch meer naar chelsea bedragen moeten, dus ca. 25 miljoen.
En kan je nu al voorspellen dat Leeds komend seizoen geen 10e wordt, die moeten gewoon blij zijn dat ze niet degraderen
Maar ook niet overschatten. Blijft toch wat begroting betreft een kleine club in de PL.
In Engeland uiteraard, tegen een Chelsea kan je nooit op, maar die hebben geen beleid. Pompen er 700 miljoen in en spelen waardeloos.
Niet alleen Chelsea.
Ik zou het na moeten kijken, maar denk dat Leeds de 15e begroting heeft van Engeland..Dan heb je nog steedss meer te besteden dan bij Feyenoord, maar je kan nooot de spelers halen die er echt toe doen (op dat niveau)
Eigenlijk niks nieuws, als er echt een grote club komt en die bereidt is zo ongeveer 20 a 30 miljoen afkoopsom te betalen, zal ie geen nee zeggen.
Het is niet voor niks dat in zijn nieuwe contract een afkoopsom is afgepsroken maar pas in 2024.
Maar goed, als Bayern Munchen of Real Madrid komt is ie weg natuurlijk, met of zonder gezin.
Als ik dat zo lees dan is hij weg als er topclubs (of clubs die tegen de top aanschurken) uit de top 4 competities aankloppen. Maar dat is natuurlijk geen verrassing. Als Tottenham of Dortmund komen zal hij weg zijn. Leeds United lijkt me nou niet echt een verbetering. Je coacht in een topcompetitie, maar prijzen zul je er niet pakken.
Die gaat nog wel een jaartje door om ook in de champions league ver te komen. Dan komen de echt grote clubs. Denk volgend jaar nog bij ons.
Dit is denk ik een voorbereiding voor de supporters op een vertrek van slot. Erg jammer dat hij nu net Feyenoord uit een slop komt en weer mee kan doen met de top hij misschien weg gaat. Ik ben bang voor het tijdperk na Slot.
Onze Arend gaat gewoon nog een jaartje blijven. Spelers verlengen het contract met in het achterhoofd: Lekker man volgend seizoen kampioen en overwinteren in de champignons league.
En als we niet overwinteren in de Champignons League dan plaatsen we ons minimaal voor de knockout-fase van de Cantarel Competitie.
"Los van de uitdaging die nog bij Feyenoord ligt, heb ik ook al vaker gezegd dat het gezin-technisch gezien ook wel beter zou zijn om nog even hier te blijven."

Die gaat dus alleen maar weg als er een Barcelona of zo komt...
Ik wil het absoluut niet, maar dit soort uitspraken getuigen wel dat hij, denk ik, voor 80-90% zeker weg is aankomende zomer. Onhoudbaar.
Erg geschrokken van de aflevering. Afgelopen weken door alles en iedereen gezegd dat Slot waarschijnlijk nog wel één jaar of twee zou blijven. Nu juist het tegenovergestelde. Uiteraard gun ik hem een prachtige overstap, maar ik zie hem toch liever nog een jaar blijven.
Overal werd het gesuggereerd, maar niet in de Studio 1908 podcast..
Hij zegt toch juist dat hij alleen maar weg gaat als er echt een hele grote club komt?!
Zegt dat er nog genoeg uitdagingen liggen bij Feyenoord en dat ook zijn gezin liever in Nederland blijft... Hij zegt ook "op een gegeven moment"... Hij zegt niet dat hij nu al aan het rondkijken is...
Jongens ontspan, jullie praten hem zo wel heel erg naar de uitgang zeg. Het enige dat hij feitelijk heeft gezegd is dat er altijd clubs zijn waar je gewoon als trainer geen nee tegen kan zeggen. Dat is logisch toch? Die man blijft gewoon nog een jaartje in NL met z’n gezin.
Gezinstechnisch vind best een bepalende uitspraak.
Die jackpot valt ook wel na nog een jaar Feyenoord in de CL en Eredivisie.
Lijkt me gewoon het tactische antwoord, toch? Vorige zomer was iedereen ook in rep en roer of hij dan wel of niet naar 020 zou gaan toen Ten Hag weg was. Gaf hij ook geen duidelijk antwoord op, tot de laatste dag. Houdt gewoon zijn opties open, en heeft ook aangegeven dat hij zich gewoon aan zijn contract houdt als de clubleiding dat wenst.
Van niet 100% zeker dat hij blijft naar 80% zeker weg is wel een hele grote interpretatie stap.

Er komt waarschijnlijk wel een PL club deze zomer. Maar geven die hem cart-blanche met zijn daar niet-bewezen speelstijl? En belangrijker: hoeveel afkoopsom nemen wij genoegen mee en willen zij dat wel betalen voor een relatief onervaren buitenlandse trainer?
Feyenoord kan in principe alles vragen. Ook als Slot graag weg wil, zal hij uiteindelijk ook zijn contract moeten en willen eerbiedigen. Dus bij welk bedrag is het verstandig om hem te laten gaan!? Wetende dat hij zomer 24 voor veel minder weg kan!?
@FTM is peter Bosz een naam die genoemd word als opvolger of denken ze eerder aan Tomasson
Ik denk maar zo je moet doen waarvan je gevoel goed bij zit. Ik hoop dat hij nog 1 jaar kan blijven gezien we toch richting de CL gaan en als je het daar goed gaat doen dan komen de echte clubs echt wel.