slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot tempert euforie: "Uitwedstrijden tegen Utrecht en Groningen en dan tegen Ajax"

Van de redactie

Met het WK in Qatar voor de deur, kijkt Feyenoord terug op een prima eerste seizoenshelft. De club wist te overwinteren in de Europa League en staat verrassend bovenaan in de Eredivisie.

Feyenoordsupporters lopen deze dagen met de borst vooruit. Na de vele zomerse wisselingen in de selectie had niemand verwacht dat Feyenoord zich zo nadrukkelijk bovenin zou melden. 

De vraag is of de Rotterdammers zich daadwerkelijk kunnen mengen in de strijd om de titel. Bij de hervatting van de competitie wacht direct een loodzwaar programma. Een tussentijdse kwaliteitsimpuls zou een zetje in de rug kunnen geven. Bekent is dat trainer Arne Slot graag een verdedigende middenvelder aantrekt, een vacature die open staat sinds het vertrekt van Fredrik Aursnes. De naam van Ramiz Zerrouki van FC Twente ging al veelvuldig rond. “Maar als je de eerste maanden van het seizoen goed analyseert, kom je misschien wel tot de conclusie dat er nog meer behoefte is aan versterkingen in een andere linie”, zegt Slot in Algemeen Dagblad

Daarmee doelt Slot op de voorhoede. Niet dat het kommer en kwel is, want de spitsen Danilo en Gimenez scoren regelmatig en ook Paixão, Wålemark en Dilrosun laten in vlagen hun kwaliteiten zien. En dan lopen ook Idrissi en Jahanbakhsh nog rond. Slot vind ze alleen nog niet beslissend genoeg. “Tegen Cambuur wonnen we de wedstrijd door een doelpunt van linksback Hartman. Tegen Excelsior maakten we wel vijf goals, maar vier doelpunten van de middenvelders Kökçü en Szymański. Het is absoluut geen verwijt en ik heb het misschien al te vaak over spelers als Berghuis en Sinisterra gehad, maar jongens die uit het niets doelpunten kunnen maken hebben we nog niet.”

Om echt mee toe doen om de titel heeft Feyenoord vooral een speler nodig die uit het niets een doelpunt kan maken. Die zijn alleen niet goedkoop. “Dan ga je misschien al richting de tien miljoen”, aldus Slot. Zoals Ajax deed door Sébastian Haller in de winterstop te kopen.” Toch heeft de trainer ook oog voor de ontwikkeling van de spelers die al in de Kuip lopen. “Als ik even niet puur als trainer van Feyenoord praat, zeg ik: als je vier buitenspelers zelf onder contract hebt en twee spitsen liggen eveneens langdurig vast, ga je dan in die linie toch nog iemand huren of kopen? Als dat al mogelijk is en je doet dat wél, dan is dat om echt mee te doen om de titel. Want het zou ten koste kunnen gaan van spelers die er al zijn.”
 
De Feyenoordtrainer is blij met de herfsttitel maakt waakt voor teveel euforie. “Wij staan nu bovenaan en daar mogen de supporters echt blij mee zijn. Maar we beginnen met uitwedstrijden tegen FC Utrecht en FC Groningen en dan de Klassieker tegen Ajax. Drie echt zware wedstrijden. Pas dan zitten we op de helft en weten we meer over de krachtsverhoudingen. Ik heb in de zomer gezegd dat de kampioen van 2023 heel veel punten nodig heeft. Meer dan de afgelopen jaren. En dat denk ik nog steeds.”

Delen

Reacties

Ik hoop dat ze zo verstandig zijn om niet nog een aanvaller te halen, want zoals Slot zelf ook al roept gaat dat ten koste van de reeds onder contract staande spelers. Die kunnen alleen beter worden door veel te spelen. Met Szymansky erbij hebben we al 6 vleugelspelers en 2 goede spitsen.

Een goede '6' erbij lijkt mij veel verstandiger. Vooral ook omdat je beste speler, Kocku, dan iets verder naar voren kan spelen. Ook weer goed voor de aanvallers.
Diezelfde logica geldt toch ook voor onze middenvelders Wieffer, Timber en Dermane?
Met het beperkte budget van feyenoord verwacht ik niet dat ze een aanvaller die direct meer levert dan degenen die ze nu hebben kunnen kopen. Dan zie ik toch liever een goede nummer 6. Ik zou opteren voor patrick berg van Bodo glimt. Dan is er meer evenwicht op het middenveld. Met zo'n speler naast zich kan Kokcu in de grotere wedstrijden nog beter uit de verf komen als spelverdeler. Dan kan timber of bullaude achter de spits en Szymanski een vrije rol krijgen vanaf rechtsbuiten, zoals Ziyech dat had bij Ajax. Met idrissi die weer terugkomt, en voor zijn blessure weer langzaam naar zijn AZ vorm groeide, en hopelijk een zich verder ontwikkelende Paixao heb je genoeg opties voor de linkerkant, terwijl je rechts ook nog dilrosun hebt: Bijlow, Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman, Berg, Kokcu, Timber, Idrissi/Paixao, Gimenez, Szymanski...niet verkeerd!
.
Ookal is het rendement van de vleugels nog niet wat je zou willen, lijkt het me onverstandig om daar nu fors te investeren. Een goede 6 zou het elftal meer compleet maken en als er een mogelijkheid is om scymanski te tekenen, denk ik dat je daar je geld ook goed zou kunnen besteden. Over verschilmakers gesproken…
Daarbij, Sinistera was in zn eerste seizoen ook niet de speler die wedstrijden besliste en uit het niets scoorde; wie zegt dat paixao, dilrosun of walemark zich niet zo ontwikkelt? Ik zou de prioriteiten anders leggen!