slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Vandaag is geen voorbode voor dinsdag"

Van de redactie

Feyenoord heeft in eigen huis een ruime overwinning geboekt op sc Heerenveen. In een volle Kuip werd het 6-1 voor de Rotterdammers. Arne Slot kijkt tevreden terug op de overwinning van zijn team. De trainer van Feyenoord sprak na afloop met ESPN.

Slot heeft vooral genoten van het team. "Ik heb genoten van het samenspel, de opbouw, hoe we steeds de vrije man wisten te vinden en dan zullen er best veel mensen zeggen dat Heerenveen meer in het duel had moeten komen en ze een keer een doodschop hadden moeten verkopen, maar ik denk dat het meer over ons zegt. Ik denk dat het heel lastig is om nu al drie wedstrijd op rij tegen ons in een duel te komen. Zeker als wij ook gewoon de betere spelers hebben."

Mats Wieffer maakte ook een goede indruk bij Feyenoord. Slot twijfelde overigens niet aan zijn middenvelder. "Ik heb hem ook bij me gehad afgelopen week en hem verteld dat hij niet zo slecht speelde als dat de buitenwereld deed geloven in die eerste helft met het Nederlands Elftal tegen Ierland. Ik heb geprobeerd aan te geven dat ik dat niet zo zie en dat hij bij ons daarvoor en ook vorige week gewoon prima wedstrijden heeft gespeeld."

Santiago Gimenez speelde een ongelukkig duel tegen de Friezen. De Mexicaan is echter wel de afgelopen week de halve wereld overgevlogen voor de interlands met Mexico tegen Australië en Oezbekistan. "Hij was vandaag uitermate ongelukkig natuurlijk, maar het is ook wel weer een kwaliteit van hem om dan toch weer een doelpunt weet te maken. Ook wel omdat publiek hem ondersteunde, na de zoveelste gemiste kans begonnen ze nog harder voor hem te zingen. Mooi dat hij hen beloonde met een goal."

Aankomende dinsdag staat het eerste duel in de groepsfase van de UEFA Champions League tegen Celtic op de kalender. "Het is vandaag geen voorbode dat het dinsdag ook zo gaat. Dan zal de kwaliteit van de individuen wat dichterbij elkaar liggen dan vandaag, maar als je de betere spelers hebt en zo goed vanuit de opbouw de vrije man weet te vinden is het voor een tegenstander wel moeilijk om in een duel te komen", aldus Slot.

De spitspositie is met de geschorste Gimenez en geblesseerde Ueda nog een puzzel voor de Rotterdammers. "Na vandaag zijn daar misschien wel een paar opties bij gekomen. Lingr zou het kunnen. Misschien niet in het verfijnde spel, maar hij is wel een aanjager en zorgt dat hij voor de goal komt om daar goals te maken." Wie dinsdag in de spits aantreed tegen Celtic is voor Slot nog niet duidelijk. "Nee, zeker niet. Paixão is denk ik de eerste die in me op zou komen, Ivanušec zou daar ook kunnen spelen. We moeten misschien ook even kijken naar hoe Celtic precies speelt. Je zal het misschien niet geloven, maar daar ga ik me pas na vandaag heel druk mee bezig houden."

Delen

Reacties

Alleen de oudere Feyenoord-supporters hebben ooit meegemaakt dat Feyenoord minimaal 5 keer scoorde in drie opeenvolgende competitiewedstrijden:

12-10-1958 Fortuna thuis 6-0
19-10-1958 Elinkwijk uit 3-6
26-10-1958 Willem II thuis 6-1

Het frappante is dat na deze reeks Ajax uit volgde. Het werd destijds een 3-1-nederlaag.

Als we nou eens met 0-4 winnen in de Arena, dan evenaren een ander record: 4x op rij met minimaal 4 doelpunten verschil winnen.

08-12-1974 NAC uit 1-5
15-12-1974 Wageningen thuis 8-2
22-12-1974 Telstar uit 0-4
05-01-1975 FC Twente thuis 4-0

Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen in de Arena? Met 1-5 winnen? Ik hoop enorm, ja ja.
Het is ook zo makkelijk voor Slot om deze wedstrijd en het resultaat te gebruiken zijn ego een flinke boost te geven, zoals een hoop ‘klassieke’ coaches, en met name die FC Abcoude hebben getraind. Maar deze coach toont realiteitszin, bescheidenheid en relativeringsvermogen. Samen met zijn voetbalvisie en de uitvoering daarvan maken die zaken hem tot de coach die op eenzame hoogte staat in Nederland en die respect afdwingt bij de absolute groten, zoals Klopp en Guardiola.
Ik denk dat Minteh spits gaat spelen, maakt de laatste wedstrijden een uitstekende indruk als hij invalt.
Wellenreuther,
Geer, Trauner, Hancko, Hartman,
Wieffer, Timber, Stengs,
Paixao, Minteh, Ivanusec
Prima basis toch?! Met Zerrouki, Lingr, Sauer op de bank heb je nog prima wissels ook, ondanks het gemis van Santi en Ueda.
Het is gewoon heel knap wat Slot weer met zijn groep, inclusief een hoop laat aangesloten spelers, weet te bereiken. Je ziet dat de puzzelstukjes in elkaar beginnen te vallen, mede door de gerichte, kwalitatief sterke aankopen. Wanneer er ook dinsdag een mooie pot op de mat wordt gelegd met een positief resultaat hoop ik personen als ‘Kritisch’ en ‘Baardmans’ met meer realisme en positivisme naar ‘ons’ team zullen kijken. Ik voorspel mooie tijden voor Feyenoord en haar supporters.
Als we dit kunnen doortrekken naar dinsdag, dan hebben we volgens mij wel reden om voorzichtig optimistisch te zijn. Ik denk zelfs, dat we tot meer in staat zijn dan vorig jaar, omdat we nu minder afhankelijk van Giménez worden. We hebben er een paar goede voetballers bij gekregen. Zoveel is al wel duidelijk.