slot

Nieuws

Slot vertrouwt op elftal: "Maar het is zondag ongetwijfeld nog een stukje spannender"

StanV1908

In aanloop naar de kampioenswedstrijd met Go Ahead Eagles blikte Arne Slot vrijdagmiddag vooruit. Hij ging daarbij onder meer in op de spanning bij hem en de selectie richting het mogelijk beslissende duel. 

Slot merkt zelf niet al te veel van de aandacht rondom het aanstaande kampioensduel. "Dat is voor mij lastig om te zeggen. Omdat ik niet in Rotterdam woon, zoals andere jongens. Wel veel in de media en dat lees ik ook niet allemaal."

Over hoe zijn spelers met de druk om gaan kan de oefenmeester weinig zeggen. “Als trainer heb je invloed en die invloed heb je vooral op het trainingsveld. Als ze op het trainingscomplex zijn ook nog wel een beetje door beelden met ze te bekijken. Maar ik ben geen trainer die dan ook nog gaat vertellen wat ze in hun vrije tijd moeten gaan doen. Ik hoop dat ze dat zinvol en op een verstandige manier invullen, maar je kan dat niet helemaal afsluiten. Dat hoeft ook niet, want het is iets heel moois waar we mee bezig zijn.”

Slechts enkele spelers in de selectie van Slot hebben al eerder een kampioenschap meegemaakt. Ervaringen uit het verleden tellen in dit geval echter niet, zo is de trainer van mening. “Volgens mij kan je situaties nooit met elkaar vergelijken. Soms heb je maar één wedstrijd de kans om kampioen te worden, soms in meerdere of verder van tevoren. Uiteindelijk moeten ze die wedstrijd gewoon spelen zoals de afgelopen 31 gespeeld hebben.”

Spanning is daarbij een relatief begrip, legt de hoofdcoach van Feyenoord uit. “In de eindfase van het seizoen is het overal spannend, niet alleen bij ons. Dat is, misschien in iets minder mate, ook bij Go Ahead aan de orde, want die willen graag playoffs voor Europees voetbal halen. Dat is misschien een andere druk dan wel of niet kampioen kunnen worden. Dus in de eindfase is er altijd druk, maar dat betekent niet dat er op het trainingsveld ineens hele andere dingen zichtbaar zijn. Dan zouden we in moeten grijpen. Ze hebben deze week weer goed en fanatiek getraind.”

Slot twijfelt er dan ook niet aan dat zijn ploeg er zondag, ondanks de ongekende spanning, gewoon weer staat. “Tot op heden hebben ze dat elke keer laten zien. Stoïcijns, goed in de discipline, onverstoorbaar. Dat soort worden hebben ze dit seizoen zeker verdiend, dat we die gebruiken. Omdat ze op heel veel ook wel spannende momenten er altijd stonden. Die ervaring nemen we mee richting zondag. Maar het valt niet te ontkennen dat het zondag ongetwijfeld nog een stukje spannender is dan al die andere momenten waarin we ook voor hete vuren hebben gestaan.”

Delen

Reacties

Dat is ook enige wat je kan uitspreken! Benaderen als elke andere wedstrijd en bij 3-0 voorsprong genieten wat er om je heen gebeurd