slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot verwacht stug Twente: "Maar helder dat we hele goede zaken kunnen doen"

Stan

Feyenoord kan zich zondag in eigen huis een uitstekende dienst bewijzen in de strijd om plek twee. Bij een overwinning op FC Twente kan namelijk een flink gat worden geslagen met de concurrent uit Enschede. Dat het behalen van een goed resultaat tegen de Tukkers echter niet eenvoudig is, blijkt uit de eerdere ontmoeting dit seizoen in de Grolsch Veste, die door de Rotterdammers werd verloren. 

Slot weet vrijdag tijdens de persconferentie waar hij zondag in De Kuip op kan reken. "Op een FC Twente zoals we dat al een aantal jaren kennen. Het Twente van Ron Jans en het Twente van Joseph Oosting verschillen wel enigszins van elkaar, maar ook weer niet zoveel. Vooral als het gaat om fanatisme, intensiteit, slimheid van het spelen van de duels."

Feyenoord had het daar eerder dit seizoen in Enschede behoorlijk moeilijk mee. "Vorige wedstrijd hadden we het met name het eerste kwartier lastig en daarna neutraliseerde het een beetje, maar lukte ons heel moeilijk om door hun goede verdedigende stellingen heen te spelen. Het is tegen Twente dus niet lekker om achter te komen, omdat ze én goed kunnen verdedigen, maar zeker ook als ze tegen ons spelen altijd een goede keeper hebben", doelt Slot op Twente-keeper Lars Unnerstall.

Voor Joseph Oosting lijkt er dan ook weinig reden om zijn spelplan om te gooien. "Alhoewel je natuurlijk de absentie van Ugalde hebt en, als mijn informatie correct is, Van Wolfswinkel een aantal dagen ziek is geweest. Je weet niet precies hoe dat dan verder gaat. Aan de voorkant verwacht ik dat Van Wolfswinkel Ugalde vervangt en dat Twente op dezelfde manier zal spelen zoals ze altijd doen. Temeer, omdat ze in de eerste wedstrijd tegen ons zeer succesvol hun eigen speelwijze hebben uitgevoerd."

Zes gooien
Als Feyenoord er zondag in slaagt FC Twente te verslaan, slaat het een groot gat met de Tukkers en heeft het de tweede plek stevig in handen. "Een hele belangrijke stap kun je wel maken", weet ook Slot, die desondanks voorzichtig is met een dergelijke uitspraak. "Dat is ook een beetje mijn insteek, maar het is helder dat we deze week hele goede zaken konden en kunnen doen. Die week is nog niet afgelopen en zullen we zondag ook weer een gevolg moeten geven. Als we dat we dat wel óf niet doen, krijg ik die vraag een week later tegen AZ weer."

Slot verklaart zijn terughoudendheid. "Ik weet hoeveel wij goed moeten doen om een wedstrijd te winnen. Jullie zien vaak uit uitvloeisel van wat wij doen en denken dan dat het ons komt aanwaaien. Je hebt het gevoel dat omdat je een aantal wapens niet hebt, die normaal kampioensploegen wel hebben, je als elftal en als staf heel vaak zes moet gooien in alles wat je doet en niks ons aan komt waaien", legt de oefenmeester uit. "Dat is ergens ook mooi, want als je het dan redt, geeft het ook extra veel voldoening. Maar soms zou het ook weleens lekker zijn als tegen PSV een van die drie corners eens even binnengekopt wordt, dan hadden we de discussie over de strafschop ook een stuk minder gehad."

Delen

Reacties

Mooie kans om revanche te nemen op de Tukkers. Dus, winnen!
Dan moeten wij nog stugger zijn dan die Tukkers. We moeten wat rechtzetten en tegelijk wat zelfvertrouwen bijtanken. Dat zou het mooiste zijn.
Twente uit lag, buiten het feit dat Twente thuis niet zomaar even kan worden gewonnen, aan de insteek van de spelers. Na de demonstratie tegen Lazio waren ze niet scherp genoeg!
We hadden daar gewoon kunnen winnen maar toen was er aan onze kant een niet gegeven 100% strafschop (hands)