arne-slot-volendam

VK Sportphoto

Nieuws

Slot tempert enthousiasme: "Voor ons is elke wedstrijd moeilijk"

Stan

In aanloop naar het duel met FC Twente hangt er weer een positieve sfeer bij Feyenoord. Het uitschakelen van PSV in het KNVB Bekertoernooi heeft de Rotterdammers een boost gegeven, die de club goed kan gebruiken richting de volgende topwedstrijd. Arne Slot praat erover tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag.

Dat het na de overwinning van Feyenoord op PSV vooral ging over de niet gegeven penalty naar aanleiding van de tackle van Mats Wieffer op Noa Lang, deed volgens Slot niet tekort aan de prestaties van zijn spelers. "Niet voor mij en ook niet voor de jongens, want het ging om een ronde doorkomen en dat is ons gelukt. Waar het dan vervolgens over is gegaan is bijzaak."

De trainer is vooral blij met de felbevochten winstpartij op de Eindhovenaren. "Het is gewoon heel mooi als je van een ploeg weet te winnen die een jaar lang niet verloren heeft. Zo’n ploeg wil je heel graag verslaan en dan is het mooi dat jij degene bent, die dat voor elkaar heeft gekregen. Daar hebben we wel drie pogingen voor nodig gehad, maar het is ons wel gelukt."

Geen eenvoudige opgave
Na een wat mindere vorm komt het resultaat van Feyenoord tegen PSV als geroepen. Slot probeert het enthousiasme echter enigszins te temperen. "We nemen ook de les mee van de vorige Twente-wedstrijd, waar we drie dagen daarvoor tegen Lazio een van onze beste wedstrijden van het seizoen speelden, en drie dagen later door een van richting veranderde bal in de beginfase, de hele wedstrijd achter de feiten aan gelopen hebben."

Feyenoord zal dus ook zondag weer goed voor de dag moeten komen, wil het een resultaat halen. De Rotterdammers hebben dit seizoen namelijk al aangetoond nogal eens moeite te hebben met het kapotspelen van een verdediging. "Daar hebben wij elke week mee te maken en daarom is voor ons elke wedstrijd geen eenvoudige opgave, om de simpele reden dat we onze goals altijd maken vanuit een vast patroon en nooit vanuit andere wapens. Dus is elke wedstrijd voor ons moeilijk."

Slot spreekt dan ook niet van een 'moeilijk programma', nu er wedstrijden met Twente, AZ en AS Roma op de rol staan. "We zijn gewend aan het programma, dat doen we bij Feyenoord al meerdere jaren nu. We zijn eraan gewend dat we na de winterstop nog in Europa zitten. Wat dat aan gaat, niks nieuws onder de zon."

Delen

Reacties

Klopp weg.. Xavi Alonso naar Liverpool.. Slot naar Leverkusen?