ivanusec-3

Nieuws

Slot verwacht tegen Atlético nog niet over Ivanušec te kunnen beschikken

Stan

Luka Ivanušec zal naast het Eredivisie-duel met Go Ahead Eagles waarschijnlijk ook tijdens de Champions League-kraker tegen Atlético Madrid nog niet bij de selectie van Feyenoord zitten. Dat liet Arne Slot vrijdagmiddag weten tijdens de personferntie.

"Uiteraard gaat zijn herstel steeds een beetje beter", zegt Slot over zijn Kroatische aanvaller. "Maar nog niet goed genoeg om hem morgen te verwachten. Ik verwacht hem ook woensdag niet tegen Atlético."

Ivanušec liep tegen Celtic een blessure op aan zijn enkel en miste daardoor al het duel met Ajax. Desondanks is de buitenspeler wel 'gewoon' opgenomen in de voorselectie van Kroatië. Slot kijkt daar niet van op. "Ik denk dat als iemand zijn been breek dat je hem dan niet uitnodigt, maar ik denk dat als iemand om en nabij die periode fit kan zijn, dat het normaal is dat je hem op de lijst zet." De trainer hoopt de 24-jarige buitenspeler voor de interlandperiode weer terug te hebben, "maar het zal erom spannen."

Delen

Reacties

Doe maar na de interlandperiode. Dan is Ivanusec tijdens de interlands nog niet hersteld en kan hij dus ook niet naar Kroatië.
Zou als feyenoord zijnde het nooit goed vinden dat hij afreist naar Kroatië gezien zijn blessure feyenoord betaald wel zijn salaris.
Clubs zijn verplicht (fitte) spelers af te staan voor interlands. Andersom is er kompensatie voor een club als een speler geblesseerd raakt tijdens een interland. Ik ben het gedeeltelijk met je eens: een speler zou na herstel van een blessure pas geselekteerd mogen worden voor een interland als die speler minimaal 2 of 3 wedstrijden gespeeld heeft bij de club. Nu zou het klote zijn als Luka tijdens de interland periode weer geblesseerd raakt (zonder daarvoor voor Feyenoord te hebben gespeeld). Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.
Dat is jammer. Ivanusec heeft, ik heb de cijfers niet beschikbaar, waarschijnlijk de meeste balvastheid van alle vleugelspelers. Daarmee vervangt hij voor een deel de balvastheid van Giménez. Zonder zo'n aanspeelpunt heb je nauwelijks tijd om aanvallend aan te sluiten. Wordt weer een interessante puzzel voor Slot.