feyenoord-club-brugge-2-1-vriendschappelijk-jim-breeman-sports-photography-4

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Slot prijst Zerrouki: "Daar is Ramiz een prachtig voorbeeld van"

Stan

Ramiz Zerrouki mocht woensdag tijdens het restant van De Klassieker invallen en deed dat naar behoren.  De aanwinst heeft nog geen basisplaats veroverd bij Feyenoord, maar klopt bij Arne Slot wel steeds harder op de deur. Vrijdagmiddag ging de trainer van de Rotterdammers in op de situatie van de middenvelder. 

Zerrouki liet zich in het half uur tegen Ajax nadrukkelijk zien. "Dat doet hij al langer, ook op trainingen en in zijn invalbeurten die hij voor de wedstrijd in Amsterdam heeft gehad", zegt Slot daarover. "Mede daarom speelde hij ook. Ook omdat we dachten dat wij zijn kwaliteiten konden gebruiken, maar ook omdat hij de laatste weken een hele goede indruk achterlaat."

De Feyenoord-trainer vindt het niet heel gek dat de Algerijn niet meteen basispeler is in Rotterdam "Niemand vindt het leuk om uit het elftal te gaan, maar ik denk dat de meeste spelers bij ons wel realiteitszin hebben en ook wel snappen dat als ze naar de kampioen van Nederland gaan, dat dat ook wel een aantal uitdagingen met zich meebrengt. Hij is echt niet de enige speler die even een aanlooptijd nodig heeft om zichzelf echt onomstotelijk in de basis te spelen."

Dat Zerrouki dat lijkt te beseffen en achter de schermen dan ook hard aan zijn ontwikkeling werkt, stemt Slot tevreden. "De enige manier dat je er mee om kan gaan, om weer basisspeler te worden, is zo te reageren als Ramiz en voor hem vele anderen gedaan hebben, door gewoon heel hard en goed te blijven trainen. Ze zijn in de fantastische omstandigheid dat ze bij Feyenoord de faciliteiten en  de fysieke en medische staf hebben, om zich fysiek te kunnen ontwikkelen. Daar is Ramiz, en met hem ook een aantal andere jongens die niet spelen, een prachtig voorbeeld van."

Delen

Reacties

Zerrouki is gewoon een heel goeie speler, dat heb ik vanaf het begin al gezegd, ondanks de bar negatieve benadering naar hem van wat medesupporters en deze site .
Zal me benieuwen of Slot woensdag Wieffer en Zerrouki opstelt of toch vasthoudt aan het huidige middenveld, voor beide opties is wat te zeggen.
Goed, tijd om op te houden over kappertje. Voetballen doe je met je voeten en niet met je kapsel. Hoewel, voeten...
Wij weten allemaal dat er bij Sjacktar iemand rondloopt die ook met zijn reet kan scoren!
Zou Zerrouki tegen Atletico helemaal niet zo gek vinden. Versterkt middenveld en dan Lekker met Paixão, Stengs en Minteh voorin beginnen. D kan je Ueda altijd nog brengen als de wedstrijd erom vraagt.
Middenveld met Ramiz en Mats werkte tegen Fortuna en Sparta ook niet, zie zelf niet in dat het tegen Atleti wel zou werken.

Bovendien speelt Simeone nooit echt aanvallend.
Zij spelen niet aanvallend, maar de slag moet wel op het middenveld worden geslagen.

Het feit dat het 6 wedstrijden geleden niet liep zegt mij niets. Dat is precies wat Slot bedoelt met aanlooptijd.
Eens, ik voel er wel voor in zo'n wedstrijd beiden op te stellen. Uit hoef je niet te spelen om te winnen, dus lekker Timber met zijn fysiek 'op 10' en dan drie snelle jongens voorin die niet te beroerd zijn achter hun backs aan te lopen. Verdedigend speelt Atletico direct met vijf, laat die drie centraal achterin dan maar maximaal 1 speler oppakken. Gewoon heen gaan om een punt te verdedigen!
Dit is een voetballer naar mijn hart. Vooruit spelen en ook onder druk. Afbreken en een splijtende pass kunnen geven. Als hij maar niet ongeduldig wordt. Deze jongen kan voor grote successen zirgen met de rest.
Ik was erg blij met de rol die Zerrouki woensdag tegen 020 kreeg. Hij kwam tegen een uitgerust en op aanval ingesteld team te spelen, dat als 1e doel had zo snel mogelijk 1-3 maken. Dan had geen Feyenoordsupporter nog rustig op z’n stoel gezeten want in de eerste 35 minuten van de 1e helft heeft 020 ook 3 redelijke scoringskansen gehad. Je kan wel achteraf een grote mond hebben, maar ik herinner me een wedstrijd in de Kuip tegen 020 waarin we met 2-1 voor stonden, het vlak voor tijd 2-2 werd, Feyenoord gefrustreerd ging aanvallen en het geniepige 020 naar een 2-3 zege counterde.
Mede dankzij de inbreng van Zerrouki heeft 020 echter geen kans op ook maar een kans gehad. Onze hele verdediging was top omdat ook het middenveld stond als een huis. Na de 0-4 was ik net zo blij als Slot en leek het nog slechts een kwestie van een trainingspartijtje waarin je af en toe een kans moest creëren. dat lukte zonder al te veel inspanning, alleen jammer dat er niet nog eentje bij kwam. Maar we gaven ook niks weg.
Dus om terug te komen op de inbreng van Zerrouki: die was goed en rustgevend, chapeau!
Zerrouki moest zichzelf even aanpassen. Hij lijkt nu precies te weten wat zijn rol is in dit team, en oogt al een stuk meer ontspannen nu. Met hem heb je gewoon meer duel kracht op het middenveld, en ga je makkelijker aanvallen afbreken of onderscheppen. In de eredivisie is alleen Wieffer meestal wel voldoende, maar tegen sterkere ploegen ga je hem nodig hebben naast of voor Wieffer.
Wat hier gezegd wordt door Slot is waarom het een gouden greep is geweest om hem binnen te halen en te houden, door hem een verbeterd contract te geven. Hij is een geweldige manager. Spelers kunnen er gewoon niet omheen. Slot is de grote spin in het web waarnaar geluisterd wordt. Heerlijk.
Dat is precies Slot’s grote punt waarin hij een topcoach is. Geen zoete broodjes bakken, geen wollige lulverhalen. Hij zegt waar het op staat en dat wordt gewaardeerd en geaccepteerd door de spelers, ook al is het niet wat je zou willen horen.
Als we deze man toch eens nóg een flinke contractverlenging konden laten tekenen. In Abcoude zien we hoe belangrijk het is om de juiste pionnen op de belangrijkste plekken te hebben. En Slot en DtK hebben de juiste instelling, die bij Feyenoord, zonder daaraan die belachelijke term ‘DNA’ te hangen.
Kappertje.... Hij deed het inderdaad meer dan redelijk
Gaat goed komen met hem. Men wilt hem graag zien falen, maar hij doet het gewoon prima en heeft al meer laten zien dan andere goede spelers in hun eerste maanden.
Ik weet niet goed wie 'men' is, maar ik zie spelers (wie dan ook) graag slagen in Feyenoordshirt.
Als je telkens de reacties ziet op hem, willen sommigen liever gelijk hebben (Dat hij te duur is of geen goede speler etc.), dan dat ze hem zien slagen. Elke keer commentaar op basis van niks. Werd zelfs al miskoop genoemd voordat ie uberhaupt was aangetrokken.

Jouw intselling is goed en zou iedereen moeten hebben, maar de realiteit is dat dat helaas niet zo is.
Was zelf geen voorstander van deze aankoop, vond nogal aan de prijs, maar vond hem zeker wel goed spelen in Amsterdam. Er gaan nog zeker wel schorsingen en blessures komen, dan zal hij er zeker inkomen. Moet even op zijn kans wachten.
Voor hem toch prima dat hij bevestiging krijgt dat die goed bezig is. Over vd Belt horen we niet veel, misschien dat hij het juist niet red.
Over Wieffer hoorde we ook niks tot Januari. Dat we niks horen zegt niet altijd wat.
Vd Belt gaat het best redden, alleen moeten we met iedere speler die nog niet op het Feyenoordniveau gespeeld heeft wat geduld hebben. In één keer vanuit PEC Zwolle naar de landskampioen ….ook voor jonge Feyenoorders zoals Hartman is die nieuwe status van Feyenoord een grote sprong. En hoe kan Beelen ineens een Trauner of een Hancko uit het elftal spelen? Ook bij 020 zag ik geen speler lopen die dat zou kunnen. Ik ben ook gewoon ontzettend blij dat die andere van PEC komende speler, Beelen, bij een zekere goal van Fortuna in de eerste wedstrijd die bal na een sprint van de lijn haalde! Daarmee heeft hij al zijn bijdrage voor Feyenoord in de eerste competitiewedstrijd geleverd en zijn we nog ongeslagen.
Ben ik het wel mee eens, al vergeet je erbij te zeggen dat hij vlak voor zijn redding wel heel terughoudend reageerde.
Heeft gewoon een lagere handelingssnelheid dan Wieffer en Wieffer kan het spel ook veel simpelere houden waardoor het sneller loopt. Zal ook enkel spelen bij afwezigheid van of als extra naast Wieffer. Wieffer is aanvallend en verdedigend weer heel sterk bezig maar met name ook aan de bal.
Dan doe je Zerrouki toch wel tekort. Misschien ook eens iets verder kijken.
Eens. Los van het gegeven dat Zerrouki nog niet voor Feyenoord heeft gespeeld tegen echt goede tegenstanders die op de aanval spelen. Tegen dergelijke tegenstanders kan jij ook die steekballen over veertig meter gaan geven die hij ook regelmatig bij Twente liet zien.

Zerrouki is een prima stofzuiger op het middenveld met veel spelinzicht en een zeer goede traptechniek. Zal zich onder de hoede van de Feyenoordstsf vast nog verder gaan ontwikkelen.
Ik zeg toch ook niet dat die er niks van kan? Ik stip een verschil aan tussen twee spelers die concurrenten zijn. Vaak werd gezegd ze zijn hetzelfde. Valt ook reuze mee. Zerrouki is inderdaad meer van een ander soort passing. Wieffer houdt het simpelere en handelt sneller. Wieffer heeft ook iets meer aanvallend. Dat zegt niet dat Zerrouki er niet komt of niks kan.

Is ook niet heel raar Zerrouki speelde op een lager niveau(Twente). Wieffer heeft er ook aan moeten wennen. Wieffer is ook gewoon beter momenteel. Blijkbaar vinden mensen dat erg als je het verschil tussen die twee aanstipt zonder te zeggen dat een speler dramatisch is. Als Zerrouki hetzelfde niveau had of beter zat Wieffer wel op de bank.
Ik heb het over 1 enkel specifiek ding in zijn spel. Zeg ook niks raars of negatief. Prima om die jongen erbij te hebben, is alleen een punt waar aan gewerkt moet worden. Iets dat veel jongens hebben die vanuit de subtop komen. Dat die andere hele nuttige kwaliteiten bezit ziet een blinde ook wel.