feyenoord-union-st-gillis-0-0-jim-breeman-sports-photography-1

Jim Breeman Sports photography

Nieuws

"Dat geeft natuurlijk geen enkele garantie voor de rest van het seizoen"

Liban

Feyenoord-trainer Arne Slot laat in de wekelijkse persconferentie voorafgaand het thuisduel met Go Ahead Eagles zijn licht schijnen over de ontwikkelingen van zijn ploeg.

Feyenoord maakte er in de laatste twee Eredivisie-thuiswedstrijden een show van door twee keer met 6-1 te winnen. Arne Slot gaat nuchter om met de verwachtingen van de aanwezige journalisten. "Alhoewel het seizoen pas kort is moeten we het nog wel blijven bewijzen. Ik heb inderdaad gezegd dat we tegen de kleinere ploegen beter in staat zijn om meer kansen te creëren. Dat is wel gebleken in de thuiswedstrijden tegen Heerenveen, niet dat Heerenveen een kleine ploeg is, maar die hadden het op dat moment wel moeilijk met tegen ons, net zoals Almere. Dat geeft natuurlijk geen enkele garantie voor de rest van het seizoen." Slot ziet wel een verband tussen de laatste Eredivisie-duels. "Ook in de wedstrijd tegen Ajax zijn we natuurlijk ontzettend effectief geweest in het omzetten van het aantal kansen naar goals."

Raken de supporters van Feyenoord verwend met alle ruime uitslagen? Slot denkt dat het Legioen hier zelf ook realistisch over is. "Ik denk dat onze supporters niet heel ver in een verleden hoeven te graven om te beseffen hoe belangrijk ze zijn als er als het wel een keer 0- 0 staat of 1-0 staat. Geen enkele ploeg, ook wij niet, maar de allerbeste ploegen in Europa zetten af en toe een grote uitslag neer. Maar vaak genoeg wordt er met een goal verschil gewonnen. Juist die één-goal-verschil-overwinningen maken waar je het einde van het seizoen staat. Dus ik hoop dat mijn spelers er alles aan zullen doen om bij 1-0 voorsprong fanatiek en serieus te blijven spelen en ik hoop dat onze supporters fanatieker zijn als we 1-0 voorstaan of 0-0 gelijkstaan dan wanneer we 6-1 voorstaan."

Vorig seizoen waren de duels van Feyenoord vaak thrillers die laat beslist werden. Het valt op dat het dit seizoen al vaak vroeg gespeeld is. Daar heeft trainer Slot een duidelijke uitleg voor. "Volgens mij is het een geleidelijke fase in het seizoen geweest. In het begin waren we degelijk, waren we heel moeilijk te verslaan en pakten we onze overwinningen ook grotendeels op fysieke krachten en verdedigende kracht. Gedurende het seizoen verbeterde dat, hielden we die kracht, maar kregen we ook wel het vermogen om grote overwinningen neer te zetten."

"Ik kan me RKC-thuis herinneren, een goal voor de geest halen van Paixão, die begon bij de linksback. Dat ging via allerlei schijven ook naar een schitterende goal toe. Dus ik denk dat het een ontwikkeling is geweest die vorig jaar al in gang gezet is. Dit jaar wordt het nog eens voortgezet doordat onze achterste vier en onze twee controleurs eigenlijk al met de keeper erbij opgeteld, zeven spelers langere tijd met elkaar samen spelen", besluit hoofdtrainer Arne Slot.

Delen

Reacties

Wel een mooi verhaal op FCUpdate:?https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/2023/09/opvolger-van-arne-slot-lijkt-al-bekend-beleidsbepalers-van-feyenoord-vinden-hem-fantastisch?utm_source=headliner.nl&utm_medium=link&utm_term=free&utm_content=textlink&utm_campaign=Headliner.nl

Van Persie brengt zichzelf - in tegenstelling tot bv. een Kuyt en een aantal Ajacieden - rustig als coach; had in zijn laatste jaren als speler al de juiste mindset en senioriteit die je niet vaak bij spelers ziet; hij zet dit voort en verfijnt dit in zijn rol als coach; heeft natuurlijk wereldwijd naam gemaakt als topspeler; heeft steun en lof van de volledige staf (inclusief Slot) en directie/bestuur; heeft een echt Feyenoord hart. En zo kan inlog wel doorgaan. Slot nog een paar jaartjes bij Feyenoord houden en Robin steeds meer betrekken bij het eerste en de overgang zo vrijwel naadloos laten plaatsvinden.
Dit zijn en worden echt gouden tijden voor de mooiste voetbalclub.
In 1960 scoorden we voor het laatst in vijf achtereenvolgende competitiewedstrijden vier goals of meer. Laten we dat morgen gaan evenaren!
Er komen wedstrijden tegen Europese topteams aan. Zo mogen we Atletico Madrid, Lazio Roma en PSV wel noemen. Als dit soort wedstrijden gespeeld zijn weet je of je een team bent dat in Nederland leuk meedoet, of dat je echt een Europese topper bent.
Op dat laatste durf ik eigenlijk nog niet te hopen, maar het zou zomaar kunnen.
'Europees topteam PSV' ging kansloos onderuit tegen Arsenal. Kan ons woensdag in Madrid ook overkomen. Niet eens omdat we zoveel minder zijn maar vooral omdat we dat niveau nog nooit eerder zijn tegengekomen. Atletico is nog een maatje groter dan Roma en Lazio. Alles zal een stuk sneller, beter en gehaaider gaan dan we gewend zijn. Is heel lastig om je daarop voor te bereiden. Moet je gewoon een paar keer ervaren.

Voordeel is wel dat zij zondag laat nog spelen en ze tegen ons hun 3e wedstrijd in 6 dagen (geteld vanaf de eerste gisteravond laat) zullen spelen. En daarnaast diverse belangrijke spelers missen door blessures.
We zijn dit seizoen in tegenstelling tot de vorige 2 seizoenen nog niet tegen een fikse nederlaag aangelopen, waaruit we een flinke les konden leren. Die verliespartij tegen psv was klaarblijkelijk al genoeg. Ik houd er elke keer rekening mee, maar als we dan binnen 10 minuten weer scoren word ik alweer enthousiast. Er moet gewoon een club als Atlético aan te pas komen, om ons ,misschien, een lesje te kunnen leren ;-) Ik hoop dat de les is, dat we nog beter meekunnen dan dat we nu denken.
En dat zegt Arne dus ook. Eerst goed opletten bij het lezen van een artikel, en dan pas de wijsneus uithangen, beste soeta..
Maar we zijn Kameraden! Fijne wedstrijddag morgen!
Als arne de afgelopen jaren een beetje heeft opgelet weet hij dat hij meer aan ons heeft bij een gelijke stand of kleine voorsprong dan bij een ruime voorsprong.