Slot NEC-uit

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "We hebben verdiend gewonnen"

TwanR

Feyenoord heeft tegen N.E.C. een overwinning weten te boeken in Nijmegen. In het Goffertstadion werd het 2-3 voor de ploeg van Arne Slot. De coach stond na de wedstrijd voor de camera bij ESPN.

Slot was tevreden met het resultaat, maar iets minder met de uitvoering. "In de eerste helft was de uitvoering goed, alhoewel ik dan alleen kijk naar hoe we opbouwden. Alleen als ik mijn vader had gevraagd hoe hij het opbouwen vond, had hij gezegd dat hij ons graag wat meer voor de goal hadden willen zien", zegt Slot lachend. "De tweede helft, met name tegen tien man, ben ik niet tevreden over. Het lag veel te vaak open en het was niet eens gek dat N.E.C. de 2-2 maakt."

Dat Feyenoord uiteindelijk toch nog won, heeft dan volgens Slot met de kwaliteit van de spelers te maken. "Je staat tegen tien man en brengt aanvallende kwaliteiten in. Dan is er een kans aanwezig dat er een gaatje valt, zeker aangezien de tegenstander ook aanvallend had gewisseld om de 2-2 te maken", zegt de oefenmeester. "Ik probeer altijd zo aanvallend mogelijk te wisselen, dus je probeert iets daarmee te forceren."

Over Thomas van den Belt was Slot positief: "Wat wij op de trainingen hebben gezien (dat hij zich aan het ontwikkelen is), zag je vandaag terug in de wedstrijd. Een goede wedstrijd van hem, waarbij je ziet dat hij makkelijk mee kan draaien in het elftal." Echter merkte Slot wel op dat er soms iets minder scherpte was. "Ik denk dat het ook best warm was op het veld. En aangezien het niet meer gaat om een kampioenschap, zie je soms wel eens wat anders qua scherpte in de omschakeling, dan je normaal gewend bent van een Feyenoord-speler. Maar desondanks hebben we, denk ik, dik verdiend gewonnen. Wat ook logisch is als je tegen tien man staat."

Delen

Reacties

Feyenoord heeft een beter seizoen dan vorig seizoen toen we kampioen worden. Na winst op Excelsior 2 punten meer. Meer doelpunten gescoord (nu al 7) en minder tegen (nu 4).
Beter seizoen qua gevoel echt niet, maar voor de statistieken leuk. Maar daar is ook alles mee gezegd, sorry maar zo voelt het voor mij.
Komt denk ik ook omdat PSV zoveel meer punten heeft.
Misschien een beetje, maar heb het ook over individuele kwaliteiten van spelers, en Europese resultaten in de champions/europa league.
Komt omdat het nu meer uit de spelpatronen komt ipv de grinta (idrissi, kokcu, szymanski) van vorig jaar

Persoonlijk vind ik dat we die persoonlijkheden met voetbaltechnisch passing kokcu en drukzetten/loopvermogen szymanski missen.

Iets voor deze transferperiode
Klopt daarom vindt ik het zo jammer dat we de scouting genegeerd hebben. want er stond echt een goeie basis van spelers met hancko, gimenez, paixão ect. Daarom moet aankomende zomer allemaal voltreffers worden. En niet met alle respect spelers zoals ivanušec, ueda, en zerrouki, Die veel tijd nodig hebben om de speelwijze de leren. Daar is geen ruimte voor als we elk jaar champions league willen spelen.
Drukzetten heb je ook veel minder vaak de kans toe gehad met het aantal lange ballen wat tegen ons gespeeld werd, de wedstrijden tegen tegenstanders die dat wel veel deden (Ajax met name) ging dat gewoon goed. Ik mis Szymanski persoonlijk niet zo veel, vind Stengs een veel betere voetballer die bovendien meer rendement heeft. Kokcu mis ik wel, Timber moet het toch wel erg veel hebben van een paar kwaliteiten (fysiek en het wegdraaien), maar kan ook tegen sommige tegenstanders verdwijnen, doordat hij vaak in de duels komt en die ook af en toe verliest.

Overigens, wat betreft Szymanski/Stengs PSV heeft het voordeel van zowel Saibari (Szymanski) als Tillman (Stengs) met daarnaast nog Til en Babadi op die plek. Feyenoord is daar meer afhankelijk van Stengs, omdat Milambo fysiek nog niet zo ver is en Lingr behoorlijk tegenvalt, zeker technisch. In zekere zin mis je hem dus toch, ookal zorgt Stengs er wel voor dat sommige wedstrijden dit seizoen wat makkelijker gewonnen worden, zoals een Heracles uit, Vitesse thuis, beide Klassiekers was hij goed, al gaf hij daar vooral voorassists.
we halen met name veel punten omdat de eredivisie nog zwakker is dan vorig seizoen. je verliest gewoon minder punten omdat je zoveel beter bent dan de tegenstander. en als ook ajax wegvalt, tjsa.. geldt zowel voor ons als voor psv he. dus het voelt niet alleen minder, het is relatief ook minder.
Moet je nagaan wat voor seizoen je zou hebben gehad als er vorig zomer spelers waren gehaald vanuit de scouting ipv Zerrouki, Ueda, Stengs vd Belt etc.

Dan had je PSV het nog heel moeilijk kunnen maken en wellicht potten kunnen breken in de CL.

Toch met terugwerkende kracht een gemiste kans
Minteh en Nieuwkoop niet te vergeten

Ivanusec heeft ongeluk gehad met zijn blessure. Die heeft bij Kroatie echt wel laten zien dat hij kan voetballen
Ivanusec heeft inderdaad wel degelijk de kwaliteit, evenals Beelen en Lingr, die helaas nauwelijks speeltijd krijgt. Maar de rest is Feyenoord onwaardig
Sauer groot talent . Meer speeltijd geven .
PSV heeft een meer dan boven gemiddeld seizoen gehad, lijkt me sterk dat ze dat volgend jaar ook kunnen. Feyenoord had pech met de nederlagen tegen Twente uit en PSV thuis, en het ongelukkige gelijk spel thuis tegen NEC. Mochten ze het punten rekord breken dan hebben ze het maximale eruit gehaald in de eredivisie. Dat heb ik nog nooit meegemaakt na een kampioenschap
Laat Excelsior maar winnen.., 2 punten meer of 1 punt minder maakt mij niks uit en een evt puntenrecord ook niet.
Allemaal leuk maar geen kampioen dus kun je niet zeggen dat het een beter seizoen is
We hebben gewonnen ondanks dat Zerrouki opgesteld stond. Die gozer dacht zeker dat hij bij NEC speelde. Wat een waardeloze speler is dat.