yv2024512yv2024512a9c07016

VK Sportphoto

Nieuws

Van den Belt: "Je hoopt altijd op meer minuten"

Ference

Ook Thomas van den Belt kwam voor de camera's bij ESPN. Ook hij was blij, maar moest erkennen dat het erg lastig ging. Desondanks was hij erg blij dat de ongeslagen reeks van 25 wedstrijden intact is gebleven. Ook gaat hij kort in op zijn eerste jaar bij Feyenoord. 

"Ik denk dat we goed op 1-2 komen na de rode kaart. Het is jammer dat we niet tot meer kansen komen tegen tien man vervolgens en ook nog de 2-2 tegen krijgen. Het zegt wel genoeg over ons dat we alsnog op 2-3 komen." Hiermee is Feyenoord bezig aan een sterke reeks in de tweede seizoenshelft: "Ik denk dat het de eerste seizoenshelft soms wat tegenzat. Daarin speelden we sommige wedstrijden iets minder en konden we ze niet over de streep trekken. Ik denk dat we de tweede helft aardig bezig zijn en zijn we ongeslagen. Dat zegt wel wat en kunnen we meenemen naar volgend seizoen. 

De van Zwolle overgekomen speler maakte nog niet veel minuten in zijn eerste jaar, onder andere door een blessure. Toch was hij niet verrast met zijn basisplaats: "Quinten raakt natuurlijk geblesseerd, hij had wat last en ging er geblesseerd af, dan weet je dat het kan gebeuren." Van den Belt was gematigd tevreden met zijn optreden: "Prima, paar balcontacten verloren, dus dat is jammer. Uiteindelijk wel een goed gevoel aan over gehouden." 

Ook gaat Van den Belt in op zijn eerste jaar als Feyenoorder: "Je hoopt altijd op meer minuten, dat had er ook wel ingezeten als ik niet geblesseerd was geraakt. Ik heb natuurlijk stevige concurrentie met allemaal internationals en het is sowieso een kwestie van aanpassen want je komt vanuit de eerste divisie. Misschien heb ik het een beetje onderschat, maar ik ben wel heel veel beter geworden op voetballend en fysiek gebied." 

Tot slot is Thomas kalm onder het aanstaande vertrek van hoofdtrainer Arne Slot: "Een trainer die weggaat", zo reageert de middenvelder koeltjes. "Dat hoort bij het voetbal". 

Delen

Reacties

Hij heeft ook een moeilijke positie in het veld om aan te haken. Van achteruit en verdedigende middenvelder is het makkelijker inpassen. Dat moet je niet onderschatten. Denk dat hij wel de kwaliteiten heeft om aan te haken. 2e jaar word daarom belangrijk, we gaan het zien.
Heb alleen de samenvatting kunnen zien vandaag, maar heb daarin zijn naam niet gehoord.Was hij echt zo onzichtbaar?
Ik heb alleen de 1ste helft gezien en vond hem echt onzichtbaar..
Hij speelde een hele slechte wedstrijd en achteraf noemde hij het goed, ajax-achtig. ook had hij geen goede woorden toen hij gevraagd werd of hij het erg vond dat slot weggaat. hij zij 'is gewoon er komt gewoon een nieuwe trainer' was een loser.
Van de Belt laat perfect zien waarom een jong team in de KKD nu zinloos is. Het niveauverschil is zo groot dat spelers minimaal een half jaar nodig hebben om aan te haken, zelfs de toppers uit de KKD. Bij Wieffer en Beelen zag je precies hetzelfde. Hartman liet ook zien dat je zelfs zonder de KKD kan aanhaken bij Feyenoord 1.
Tsja, het verschil tussen de Jong competitie en Feyenoord 1 is nog veel groter, dus dan is KKD nog altijd een grote verbetering.
inderdaad , KKD is gewoon een gemiste kans
Ik snap je punt alleen vraag ik mij oprecht af of het zoveel verschil gaat maken. Hartman heeft de stap ook gezet zonder in de KKD te spelen. Met goed trainen was hij in staat ook de stap te maken. Alle spelers die wij verhuurd hebben aan KKD-clubs (Burger, Hendriks, Azarkan, Bannis) hebben uiteindelijk niet de stap kunnen maken naar Feyenoord 1. Hetzelfde kan je zeggen van Van den Belt. Die was de beste speler van de KKD vorig seizoen en die komt er nu niet aan te pas bij Feyenoord 1.

Ik heb het idee dat andere zaken bepalender zijn om de stap naar Feyenoord 1 te maken dan spelen/uitblinken in de KKD. Mijn hoop is ook dat onze nieuwe trainer in de zomerstop flink werk gaat maken van de jeugdspelers (Milambo, Zechiël, Sauer en Read) en hun ook gewoon kansen geeft. Als zij dezelfde mentaliteit/instelling hebben als Hartman moet het goed komen.
Eens, vooral die laaste 4 spelers die jij noemt moeten een kans krijgen en het zal mij niet verbazen als ze positief verrasen
Ben het grotendeels met je eens. Ik geloof ook niet zo in dat ervaring op doen in de KKD en dan ineens wel klaar zijn voor Feyenoord1. Wat het wel kan zijn is een aardig verdienmodel; stal je spelers die net tekort komen in je jong elftal in de KKD en je verdient er nog wat aan want ze staan in de picture. Nu vertrekken dat soort jongens vaak gratis na afloop van hun contract (geen verlenging).