Minteh Stengs

VK Sportphoto

Nieuws

Stengs: "Hoe wij de tweede helft starten mag eigenlijk niet"

Ference

Na afloop van de gewonnen uitwedstrijd in Nijmegen kwam Calvin Stengs voor de camera's bij ESPN. Uiteraard was hij blij met de overwinning, echter moest hij wel toegeven dat het lastig ging. 

De nummer 10 denkt dat dit met name kwam doordat zijn ploeg heel slordig uit de kleedkamer kwam na rust: "Ik denk dat wij de eerste helft wel de overhand hadden, ondanks dat we niet hele grote kansen hadden. We komen goed voor rust op voorsprong. Hoe wij de tweede helft starten mag eigenlijk niet. We verloren veel te snel de bal. Dan krijg je een wedstrijd op en neer. Zelfs met tien man maken zij dan nog 2-2, dat mag eigenlijk niet van onze kant. 

Toch wist Feyenoord weer veerkracht te tonen en te winnen: "We hebben deze seizoenshelft nog niet verloren en we wilden die reeks voortzetten. Dan moet je gas blijven geven. Als je dan op 2-2 komt, is dat lastig en zo onnodig. Dan wordt het ook mentaal steeds zwaarder. Uiteindelijk blij dat we drie punten hebben", zo reflecteert Stengs.

De middenvelder kwam vlak voor rust ook nog tot scoren: "Ik zag Proper zijn been uitsteken, ik schiet hem er doorheen en ik ben er blij mee." Ergens zit bij Stengs natuurlijk ook het EK in zijn achterhoofd. Zijn goede wedstrijd van vandaag komt dan ook goed uit: "Dat (EK) zou mooi zijn, zou een mooie bekroning zijn. Tuurlijk zit het in je achterhoofd, maar we gaan het zien", zo besluit hij. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties