yv2023108yv2023108a1a01447

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "We nemen niet alleen maar negativiteit mee van afgelopen dinsdag"

Stan

Voor Feyenoord ligt de focus na de uitschakeling in de Champions League nu alweer vol op de volgende wedstrijd tegen PSV. Toch blikt Arne Slot tijdens de voorbereidende persconferentie nog even terug op het 1-3 verlies tegen Atlético van deze week, waarbij uitschakeling volgens de oefenmeester minder zegt dan wordt gesuggereerd. 

"Het was absoluut een teleurstelling afgelopen dinsdag", legt Slot uit. "Omdat ik eigenlijk voor het eerst in tweeënhalf jaar dat ik met deze groep werk, tegen een plafond aanliepen. Het begon met de voorronde Conference League en dat ging als maar door, door, door, dat je dacht: er komt nooit meer einde aan. Maar nu is het ons niet gelukt om de laatste zestien op Champions League niveau te halen, dus dat was een teleurstelling."

Toch ging de knop snel weer om bij Feyenoord. Als er zo’n mooie wedstrijd als PSV voor de deur staat, dan is niet iedereen in de war, want die jongens weten maar al te goed dat we van de laatste elf competitiewedstrijden er tien gewonnen hebben."

Het gevoel dat echter heerst bij de Stadionclub, is dat er meer in had gezeten, erkent ook Slot. "We hebben wederom de bevestiging gekregen hoe dicht het bij elkaar ligt, hoe nauw het luistert. Je hebt eigenlijk maar één kans weggegeven tegen Atlético, maar je hebt drie tegengoals gehad. Het meest bizarre is nog, dat die kans die ze kregen, dat die er niet in ging. Die overige drie goals kan je niet eens onder de noemer ‘kansen’ scharen, maar dat is wel hoe het in dit soort wedstrijden kan verlopen. Zo’n wedstrijd hebben we al een paar keer gehad, maar tegelijkertijd heb ik ook gezien, dat we in al die wedstrijden onszelf ontzettend goed gepresenteerd hebben. De laatste wedstrijd wel de minste, maar in mijn beleving hebben we nog steeds een gelijkwaardige wedstrijd gespeeld."

Perspectief
Ondanks de uitschakeling in de Champions League, is er dus ook genoeg reden voor de Rotterdammers om trots te zijn. "We nemen niet alleen maar negativiteit mee van afgelopen dinsdag, we hebben ook weer gezien, dat we vanuit twee hoge drukzet-momenten, twee hele goede kansen hebben gehad, dat we ik weet niet hoe vaak onze buitenspelers in een één egen één situatie hebben gebracht door goed op te bouwen. Er zijn dus genoeg dingen die we goed hebben gedaan. Alleen als je twee eigen goals maakt en een mislukte voorzet bij de tweede paal binnenvalt, of een ongelofelijke wereldgoal, dan kom je dat niet te boven tegen Atlético."

Vorig jaar eindigde Feyenoord met acht punten als eerste in de groep, nu is het met mogelijk negen punten uitgeschakeld. Slot wil de exit in het miljoenenbal dan ook wat nuanceren. "We hebben ons op een geweldige manier gepresenteerd, we hebben twee wedstrijden en hebben ook al zes punten. Het vervelende is alleen, dat je normaal met zes punten in wedstrijd zes écht nog wel meedoet, maar dat dat nu niet het geval is. Dat moet je ook in juiste perspectief plaatsen, vind ik. Dat we daar hartstikke teleurgesteld over zijn is helder, omdat we hebben aangetoond dat we zo goed meekonden vinden we dat ontzettend jammer, dat we tegen Atlético vier kansen hebben weggegeven en zes goals tegen hebben gehad. 

Volgens de Feyenoord-trainer heeft dat weinig te maken met de kwaliteit van de tegenstanders. "Dan kunnen mensen roepen: 'dat is Champions League-niveau', maar dat is niet zo. Ik kijk veel voetbal en ik zie ook op Champions League-niveau best veel kansen gemist worden. Het omzetten van goals uit kansen die onze tegenstanders gehad hebben, is echt bizar geweest in de afgelopen vijf wedstrijden. Maar ja, dat is wel onze realiteit en vorig jaar waren we heel gelukkig toen we met acht punten ineens all of the sudden 1 in de groep waren en nu zouden we dan onszelf moeten schamen, of gefaald hebben, dat we Europees overwintert hebben op Europa League-niveau. Zo voel en interpreteer ik het niet."

Delen

Reacties

Nog geen reacties