reijnen-bron-feyenoordnl

Feyenoord.nl

Nieuws

Slot blij met Reijnen: "We vinden het heel prettig, dat we weer wat extra handen hebben"

Stan

Deze week werd de aanstelling van Ettiëne Reijnen als assistent-trainer van Feyenoord bevestigd. In aanloop naar het duel met PSV laat Arne Slot weten wat de komst van de opvolger van Marino Pusic betekent voor het werk van zijn staf. 

Qua taakverdeling zal er weinig veranderen bij Feyenoord, nu Reijnen is aangesteld als opvolger van Pusic. "Juridisch gezien is zijn naam anders, maar de invulling in de dagelijkse praktijk zal in heel veel overeenkomen, alhoewel je nooit een kopie van iemand anders aanstelt. Hij zal ook zijn eigen manier moeten vinden, maar de taken die Marino ook had, daar zal hij ook invulling aan gaan geven."

Met 'juridisch' een andere naam bedoelt Slot dat Reijnen officieel onder contract staat als 'analist en adviseur van de technische staf'. "Dat is een juridisch dingetje. Hij heeft nog niet de papieren, dus hij zal nog niet op de bank zitten omdat dat niet is toegestaan."

De afgelopen weken heeft de rest van de staf het werk wat Pusic deed, overgenomen, zo legt Slot uit. "Wat Marino en Sipke vaak deden was om en om de tegenstander analyseren en dat heeft Sipke nu in zijn geheel overgenomen toen Marino vertrok. Marino had ook betrokkenheid bij de standaardsituaties waar John de Wolf en Roderick (van der Ham, videoanalist) betrokkenheid bij hebben, dat hebben zij de afgelopen weken ook met z’n tweeën gedaan. Dan blijft natuurlijk nog over, dat Marino vaak bij gesprekken die ik voerde, ook veel aanwezig was. Dat was Sipke nu ook. Het is ons goed gelukt om de werkzaamheden te verdelen, maar we vinden het wel heel prettig, dat we weer wat extra handen hebben, die ons weer kunnen gaan helpen."

Delen

Reacties

Nog geen reacties