Betrouwbaar
yv20231128yv20231128a1a06340

VK Sportphoto

Transfers

Telegraph: 'Onderzoek vanuit Newcastle om Minteh in de winter terug te halen'

FeyenoordTM

Newcastle United onderzoekt volgens het betrouwbare Engelse medium The Telegraph de mogelijkheid om Yankuba Minteh te recallen van zijn Rotterdamse huurperiode. The Magpies zijn onder de indruk geraakt van de prestaties van de Gambiaan en willen na een blessuregolf Minteh terug zien keren op het St. James' Park.

De 19-jarige Gambiaans international kwam afgelopen zomer voor zo'n zeven miljoen Britse pond over van het Deense Odense, maar werd daarop direct uitgeleend om ervaring op te doen in het eerste van Feyenoord onder hoofdtrainer Arne Slot. Newcastle mag aankomende winter geen inkomende transfers doen door zogeheten Profit en Sustainability rules en mikt daarom op een terugkeer van de eigen speler.

Blessureproblemen bij Newcastle leidde er toe dat trainer Eddie Howe afgelopen dinsdag maar liefst dertien (!) spelers moest missen in het groepsfaseduel in de Champions League, uit bij Paris Saint-Germain. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Saillant detail: Newcastle heeft géén terugroepoptie in het huurcontract met Feyenoord op kunnen nemen. De staf en het board van Newcastle wegen momenteel af of het beter zou zijn om de tiener in Rotterdam te houden, of om de regerend landskampioen te vragen om Minteh terug te sturen naar Engeland.

Feyenoord hoeft daarmee niet in te stemmen, aangezien er een huursom betaald is om Minteh voor het hele seizoen 2023/2024 in Rotterdam onder contract te zetten. De relatie tussen beide clubs is goed, er bestaat zelfs een samenwerkingsverband — maar toch is er vanuit Newcastle hoop op het bereiken van een compromis.

Minteh keerde onlangs terug van een hamstringblessure en speelde tien wedstrijden voor Feyenoord, in zowel de Eredivisie als in de UEFA Champions League. Hij scoorde daarin twee doelpunten en leverde ook twee assists af.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

"De relatie tussen beide clubs is goed (...) maar toch is er vanuit Newcastle hoop op het bereiken van een compromis".
Merkwaardige formulering, is de kans dan groter op het bereiken van een compromis als de relatie tussen beide clubs slecht is?
Samenwerking met Newcastle niet op spel zetten.
Maar zal de vraag zijn wat hij zelf wil, volgens gaat hij ook naar Afrika cup, ben je hem sowieso tijd kwijt. En 13 spelers blessure daar zullen er heus wel hoop van terugkomen.
Zou jammer zijn. Feyenoord heeft vleugelspelers nodig die opportunistisch een tegenstander kunnen uitspelen. In de huidige vorm is Minteh de enige die dat kan, al is zijn voortzetting niet altijd denderend.
Gaat toch niet gebeurden. Zijn gewoon duidelijke afspraken punt.
Goeiendag, 13 spelers missen en dan nog gelijk spelen tegen PSG. Als wij 13 spelers moeten missen ziet het eruit hoor.
Ruilen voor een speler met (in)zicht.
Ik ben voor!
Kan mij niet voorstellen dat deze jongen al klarbis voor de premier leage...blijft af en toe blind paard waar de ballen van zijn voet afspringen..
Nou succes ermee. Heeft nog wel wat stapjes te maken. Zou Dilrosun zoveel slechter zijn?
Dilrosun mag onze lieve Heer op zijn blote knietjes bedanken dat hij professioneel voetballer is.
stuur paixiao maar voor een half seizoen ;p, minteh is stukken gevaarlijker
Dit is een jongen die we nog wel eens heel hard nodig kunnen hebben dit seizoen!
Volledige huursom terugstorten en een compensatie van 20%/25% van de huursom
Daar lachen ze in Newcastle om en wij zitten in de shit. In de winter weer ergens anders een buitenspeler vandaan te toveren zou geen prio moeten zijn in de winter. Dan denk ik eerder aan een verdedigende kracht