zerrouki

VK Sportphoto

Nieuws

Slot koos niet voor Zerrouki: "Iets in mij zegt ook: wat als we het anders hadden ingevuld?"

Stan

Na de verliespartij van Feyenoord tegen Atlético Madrid, was er de nodige kritiek op de formatie die Arne Slot het veld in had gestuurd. Waarom koos hij niet voor Ramiz Zerrouki op het middenveld, zoals in de andere Champions League-wedstrijden zo goed had uitgepakt? De trainer gaat er tijdens de persconferentie van vrijdag dieper op in.

De tactische aanpak en het daarbij niet opstellen van Zerrouki legt Slot uit met behulp van een analyse van Mikos Gouka in het Algemeen Dagblad. "Ik vond dat zijn analyse heel sterk was. Hij zei dat ons idee was, met de manier waarop we wilden spelen, dat we hoog druk wilden zetten om ballen te veroveren, om op die manier ook tot goals te komen, omdat we weten dat vanuit veldspel het tegen Atlético zo goed als onmogelijk is om tot kansen te komen. We hebben twee enorme kansen gehad uit drukzetten."

Over de uitwerking van het plan is de Feyenoord-trainer dan ook niet heel ontevreden. "Als je die wedstrijd gewoon helemaal terugbrengt tot de kern en zegt wat was je van plan en wat is er uitgekomen, dan is er uitgekomen dat we twee enorme kansen hebben gehad vanuit drukzetten, een standaardsituatie gescoord hebben op eigen kracht en dat de tegenstander eenmalig uit een counter alleen voor de keeper is komen te staan. Ze hebben drie goals gemaakt, die het woord ‘goal’ niet eens kunnen dragen."

Bovendien kwam Yankuba Minteh door de tactische aanpak in zijn kracht te spelen. "Daarbij wilden we Minteh ook constant in de één tegen één brengen met hun back, volgens mij is dat ook gelukt. Dat ging wel, zoal Kenneth Perez mooi zei, op de 'dobbelsteen-manier': de ene keer was het een zes en de andere keer niet."

Toch kijkt Slot altijd kritisch of het beter had gekund. "Iets in mij zegt ook wel: wat als we het anders hadden ingevuld? Maar dat is altijd als je een wedstrijd niet wint, dat dat gevoel bij jou als trainer naar voren komt." Of dat een reden is om zondag wel voor de Zerrouki-variant te kiezen? "Je kan Atlético en PSV totaal niet met elkaar vergelijken. Je hebt het over een team dat met tien mensen rondom hun eigen zestien staan te verdedigen en een team dat à la PSV heel hoog druk wil zetten. Dat is geen vergelijk, op basis van dat je tot je keuzes komt."

Poll: Moet Slot tegen PSV weer kiezen voor de Zerrouki-variant?

Ja, die variant is succesvol gebleken

Nee, Slot moet vast houden aan de opstelling van de afgelopen weken

Nee, tegen PSV moet je vol op de aanval gaan spelen

Delen

Reacties

Geen idee wat ik zou kiezen. Slot ziet de jongens de hele dag. Bovendien heeft Feyenoord niet van Athletico verloren omdat Zerroucki niet speelde, maar door twee lullige eigen doelpunten en een geluksschot. Pech gehad dus.
Iedereen kon zien aankomen dat Atletico zich niet nog een x te kijk zou laten zetten. Als niet-trainer zijnde zou ik dan eerst “de kat uit de boom” hebben gekeken door met Zerouki te spelen.
Zoals zo vaak bij ploegen die iets moeten/willen zijn de eerste 15-30min lekker opportunistisch maar vlakt het daarna af. Dat zag je deze avond ook weer. Dan langer op de 0-0 spelen en het laatste half uur met Minteh erbij vol op de aanval.
Ander voordeel daarvan is dat je ook nog iemand met veel dreiging kan inbrengen, dat was nu niet het geval.

PSV heel ander team, niet te vergelijken en vergt dus een andere aanpak. 3 spitsen om hun backs achterin te houden denk ik?
Veerman moet je neutraliseren. Mannetje op Veerman
Het zou wel fijn zijn om op voorsprong te komen tegen psv. Minteh is daarvoor het scherpste wapen, zie ook de eerste minuten tegen Atletico. Middenveld wiefer, timber Stengs biedt de meeste creatieve offensieve inbreng. Denk dat het dicht bij elkaar ligt.
Minteh - santi - stengs en dan het CL middenveld, het beste van 2 werelden ;)