inv20229174-5603-114448

VK Sportphoto: Quinten Timber in duel met Guus Til, die Feyenoord definitief had willen aantrekken

Opinie

Feyenoord sprak ook met vijf PSV'ers: "Dat kan ik moeilijk ontkennen"

Stan

Als Feyenoord het zondag opneemt tegen PSV, treft het vijf spelers die eerder met de Rotterdammers in verband werden gebracht. Joey Veerman, Guus Til, Ricardo Pepi, Noa Lang en Jerdy Schouten kozen echter allemaal voor een overstap naar de club uit Eindhoven. Arne Slot gaat erop in tijdens de persconferentie richting de aanstaande topper. 

Slot doet niet geheimzinnig over het feit dat hij met een aantal huidige PSV'ers gesprekken heeft gehad. "Ik kan moeilijk ontkennen, dat we als Feyenoord met die spelers zijn bezig geweest. Van Guus Til is het natuurlijk bekend. Ik heb inderdaad Jerdy gesproken, ik heb inderdaad Pepi gesproken en de andere jongens. 

Voor Lang, die zich afgelopen week uitsprak over Feyenoord, ligt de interesse wat genuanceerder. "Noa Lang heb ik overigens nooit gesproken", vertelt Slot. "Maar er is wel contact geweest met zijn zaakwaarnemer. Maar een dag voordat ik de afspraak zou hebben, bleek dat dat financieel voor ons niet mogelijk was. Dat is mijn kant. Ik heb hem van de week horen zeggen, dat hij ons heeft afgezegd. Wat ook kan, dat hij tegen zijn zaakwaarnemer heeft gezegd: 'leuk dat er een afspraak staat, maar ik kom niet opdagen, want ik hoef er toch niet naartoe.' Dat zou natuurlijk kunnen, maar ik heb Noa zelf nooit gesproken daarover."

Wat vast staat is dat de vijf genoemde namen allemaal voor PSV spelen en niet voor Feyenoord. De situatie waarin die transfers zijn ontstaan is volgens Slot echter niet te vergelijken. "Ik denk dat elke speler wel zijn eigen verhaal heeft. Guus Til is niet hetzelfde verhaal als Noa Lang. Veerman heeft ook zijn eigen verhaal, dat zat hem ook niet in financiën. De transfersom van Veerman, is een transfersom die wij later ook nog wel betaald hebben. Ik denk dus dat elke speler zijn eigen verhaal heeft, maar ik ben hartstikke blij met de spelers die wij hebben, die zich ook dit seizoen weer op een hele goede manier presenteren. Er is alleen een ploeg die het nog beter doen dan ons en des te mooier dat we het zondag tegen hun op kunnen gaan nemen.

Delen

Reacties

Heerlijk hoe goed Arne in die persconferenties is. Al met al denk ik dat het goed is dat we al die gasten net zijn mis gelopen. Behalve misschien Schouten zeker aangezien hij van Excelsior komt hoort hij gewoon bij ons. Maar goed game on.. alles of niks zondag.